Apple tablet 2010? | |||||||
Po mojem skromnem mnenju nekaj bo na tem. Vir: http://www.macrumors.com/2009/05/25/another-source-confirms-2010-apple-tablet/ LP |
|||||||
![]() |
|||||||
Tablični računalniki so sicer že, vendar bo sigurnao tale zadeva veliko bolj uporabna... predvsem velikost in teža. |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() http://www.gaj-it.com/11264/apple-tablet-due-this-year-giant-sized-ipod-touch/ ![]() ![]() ![]() ![]() Nazadnje urejal/a micom Pet 18. Sep 2009 13:08; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||||
![]() |
|||||||
"Tokrat naj bi šlo zares. Na svetovnem spletu so se pojavile dokaj verodostojne informacije, da naj bi podjetje Apple v februarju naslednjega leta ponudilo v prodajo izredno zmogljivi izdelek, ki ga bo mogoče na preprost način preobraziti iz prenosnega v tablični računalnik. Dejansko naj bi šlo za križanca med običajnim prenosnim računalnikom in večpredstavnostnim mobilnim telefonom iPhone ter naj bi bil namenjen tako domači kot tudi poslovni uporabi. Po poročanju časopisne hiše Taiwan Economic News naj bi bil prvi tablični računalnik Apple opremljen z na dotik občutljivim zaslonom s 24,4-centimetrsko diagonalo, hitro brezžično povezavo HSDPA in energijsko varčnim procesorjem družbe PA Semi, ki jo je podjetje iz Cupertina kupilo lani. Skoraj vse druge tehnične podrobnosti pa so še zavite v meglo ugibanj. Morda nekoliko manj cena, ki se bo po ocenah tajvanskih proizvajalcev računalniških komponent gibala nekje med 800 in 1.000 ameriškimi dolarjev." vir: Računalniške novice Nazadnje urejal/a micom Pet 18. Sep 2009 13:02; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Kot sem ze enkrat napisal mi je ta tablet vsec ampak se zmeraj nevem za kaj bi ga uporabljal ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Menda naj bi bil vredu za video, ampak nevem zakaj potem multitouchscreen... Če bi se dalo kakšen Adobe Illustrator gor naložit potem bi tole sekal! ![]() Nevem mogoče bo namenjen bolj igram (Sway bi bil super na takem ekranu) ali gledanju in urejanju fotografij ali pa branju "cajtngov" in pa surfanje po netu - to bi bilo tudi super... za kaj ostalega pa nevem. ![]() Mogoče boš lahko priklopil na zunanji ekran in imel tablico za tipkovnico+trackpad, mogoče boš lahko priklopil na TV in gledal 1080p... res nevem kaj naj bi bil cilj te tablice, se bodo morali nekaj revolucionarnega spomniti, saj do sedaj svet itak še ni imel opravka s takimi tablicami (dlančniki so drugo, ker grejo v žep), ker drugače bo tole spet en mighty fail - draga neuporabna igračka ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
to se mi ne zdi prakticno |
|||||||
![]() |
|||||||
prebiranje mailov, koledar, novice, borza,... Po mojem bo bolj za ljudi ki na terenu pišejo e-pošte, pišejo članke, .. etc Mislim, da bi potem moral biti Mac gor, kot pa OS od iPhona. |
|||||||
![]() |
|||||||
Verjetno res, saj kaj je pa namen netbookov? To bo netbook, samo brez tipkovnice in verjetno tanjši, lažji, z boljšo baterijo... |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
hehe, zadnja slika je dobra =P |
|||||||
![]() |
|||||||
apple ima pac drugacno strategijo, kot loch ness monster, ni tocnih podatkov, da obstaja, a obstajajo neke price, ki trdijo, da dejansko je, ki pa so sumljivega porekla. microsoft deluje po strategiji "tresla se je gora, rodila se je mis". mislim, da bo najboljse pocakat, da vidimo, kaj bo kdo vrgel ven in potem debatirati kaj je boljse. se pa tudi meni ze svetijo ucke in denarnica. ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Sicer pa utegne bit zadeva z združitvijo že doslej znanih applovih tehnologij zelo uporabna. Mislim, da M$ na tem področju ni tekmec, igral bo le po principu "me too". Glede na to, da se je v Skandinaviji tablet že pojavil (Viking na zgornji sliki) ga pomoje lahko kaj kmalu pričakujemo tudi pri nas... ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() kljub temu, da sem kupila netbooka in uspešno zbasala gor hackintosh, še vedno upam na izzid kakega 10” multitouchscreena z native OsX-om se razume ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
New York Times piše, da so pri Applu že pred šestimi leti razvili prototip, ki pa je bil preveč požrešen ter imel porazno grafiko. Jobs naj bi tedaj dejal, da je uporaben kvečjemu za deskanje po spletu tam, kamor gre še cesar peš. Poleg tega naj bi samo njegovi sestavni deli stali vrtoglavih 500 dolarjev. Toda šest let razvoja tehnologije je prineslo napredek in sedaj naj bi bil Apple že tik pred splavitvijo težko pričakovanega tabličnega računalnika. Ta naj bi bil po besedah nekdanjega zaposlenega videti kot "iPhone s precej večjim zaslonom ter ogromno prostora za shranjevanje podatkov." A neimenovani vir v isti sapi dodaja še, da ne ve, kakšen naj bi bil namen takšne naprave. "Preprosto ne vem, kaj bi počel z njim", je zaupal novinarju New York Timesa ter dodal, da je prav to glavno vprašanje, s katerim se že nekaj časa ukvarjajo v Cupertinu. Steve, naredili smo nov izdelek, zdaj se moramo samo še spomniti, kako naj pri ljudeh ustvarimo potrebo po njem ... ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
japko zadi gor nalimajo pa ime dajo ki se začne z "i" pa bo ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |