Jabuk
Varnostna ključavnica za prenosnik
Jablanator

Jablanator

Kraj: Lj.
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 16.09.2009 14:52:38
Varnostna ključavnica za prenosnik
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Razmišljam o nakupu kakšne ključavnice za prenosnik, pa me zanima vaše mnenje ... v bistvu me zanima, če ima kdo kaj predstave koliko je to res koristno.
Ne vem, če recimo nekdo na hitro potegne prenosnik - kot, da bi ga želel odtrgati - kaj se zgodi? Confused

Kolegica gre jutri v London in bi jo prosila, da mi prinese eno od tehle (iz Apple store).
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 16.09.2009 16:49:53
Mislim, da se pri večini prenosnikov plastika v katero vstaviš kovinski zatič ob uporabi sile kar hitro odlomi. Govorim iz lastnih izkušenj, saj je bilo iz trgovine v kateri sem delal ob vlomu ukradenih več prenosnikov čeprav so bili varovani na ta način.

Glede na to, da so originalne Kensingtonove klučavnice precej drage ti priporočam, da poiščeš kako alternativo. Če se bo nekdo odločil, da ti prenosnik ukrade bo v vsakem primeru prej popustila plastika na prenosniku kot pa kovina.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 16.09.2009 17:14:32
a ni macbook iz aluminija?

če bi jaz kradu leptope bi imel s sabo ene vlke klešče za zajlo šipat.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ig
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 16.09.2009 17:25:19
V kakih prostorih kjer dosti ljudi pride in gre se splača imet tako ključavnico. Pri alu macih ni nobenega problema kar se tiče tega da bi kar izruval ven ključavnco. Pri plastičnih macbookih pa je za plastiko skrito kovinsko ohišje za katero se potem ključavnica zaklene in ne na plastiko.

Jst pravim, da si kar kupi, preden ti bo žal.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 16.09.2009 17:31:32
luka je napisal/a:
V kakih prostorih kjer dosti ljudi pride in gre se splača imet tako ključavnico. Pri alu macih ni nobenega problema kar se tiče tega da bi kar izruval ven ključavnco. Pri plastičnih macbookih pa je za plastiko skrito kovinsko ohišje za katero se potem ključavnica zaklene in ne na plastiko.

Jst pravim, da si kar kupi, preden ti bo žal.

no, če gre za kak poslovni prostor pol ti kr nabavi. če bi mel pa za doma pa se mi ne zdi najboljša invensticija- če bojo spizdl, bojo spizdl pa basta Smile

vso srečo skratka Smile
Jablanator

Jablanator

Kraj: Malo tu, malo tam
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 16.09.2009 17:38:24
Kljucavnica je namenjena za prostore, kjer je dovolj ljudi (recimo v mojem primeru press centri). Ce imas dve minuti casa in predvsem miru (verjetno manj) je povsem brez potrebe sploh premisljevati o kljucavnici (pa naj bo noname ali pa kaksna Kensington). Je pa zelo smiselno imeti to, da se zavarujes pred nekom, ki gre mimo in bi spotoma pod roko vzel se tvoj laptop.
Kot je nekdo napisal... vzames klesce in je. Ampak point kljucavnice je v tem, da v nekem press centru za primer, se bo ze nasel nekdo, ki te bo povprasal po zdravju, ce bos naokoli motovilil s klescami. V samotni ulici je pa manj dela, ce pustis kar odklenjeno... varnost bo enaka Smile
Jablanator

Jablanator

Kraj: Lj.
Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 26.09.2009 20:20:11
Sem šla zadnjič dve probat - ena je bila Belkinova, ena pa ne vem, ne poznam, neka xy znamka ... no, nobena ni sedla v moj MBP, tako da bom verjetno preko amazona vseeno naročila to Kensingtonovo (ki je tudi v apple store, zato predvidevam da bo kompatibilna).

Ja, delam v založniški hiši, kjer je ogromen pretok ljudi in non stop kradejo iz pisarn ... jaz pa sploh sedim na definitno "kraji najbolj prijaznem" mestu v celi firmi. Zaenkrat ga zaklepam v predal oz pazim da je vedno kdo v officu, ampak je že malo nadležno.

S kleščami ne bo šlo, je vseeno prveč ljudi, da nebi nekdo opazil Smile

Skratka, če ima kdo še kakšno izkušnjo s kakšno ključavnico, bo več kot dobrodošlo, jaz pa tudi lahko še kaj javim, ko jo dobim.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani