Jabuk
copy contacts?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 12.09.2009 09:39:48
copy contacts?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
lp mene zanima kako bi skopiral vse stike iz imenika na kartico ker bi restoral cel iphone in se mi bodo stiki zbrisali če jih ne bom imel na kartici bi mi lahko kdo razložil lepo prosim hvala Smile
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 12.09.2009 09:48:48
Lažje je, da uporabiš MS Outlook.
Pred restore enostavno preko Itunes-ov sync iphone (Če imaš Win imaš potem vse stilke v MS Outlook).

Po restore pa boš ob sync enostavno vse to dobil na nazaj.

Lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Velika Nedelja
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 12.09.2009 09:56:29
Re: copy contacts?
zannyy21 je napisal/a:
lp mene zanima kako bi skopiral vse stike iz imenika na kartico ker bi restoral cel iphone in se mi bodo stiki zbrisali če jih ne bom imel na kartici bi mi lahko kdo razložil lepo prosim hvala Smile

V takem primeru kartice SIM ne potrebuješ. Pred postopkom priklopi telefon na računalnik, poišči telefon v iTunesu, nanj klikni z desno miškino tipko in izberi Backup ali opravi sinhronizacijo (sync).
Ko bo telefon restoran, bo iTunes zagnal postopek ponovne aktivacije. Tam namesto opcije "Set up as New iPhone" izberi "Setup from Backup" in v meniju izberi zadnjo varnostno kopijo (ImeTelefona 11.1.1111 HH:MM). Telefon bo samodejno naložil vse podatke.

Druga možnost je, da že obstoječe SIM stike po restore-u prek funkcije Import from SIM (Settings > Mail, Contacts > Import from SIM) na telefon prekopiraš na telefon.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 12.09.2009 09:58:39
zannyy21 je napisal/a:

Ne mores... enostavno je prevec omejitev...

Kot prvo... imenik na mobilniku je precej bolj napreden od tistega, ki ga imas na SIM kartici...

Na mobilniku imas recimo lahko shranjenih cel kup stevilk in podatkov o osebi (Poleg imena, priimka imas lahko se vec stevilk, e-mail naslov, postni naslov, opombe, obletnice,...). Na SIM kartici pa je prostora samo za ime (omejeno stevilo znakov) in eno stevilko... pa se stevilo zapisov na kartici je omejeno (odvisno od kartice iams lahko do nekje najvec 250 zapisov na SIM kartici)...

Druga omejitev je ta, da iPhone ne more pisati SIM kartico, lahko samo prebere imenik iz nje...

Filozofija pri iPhone je taka, da se vec ali manj vse vsebine hranijo preko iTunes na racunalniku... Imenik se tako sinhronizira recimo z Outlookom ali Address Bookom... vmesni povezovalni clen pa je program iTunes)...

Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 12.09.2009 10:08:24
BIG_Yack je napisal/a:

Ko bo telefon restoran, bo iTunes zagnal postopek ponovne aktivacije. Tam namesto opcije "Set up as New iPhone" izberi "Setup from Backup" in v meniju izberi zadnjo varnostno kopijo (ImeTelefona 11.1.1111 HH:MM). Telefon bo samodejno naložil vse podatke.

To opcijo odsvetujem, ce je iPhone jailbreakan, ker je veliko moznosti, da bo sicer imenik imel, imel pa bo lahko cel kup drugih problemov... Ni sicer nujno, da jih bo imel, je pa velika verjetnost... sploh ce iPhone uporablja in ga nima zgolj za telefoniranje, SMSanje in "sminkiranje"... Smile

Citiram:
Druga možnost je, da že obstoječe SIM stike po restore-u prek funkcije Import from SIM (Settings > Mail, Contacts > Import from SIM) na telefon prekopiraš na telefon.

To velja samo, ce imenik na SIM kartici vsebuje kaksne stike ze od prej. Preko iPhone-a recimo pisanje na SIM kartico ni mozno...

Kot sem ze prej omenil, je vsekakor zelo priporocljivo, da se imenik (in druge podatke) shrani preko iTunes na racunalniku...

Druga moznost za imenik pa je se SyncML preko spletne storitve Zyb.com >> http://zyb.com/lang/en/ oz. link do aplikacije Zyb Sync v iTunes Store >> http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=298454301&mt=8

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 12.09.2009 10:30:45
Jest je napisal/a:
BIG_Yack je napisal/a:

To opcijo odsvetujem, ce je iPhone jailbreakan, ker je veliko moznosti, da bo sicer imenik imel, imel pa bo lahko cel kup drugih problemov... Ni sicer nujno, da jih bo imel, je pa velika verjetnost... sploh ce iPhone uporablja in ga nima zgolj za telefoniranje, SMSanje in "sminkiranje"... Smile

Citiram:

To velja samo, ce imenik na SIM kartici vsebuje kaksne stike ze od prej. Preko iPhone-a recimo pisanje na SIM kartico ni mozno...

Kot sem ze prej omenil, je vsekakor zelo priporocljivo, da se imenik (in druge podatke) shrani preko iTunes na racunalniku...

Druga moznost za imenik pa je se SyncML preko spletne storitve Zyb.com >> http://zyb.com/lang/en/ oz. link do aplikacije Zyb Sync v iTunes Store >> http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=298454301&mt=8

zdaj sem si naložil tole aplokacijo in sem syncal tele stike kaj pa naj po restoru naredim grem normalno v aplikacijo pa jih naložim na zaj ?? HVALA VSEM!

Pa še en OFF TOPIC sry: zanima me ko se registrirač pri itunesu pa si narediš acc je obvezno vnesti št kartice in podatke za plačilo z kreditno kartico..? ali gre brez tega ? hvala
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 12.09.2009 10:43:48
gre brez vpisovanja stevilke kredine kartice - poglej po forumu.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 12.09.2009 10:47:51
zannyy21 je napisal/a:

zdaj sem si naložil tole aplokacijo in sem syncal tele stike kaj pa naj po restoru naredim grem normalno v aplikacijo pa jih naložim na zaj ?? HVALA VSEM!

Pa še en OFF TOPIC sry: zanima me ko se registrirač pri itunesu pa si narediš acc je obvezno vnesti št kartice in podatke za plačilo z kreditno kartico..? ali gre brez tega ? hvala

Po restoru moras spet namestiti aplikacijo in syncas nazaj... Bod le pazljiv in preberi vse, kar pise, da ne bos s praznim imenikom prepisal obstojecega na zyb.com strezniku ...

Glede registracije v iTunes Store je bilo sicer ze vleiko napisanega... pa naj bo se enkrat... Smile Link do vodica je tukaj >> http://tabla.mobile.si/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=35471#Post35471

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 12.09.2009 11:31:29
Jest je napisal/a:
zannyy21 je napisal/a:

Po restoru moras spet namestiti aplikacijo in syncas nazaj... Bod le pazljiv in preberi vse, kar pise, da ne bos s praznim imenikom prepisal obstojecega na zyb.com strezniku ...

Glede registracije v iTunes Store je bilo sicer ze vleiko napisanega... pa naj bo se enkrat... Smile Link do vodica je tukaj >> http://tabla.mobile.si/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=35471#Post35471

Okeey sem uredil vsee... hvala vam vsem za pomoč =)
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani