Sobotta - anatomski atlas | |||||||
Bi bla res hvaležna, če je med vami kdo, ki je ta program na macu že uporabljal in ve, kje se ga da dobiti. Vem, da obstajajo tudi drugi programi za "human anatomy", ampak bi rabla prav tega. Za kakršnekoli info/linke hvala že vnaprej! LP |
|||||||
![]() |
|||||||
Lahko si pa namestiš Osirix in paket CT/MRI/PET slik in si lih za zanimivost ogledaš enega boljših "Mac only" radioloških programov za obdelavo in pregledovanje rentgenskih idr. posnetkov. |
|||||||
![]() |
|||||||
Če že bodoči zdravniki kradejo, pa smo res v kurcu. |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
hudo ja... a si predstavlaš da bi kupla in pol nebi delal, ker ni verzije za maca (čeprou kao piše da je)... |
|||||||
![]() |
|||||||
Ja, najlažje se je delat pametne pa "požrešne zdravnike" pošiljat v 3pM. Ta forum je namenjen Applu in sorodnim temam, ne pa objavljanjem komentarjev o stvareh o katerih nimate niti pojma. Pojte raje na 24ur.com dajat komentarje, če že potrebujete tak nivo. In preden začnete s takimi opazkami, raje malo poglejte kaj mora povprečen zdravnik dat skozi, da sploh konča faks, kaj šele da ostane v službi. Banda... @Fission Kar se piratstva tiče, pa se strinjam z njima dvema. Ni pošteno in je kaznivo. Dajmo začet cenit software in ljudi, ki s tem služijo denar. Tako kot morata ona dva cenit naše bodoče delo (poštenih) zdravstvenih delavcev. |
|||||||
![]() |
|||||||
jaz SEM zdravnik. ps. včasih sem "malce" sarkastičen... včasih tega eni ne razumejo... včasih tut sam ne... |
|||||||
![]() |
|||||||
Drugače pa, če želiš svoje ne-/znanje "krpat" digitalno, ti toplo priporočam nakup iPoda Touch ali iPhona. Vseeno katerega, kaj pač ceneje najdeš. Vedi pa, da ima iPhone prednost stalne dosegljivosti interneta. Obstaja namreč kup aplikacij, ki ti res polepšajo učenje in pomagajo v kritičnih trenutkih, med njimi tudi digitalniziran Netterjev anatomski atlas. Pravtako pa tudi CMK deli licence za Dynamed skyscape zbirko (vsaj ljubljanskim), ki ti na kliniki zelo pomaga, še posebej pri ponavljanju pred izpiti. Veliko uspehov! ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Haha ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
My bad. Mi pač dvigne pritisk, če folk pljuva čez "naš" (tvoj zaenkrat) poklic. Sem mislu, da bo tle spet kaka debata ala lov na čarovnice. ![]() @Maticek Sem tudi za Netterja slišal dobre besede, čeprav moram priznat, da mi je bil tudi Sobotta zelo v redu atlas. |
|||||||
![]() |
|||||||
In kako prideš do te licence? A je samo za študente? |
|||||||
![]() |
|||||||
Se mi pa zdi povsem verjetno, da je le za studente ... |
|||||||
![]() |
|||||||
Kar se pa tiče glede piratstva je bla pa tale Sobotta bolj izjema, kot pravilo. Zanimalo me je, kako stvar izgleda, predvsem zaradi širše izbire teh programov (ja, tudi za Netterja sem že slišala), saj se mi zdi nezadostno zgolj upoštevati mnenja drugih, ker vem iz lastnih izkušenj, da lahko določen program nekaterim povsem ustreza, drugim pa malo manj. Bi si posnela trial version, pa ga nisem zasledila. Software na mojem Macu je namreč izključno kupljen, tudi Snow Leopard bo (ja, vem, sem že malo za časom, ker ga še nimam) legalno nabavljen. ![]() LP, pa še enkrat najlepša hvala za koristne nasvete! |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |