Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Office črkovalnik menda ni misija nemogoče!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 16.09.2009 17:42:19
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Corel Draw GS je enako kot Adobe CS... Le da je slednji dalec spredaj.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 16.09.2009 17:47:50
tako je!!!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 16.09.2009 19:50:27
Moj glas gre za OpenOffice.

Imam pa za komplicirane dokumente (manuskripti...) se Office 2003 v Virtualboxu.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 17.09.2009 10:06:07
Moj glas gre CEMURKOLI, kar ni MS. Ampak zal si izmenjujem Wordove dokumente s strankami, ki imajo Windows in zal ne pride v postev, da bi fajle konvertal v PDF.

On topic: vceraj sem obrnil pol neta in fajla

/Users/<username>/Library/Preferences/Microsoft/Office 2008/Custom Dictionary

zares ni mogoce shraniti v drugem kodiranju, kot Mac OS Roman, ki pa je le 8 bitni encoding. To ni velika ovira le za nas, marginalizirana vzhodna ljudstva, ki bi si radi sestavili custom dictionary za svoj jezik, temvec tudi za vse, ki bi radi v custom dictionary dodajali besede, ki vsebujejo npr. grske crke, matematicne izraze ipd. Ne morem verjeti, da je znakovni nabor custom dictioanaryja omejen na 256 znakov, kaksni salobajzarji so majkrosoftasi! In potem se pametujejo o intuitivnosti in ljubkosti vmesnika in ne vem cem - zadeva pa je v jedru pohabljena do neuporabnosti!

Kakorkoli ze, jokati nima smisla, zato predlagam, da v (npr.) Wordu izberemo Help -> Send Feedback about Word, in MS-ju posljemo feature request. Sam sem to storil ze dvakrat, prvic sem jokal za slovenske proofing tools (LOL), vceraj pa sem postal bolj skromen in sem jokal le se za popravek, naj omogocijo shranjevanje Custom Dictionary fajla v unicode - to pa res se za take kekce ne bi smel bit prevelik problem. Very Happy

Vse mekase prosim, naj storijo enako. Moznost, da se bo kaj premaknilo, je glede na znano aroganco MS-ja mikromehka, ampak vsaj nihce ne bo mogel reci, da nismo poskusili! Smile

Lep pozdrav vsem mekasom! Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 17.09.2009 10:19:29
Ne uporabljam MS Office in po pravici povedani mi dol visi, kakšne funkcije bodo, ali ne bodo integrirali vanj. Sorry.

Sicer pa si skorajda brez zveze poslal tole "prošnjo", saj ne bodo odreagirali, kaj šele, da bi narediti ta popravek.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 17.09.2009 10:26:25
wildapple je napisal/a:
Ne uporabljam MS Office in po pravici povedani mi dol visi, kakšne funkcije bodo, ali ne bodo integrirali vanj. Sorry.

Sicer pa si skorajda brez zveze poslal tole "prošnjo", saj ne bodo odreagirali, kaj šele, da bi narediti ta popravek.

No, saj, moj apel sem naslovil na tiste reveze, ki GA MORAMO uporabljati. Wink Tudi jaz ga raje ne bi, sem ze povedal. NeoOffice je povsem solidna zadeva.

Sicer pa imas najbz prav, MS-ju dol visi. Obstaja le supermajhna moznost, da bo cel kup userjev iz vzhodne Evrope posiljalo podobne, language-specific requeste. Ko sem vceraj brskal po netu, sem kar parkrat videl podoben poziv/predlog za vse zainteresirane userje.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 26.09.2009 10:56:11
Word 2008 za Maca je pohabljen se na druge nacine. Zadnjic bi moral primerjati dva dokumenta side-by-side (tako, da se tudi vzporedno scrollata) - seveda Word za Maca tega ne zna. V Wordu 2007 for Windows se to naredi takole:

http://www.windowsreference.com/ms-office/how-to-view-two-documents-side-by-side-in-word-2007/

No, kakorkoli, ze samega sebe imam dovolj od tega bitchanja cez Word. Smile Ampak si ne morem kaj, ker opazam, da so pri nas v zadnjem casu zaceli blazno forsirati Mace na vsakem koraku. V vsakem oglasu namrec nastopa tudi M$ Office za Maca (toliko, da se ljudje ne prevec ustrasijo prehoda na drugo platformo), kako hud in super je. To je navadno zavajanje potrosnika (na mestu bi bila kaksna pravna presoja zadeve) in svinjarija! Naj v te laznive oglase raje napisejo, da z vasim Wordom 4 Mac ne boste mogli poceti NIC, se faking spellinga ne boste mogli preveriti!

Kako si drznejo reklamirati to sranje! Naj si vsak, ki ga je prijelo, da bi kupil MicroShit Office za Maca najprej tule ogleda, kako zadeva deluje.

Torrenti, edini varuhi nasih pravic.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 26.09.2009 19:11:19
Se podpišem dela nekako za silo osnovno pa grozen počasen je... Pomoje MS cilja na to da bodo mislili da so maci neuporabni...
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 23.10.2009 20:03:39
Da si malo temo sposodim. A se komu dogaja kaj podobnega? Imam izbran slovenski keyboard layout in mi MS Word se vedno pise v angleskem (oklepaji, backslash itd.). Nic jasno. Morda je to znan bug, pa se nisem opazil, ker ponavadi ne uporabljam sumnikov.

Screenshot(isto zaporedje tipk v Word in TextEdit):

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #30   Objavljeno 24.10.2009 08:03:51
To se je občasno meni dogajalo pri starem Office 2001 na MacOS 9.xx. Po namestitvni takratnih servisnih paketov se je stanje malo izboljšalo.

Ali imaš naložene vse popravke?
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 24.10.2009 10:44:15
Imam updateano. Samo ne vem, ce je meni to kdaj sploh delalo, ker kot receno, ne uporabljam dosti.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Murska Sobota
Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 25.10.2009 10:29:27
[quote="yurry"]Da si malo temo sposodim. A se komu dogaja kaj podobnega? Imam izbran slovenski keyboard layout in mi MS Word se vedno pise v angleskem (oklepaji, backslash itd.). Nic jasno. Morda je to znan bug, pa se nisem opazil, ker ponavadi ne uporabljam sumnikov.

Ta problem je povezan s fonti. MS nikoli ne naredi nič standardnega , zato pa potem njegovi produkti delajo bolj čudno. Mac OS X uporablja Unocode, medtem, ko sam Word uporablja , neko čudno kodno tabelo.

Če wordu font ne paše bo problem, možna rešitev je uporaba slovenskih fontov, ki imajo na koncu dodano CE.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Murska Sobota
Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 25.10.2009 10:31:24
v prejšnjem postu sem mislu Unicode - sobotne posledice Cool
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #34   Objavljeno 27.01.2011 11:38:37
Da obnovim staro temo: a potem se da kako nastaviti črkovalnik v Wordu 2011?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #35   Objavljeno 27.01.2011 11:49:33
real001 je napisal/a:
Da obnovim staro temo: a potem se da kako nastaviti črkovalnik v Wordu 2011?

ne.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #36   Objavljeno 27.01.2011 13:29:48
Ne da se, in na vidiku ni nobene rešitve... žalostno. Predvsem zato, ker moram za potrebe faksa še vedno nenormalno dosti prek bootcampa preklapljati na xp....

Ne razumem kako to, da še ni neke ustrezne alternative... da sploh ne omenjam počasnosti napram win verzijam....

Dokler bo to tako, bo mac težko prevzel oz. napredoval v svetu... in mu tudi app store ne bo pomagal. Pač je tako, da večina ljudi uporablja office... zakaj pri pizdi se vsaj apple ne potrudi narediti kompatibilnega programa, ker ni vrag, da ne bi šlo.... (zdaj če gre za kakšne kršitve avtorskih pravic v tem procesu ustvarjanja kompatibilne alternative ne vem... ampak načeloma problema ne bi smelo biti... vsak razumen človek bi razsodil v korist množice, saj mikrosoft v tem primeru prisiljuje ljudi v uporabo njihovih produktov...)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #37   Objavljeno 27.01.2011 14:15:11
lakai je napisal/a:
Ne da se, in na vidiku ni nobene rešitve... žalostno. Predvsem zato, ker moram za potrebe faksa še vedno nenormalno dosti prek bootcampa preklapljati na xp....

Ne razumem kako to, da še ni neke ustrezne alternative... da sploh ne omenjam počasnosti napram win verzijam....

Dokler bo to tako, bo mac težko prevzel oz. napredoval v svetu... in mu tudi app store ne bo pomagal. Pač je tako, da večina ljudi uporablja office... zakaj pri pizdi se vsaj apple ne potrudi narediti kompatibilnega programa, ker ni vrag, da ne bi šlo.... (zdaj če gre za kakšne kršitve avtorskih pravic v tem procesu ustvarjanja kompatibilne alternative ne vem... ampak načeloma problema ne bi smelo biti... vsak razumen človek bi razsodil v korist množice, saj mikrosoft v tem primeru prisiljuje ljudi v uporabo njihovih produktov...)

Apple? Apple ima progarm s črkovalnikom. Reče se mu iWork. Tisti, ki tule ni opravil stvari do konca je Microsoft, ne Apple...
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #38   Objavljeno 27.01.2011 15:07:32
Preberi še 1x cel post. Sploh tisti del, ko pravim, da večina uporablja office in iwork ni kompatibilen z njim... Wink
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #39   Objavljeno 27.01.2011 16:33:04
Pages v vecini primerov zna normalno odpret Wordove dokumente... Zatakne se mogoce pri kaksnih kompleksnejsih dokumentih ...

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #40   Objavljeno 27.01.2011 17:19:58
Ma debilno vse skupaj. Ravno pišem seminarsko v Wordu in je prav nadležno, da ne vidim, če sem se kje zmotil pri črkovanju. Saj bi jo pisal v Pages, ampak jo bom moral oddati v elektronski obliki in se raje ne bi zajebaval s tem, da bodo na koncu še kakšni problemi (delam namreč s kitajskimi pismenkami + slovenščino).

Očitno bom moral potem, ko zadevo spišem, copy-pastat v Pages in tam preveriti, če je kje kakšna napaka pri črkovanju, nato pa vsako napako posebej popraviti v Wordu. Idiotizem.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani