novi Mac Mini, kot "ultimativni" home media server | |||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Ne smeš posplošit ... Bose je pač povsem drug camp, kot večina klasičnih zvočnikov. To je treba upoštevat, preden se sploh spuščamo v samo kvaliteto zvoka pri posameznih zvočnikih. Bose stavi na "all-around", t.i. neusmerjen zvok. Nekaterim pač to odgovarja, ne glede na kakovost zvoka. Dejstvo je, da Bose stavi na trik, kjer večje število poslušalcev reče, "hmmm, fajn se sliš", ker je zvok od fucking vsepovsod. To pa je daleč, daleč od kvalitete in užitka direktnega "udarca" zvoka. V grobem imaš pri omembe vrednem HiFi-ju 3 razrede: 1. Nižji razred: Sony, Bose, Marantz, Pioneer 2. Višji srednji razred aka komercialni High-end: Onkyo, Nad, Yamaha, Kef, Denon 3. Višji razred (pravi High-End): en kup znamk, ki jih poznajo samo pravi audifili .. recimo Kuzma gramofoni, Marten Coltrane zvočniki .... Je pa tako, kot imajo vsake oči svojega malarja, imajo tudi ušesa svojega dirigenta. 1. Dobro je tisto, kar te pri daljšpem poslušanje ne utrudi 2. Dobro "zate" je tisto, kar ti ustreza glede na tiste točke, ki sem jih zapisal že nekaj postov nazaj That's it! lp, Mitja ps: Ne domišljaj pa si, da je Bose ultimativno THE BEST!!! To je isto kot Volkswagen ... ime samo pove ... za folk, za maso ... za večino!!!!! Mercator cola pač :/ |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Je pa tudi recimo tudi kvaliteta v aktivnih zvočnikih ( KRK -ji ) so tudi zelo kul in z njimi tudi lahko 5.1 sestaviš.. LP |
|||||
![]() |
|||||
Oprema povprečnega gamerja pa niti ne spada v rubriko, ki smo jo načeli. @amen: se strinjam! Kar se pa tiče primerjave z avtom je spet čist subjektivno, kot si sam napisal. Nekateri dajo 100.000 EUR samo za zvočnik ... če mene vprašaš je pa vse nad 5k samo za zvočnike, ekstrem in plačevanje "prestiža", oziroma prestižnih blagovnih znamk, da je zadeva redka. Kot imaš avtomobile za 1.000.000 EUR - pač povsod greš lahko v skrajnosti Jaz sem govoril tako na splošno in se kljub vsemu napisanemu strinjam, da je tudi Bose nadpovprečno za splošno uporabo. Če si malo večji navdušenec in imaš dobro uho, pa je Bose redko prava izbira, predvsem zaradi tehnologije, ki sem jo omenjal, ne zaradi same kvalitete neposredno. Vse te zadeve so res zelo, zelo subjektivne in relativne. Preveč dejavnikov, da bi kr ustrelu kdorkoli, kaj je dobro, kaj šele najboljše ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() lp |
|||||
![]() |
|||||
Zanimajo me najbolj naslednje stvari: - kakovost slike v primerjavi s starim - barvna kalibracija slike (se smatra kot računalnik ali kot pravi HD Video spekter) - nekompresiran audio signal preko HDMI - možnost dveh ločenih audio izhodov (preko HDMI za večkanalni nekompresiran audio pri video vsebinah, optical out za ostale - glasbene izvore) lp, Mitja |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |