Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
Iphone 4 vs. Samsung Galaxy S
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #101   Objavljeno 17.09.2010 11:35:23
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Čez mesec dni pa bo tema iPhone 4 vs HTC Desire HD? Laughing
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #102   Objavljeno 17.09.2010 12:32:40
doto je napisal/a:
Meni je pa zaslon od iPhone 4 veliko boljši od Galaxy S. Amoled zasloni vsi vlečejo na rumeno, kar vsaj meni ne deluje naravno. Poleg tega je občutna razlika pri gostoti pixlov. Galaxy ima večji zaslon pri nižji resoluciji. Če ne bi imel i4 me verjetno to ne bi motilo, tako je pa to takoj očitno.

Druga zadeva, ki me takoj moti, je pa virtualna tipkovnica. Ta je precej slabša od tiste iz iOS! Tipke so manjše in bolj skupaj. Pa še hkrati so prikazane numerične in qwerty tipke, tako da je vse še manjše. Pa še takoj sem pogrešal povečavo pri popravljanju teksta. Popravljanje napak pri vnosu je katastrofa. Nakateri starejši android modeli so imeli spodaj kroglico, s katero si se lahko premikal po tekstu, Galaxy S ima pa samo gumb, za katerega ne vem če je "touch enabled". Vem da obstajajo tudi druge tipkovnice. Probal sem tudi swype tipkovnico, pa sem z njo bil 2-3x počasnejši pri tipkanju. Verjetno bi se je moral navaditi.

Zadeva zna na trenutke še vedno biti precej počasna. Tipičen primer je navigacija motonav, ki je katastrofalno počasna v menijih. Pa tudi na splošno se še vidi, da je android precej manj izpiljen v primerjavi z iOS. Kako se zapira aplikacije? Z back, ali s pritiskom na home tipko?

Če še nisi imel naprave z iOS, potem je android zelo dobra izbira. Če si pa že imel, pa to ni to. Ima par bonbončkov, kot so notifications, samo over all še ni na nivoju iOS.

Od celotne teme edini post nekoga, ki je zgleda vsaj od blizu videl oba telefona. Lepo napisano!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #103   Objavljeno 17.09.2010 13:36:23
To je pa res zelo objektivno napisano... Samo prvi stavek sem prebral in sem nehal, amoled zaslon nikoli ne vleče na rumeno, na amoled zaslonu je črna barva najbližji približek realni črni... tu pa govorimo že o kontrastu in ne o toploti barve, kot je napisal predhodnik..
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani