Se oproščam, ker nisem brala foruma že prej. Torej: jaz tudi priporočam Hruško (hruska.si, bivši Mac & PC). Niso neposredno požegnani od Appla, imajo pa pogodbo z EPL-jem (ko se EPL-ju ne da ukvarjat s strankami "s posebnimi potrebami", te bodo na Hruški z veseljem sprejeli, čeprav je EPL-jev servis sicer povsem na nivoju).
Kje je računalnik kupljen, ni pomembno, če imaš AppleCare. Moj je bil kupljen preko spleta v Nemčiji. In ne, FMC ti ga ne more menjati, za menjavo se lahko dogovarjaš samo preko telefona na brezplačni 080 številki za pomoč strankam:
http://www.apple.com/support/contact/phone_contacts.html.
Pri meni je sicer trajalo in trajalo in trajalo, ampak končno smo le prišli na skupni jezik. Imeti moraš vsaj štiri okvare "dragih komponent" (to so vsaj matična plošča, trdi disk, LCD; za optično enoto ne vem, ampak najbrž je; baterija in plastika/aluminij to preverjeno niso, četudi stanejo po 100 ali 200 EUR, disk pa pol manj), ampak najbrž moraš menjavo urediti, ko se ti (vsaj kakšna) komponenta pokvari, torej preden ti jo zamenjajo.
En moški na telefonu je bil zelo zelo faca, ostali operaterji so bili čudni in nekooperativni (seveda si za napake najprej kriv sam in moraš ponovno namestiti operacijski sistem). Jaz se nisem razburjala ali jezila. Vse smo rešili v popolnoma normalnem tonu po približno petih ali več urah telefonskih pogovorov (enkrat sem govorila dve uri v eni rundi, potem pa sem jih še približno petkrat do šestkrat klicala).
Hoteli so govoriti tudi s serviserjem, kamor sem nesla računalnik. Tako da je vsaj takrat priporočljivo, da računalnika ne servisira kakšen lolek. EPL ali Hruška, morda tujina, ampak v tujini ne boš dosti pridobil - ker moraš vsaj trikrat tja.
Aja, pa Slovenija je banana republika, tako da tudi če dobiš menjavo, jo boš moral organizirati kje v tujini, ker poštarji iz Kitajske v Slovenijo ne dostavljajo pošiljk.