doto je napisal/a: |
Meni je pa zaslon od iPhone 4 veliko boljši od Galaxy S. Amoled zasloni vsi vlečejo na rumeno, kar vsaj meni ne deluje naravno. Poleg tega je občutna razlika pri gostoti pixlov. Galaxy ima večji zaslon pri nižji resoluciji. Če ne bi imel i4 me verjetno to ne bi motilo, tako je pa to takoj očitno.
Druga zadeva, ki me takoj moti, je pa virtualna tipkovnica. Ta je precej slabša od tiste iz iOS! Tipke so manjše in bolj skupaj. Pa še hkrati so prikazane numerične in qwerty tipke, tako da je vse še manjše. Pa še takoj sem pogrešal povečavo pri popravljanju teksta. Popravljanje napak pri vnosu je katastrofa. Nakateri starejši android modeli so imeli spodaj kroglico, s katero si se lahko premikal po tekstu, Galaxy S ima pa samo gumb, za katerega ne vem če je "touch enabled". Vem da obstajajo tudi druge tipkovnice. Probal sem tudi swype tipkovnico, pa sem z njo bil 2-3x počasnejši pri tipkanju. Verjetno bi se je moral navaditi.
Zadeva zna na trenutke še vedno biti precej počasna. Tipičen primer je navigacija motonav, ki je katastrofalno počasna v menijih. Pa tudi na splošno se še vidi, da je android precej manj izpiljen v primerjavi z iOS. Kako se zapira aplikacije? Z back, ali s pritiskom na home tipko?
Če še nisi imel naprave z iOS, potem je android zelo dobra izbira. Če si pa že imel, pa to ni to. Ima par bonbončkov, kot so notifications, samo over all še ni na nivoju iOS. |
Od celotne teme edini post nekoga, ki je zgleda vsaj od blizu videl oba telefona. Lepo napisano!