Jabuk
Airport Extreme 5 GHz
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 17.09.2009 21:06:32
Airport Extreme 5 GHz
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pri konfiguraciji novega AE sem opazil možnost vklopa delovanja WiFi-ja na 5GHz. Zanima me ali je to bolj imeti vklopljeno ali izklopljeno? Jaz uporabljam MacBooka z N standardom, doma pa imamo še par računalnikov, ki so še vedno na G standardu. Najbolj pomembno mi je delovanje mojega MB-a in omrežje želim optimizirati za njegovo delovanje.

Hvaležen za vse odgovore, LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 17.09.2009 21:41:45
odvisno kateri AE imaš...

novi (v zadnjem letu) ima dual band, in lahko dela istočasno tako v 2.4 kot v 5 ghz. Kar pomeni, da se macbook priklopi na 5Ghz in deluje hitreje, ostali pa delajo na 2.4 Ghz.

Pri starem AE če nastimaš na 5 Ghz se ti bo gor priključil samo MB, ostali pa ne (mislim, da G tega banda ne podpira). Ko naštimaš 2.4 Ghz ti bo (mixed način), dokler bo priklopljen MB delalo na max. n hitrosti (torej če bodo n-only gor priključeni), če boš priključil ostale računalnike ti bodo vsi delali v načinu g (vključno z MB) .
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 17.09.2009 21:48:48
Mislim, da imam novega. Star je par dni. Verzija firmwarea je 7.4.2
Glede na tvoj odgovor sklepam, da je najboljše imet vklopljen 5GHz na katerega se bodo priklapljale N naprave, na 2.4 pa vse ostale starejše.

Hvala za odgovor. LP
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani