iPhone in prehitro praznenje baterije
|
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 08.09.2009 20:13:11 |
|
Izklopi bluetooth, location services, wireless, edge, ko jih ne rabis. Za te namene priporocam SBSettings (telefon moras se jailbreakat).
Veliko baterije pozlampa tudi Push, ce ga imas nastavljenega.
Moj iPhone 3G v tujini zdrzi dober teden z enim polnjenjem (pac kak SMS tu pa tam in to je to).
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Žirovnica |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 08.09.2009 20:17:50 |
|
iProdusa2G je napisal/a: |
wifi4all , pa 3G IN 3GS sta beast in razumljivo več porabita baterije že zaradi frekvence procesorja
l |
To ni res, če gledamo samo čas pogovorov, ima iPhone 3G sodeč po Applovih specifikacijah deklariran čas pogovorov 2G do 10 ur in 3G do 5 ur, medtem ko ima iPhone prve generacije deklariran čas pogovorov 2G 5 ur. Model 3GS ima deklariran še višji čas pri nekaterih storitvah. Ni vse v frekvenci procesorja.
p.s. Location services nima smisla izklapljati v nastavitvah, saj se uporabljajo samo v aplikacijah, ki uporabljajo to storitev (maps, camera - če odobrite "use my location" ipd.) in če ne uporabljate teh aplikacij ne boste pridobili nič z izklopom v nastavitvah. Pravtako sam nisem opazil velike razlike pri izklopu wi-fi omrežja, saj se samodejno izklopi, ko je aparat v stanju pripravljenosti. Sicer pa, če izklopite vse te funkcije, kaj je potem sploh point iPhonea? 
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 08.09.2009 20:26:37 |
|
zee je napisal/a: | Izklopi bluetooth, location services, wireless, edge, ko jih ne rabis. Za te namene priporocam SBSettings (telefon moras se jailbreakat).
Veliko baterije pozlampa tudi Push, ce ga imas nastavljenega.
Moj iPhone 3G v tujini zdrzi dober teden z enim polnjenjem (pac kak SMS tu pa tam in to je to). |
Takle odgovor je pač vse pogosteje realna stvar... res žalostno, da morš vse izklopit, da lahko normalno uporabljaš tako "dobr" telefon... Odkar sem prešaltal na Herota, imam končno lahko vse non-stop prižgano (3G, push mail, google talk, twitter je skoz online... ) in ob isti porabi kot prej lahko 100% dlje uporabljam telefon.... Apple mora na področju baterije narest veeeeeeliiiiik korak, žal.. sploh če se hočmo poleg telefoniranja igrat z ostalimi aplikacijami  Nazadnje urejal/a iPlo Tor 08. Sep 2009 20:27; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 08.09.2009 20:27:49 |
|
ja glede baterije na iphonih , kr na macbookih so baterije noro dobre, vsaj na ta novih
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 08.09.2009 20:34:02 |
|
Meni pa recimo vsak mobilnik zdrzi v povprecju en do dva dni ... pa ni vazno kateri je... Edini, pri katerem baterija zdrzi dlje, je Nokia E71 (seveda od teh, ki sem jih imel v uporabi) ... Mobilniki, pri katerih mi je baterija zdrzala toliko pa so: Nokia N95. N95 8GB, T-Mobile (Google) G1, HTC Touch Diamond, Sony Ericsson m600i, Sony Ericsson P1i, Nokia 5800,... pa se kaksen bi se nasel... Pri nekaterih mi ob vkljucenem 3G baterija ni zdrzala niti en dan (Nokia N95) ...
Imam pa ponavadi vse vkljuceno (WiFi, BT, Push,...)...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 08.09.2009 20:55:37 |
|
iProdusa2G je napisal/a: | ja glede baterije na iphonih , kr na macbookih so baterije noro dobre, vsaj na ta novih |
to se strinjam....sem tudi lastnik MacBook Air-a in mislim, da je malo laptopov kos e lahko primerjajo s tako dolgo vzdržljivostjo baterije.
bi pa še dodal k mojemu prejšnjemu postu....preden sem ga kupil sem se zavedal, da je pač baterija šibka točka Iphona. Ga pač vsak drugi dan polnim. Moram pa povedati, da je moj telefon zaradi klicev v uporabi večino dneva in ima bolj malo časa biti v stand by-ju. Tako, da mu prav nič ne zamerim
Treba bo počakati naslednjo generacijo kjer bo pomojem občuten premik na boljše kar se vzdržljivosti baterije tiče.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 08.09.2009 21:08:25 |
|
Jaz bi lahko imel prizgano vse cel cas, vendar imam rajsi vklopljene samo stvari, ki jih takrat rabim.
Izklop Location Services je na mojem nekdanje iPhone 2G aparatu podaljsal baterijo za cca dan in pol.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 08.09.2009 21:22:23 |
|
wifi4all je napisal/a: | če hočem bit odkrit meni baterija pri 3GS ne zdrži več kot dan pa še malo.....kar pa mislim, da je praksa pri večini lastnikov Iphonov 3GS...  |
Meni komot zdrži 4 dni standbya in 6-7 ur usage-a...
lp
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 08.09.2009 21:25:02 |
|
LiNk je napisal/a: | wifi4all je napisal/a: | če hočem bit odkrit meni baterija pri 3GS ne zdrži več kot dan pa še malo.....kar pa mislim, da je praksa pri večini lastnikov Iphonov 3GS...  |
Meni komot zdrži 4 dni standbya in 6-7 ur usage-a...
lp |
Ne mi s takimi... meni v airplane mode-u zdrži še več...
Najraje imam pa ugasnjenega, da ga samo malo gledam 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 08.09.2009 21:26:49 |
|
Kaj pa zdaj tebe muči? saj sem napisal uporabo zraven. Včeraj se mi je spraznil po 5 dneh in pol standbya. Uporabljam ga pa normalno, s tem da imam 3g, push in wifi na off ker jih ne potrebujem...
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 08.09.2009 21:26:58 |
|
wifi4all je napisal/a: | iProdusa2G je napisal/a: | ja glede baterije na iphonih , kr na macbookih so baterije noro dobre, vsaj na ta novih |
to se strinjam....sem tudi lastnik MacBook Air-a in mislim, da je malo laptopov kos e lahko primerjajo s tako dolgo vzdržljivostjo baterije. |
Baterija je standardna... OS je tisti, ki ima dober power management... Imam MacBooka, ki je bil kupljen lani ... in mi baterija zdrzi nekje dobre 4 ure... Kolega ga je kupil v enakem obdobju, samo je dal gor Windows XP (preko Bootcampa)... in mu je baterija zdrzala le dobri dve uri  ...
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 08.09.2009 21:34:09 |
|
tudi jaz imam bluetooth, push, 3G in Wifi na off pa mi baterija dolgo drži, edino, če nabijam igrice pol se hitro sprazni. Recimo baterija se mi je v 8-urah stand by-a spraznila za 1%
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 08.09.2009 21:34:54 |
|
LiNk je napisal/a: | Kaj pa zdaj tebe muči? saj sem napisal uporabo zraven. Včeraj se mi je spraznil po 5 dneh in pol standbya. Uporabljam ga pa normalno, s tem da imam 3g, push in wifi na off ker jih ne potrebujem... |
No sej, to je problem tega telefona... morš dat vse na off, da je lahko uporaben telefon... meni osebno je malce predrag zato, da imam potem vse na off..
Sori, nism vidu usege ur zravn..
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 08.09.2009 21:41:12 |
|
Ja jaz telefona ne gonim na 3Gju, ker mi je edge čisto dovolj. Pač ne surfam po netu cel dan  - razen parkrat na dan ko pa potrebujem net pa za tisti mali čas vklopim 3G, pol pa spet na edge. Pusha tud ne nucam, ker maile pogledam pač ko pridem domov, pa še to ne vsak dan. Da bi pa imel wifi ali pa bluetooth cel čas vklopljen pa mi je tak čist bedno. Ko bom rabo net in če bo wifi na voljo ga bom uporabo, drugače pa 3g. preostali čas pa je pač na off...
Sem pa prebral po drugih forumih, da se ljudem baterija prazni tudi v standbyju ko ne počnejo nič, ampak to more biti faulty baterija, ker meni čez noč v standbyju skuri 2-3%.
lp Nazadnje urejal/a LiNk Tor 08. Sep 2009 21:42; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 08.09.2009 21:42:09 |
|
iPlo je napisal/a: | LiNk je napisal/a: | Kaj pa zdaj tebe muči? saj sem napisal uporabo zraven. Včeraj se mi je spraznil po 5 dneh in pol standbya. Uporabljam ga pa normalno, s tem da imam 3g, push in wifi na off ker jih ne potrebujem... |
No sej, to je problem tega telefona... morš dat vse na off, da je lahko uporaben telefon... meni osebno je malce predrag zato, da imam potem vse na off..
Sori, nism vidu usege ur zravn.. |
sej ne rabiš met vse na off. na off daš pač tisto kar ne rabiš. recimo jaz wifi uporabljam samo doma zato je večino časa izklopljen. push-a ne rabim zato je izklopljen, 3G pravtako malo uporabljam saj mi ponavadi tut na EDGE internet zadost hitro dela, bluetooth pa uporabljam trenutno samo v primeru, če se z MacBookom hočem na net prek iPhona povezat.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 08.09.2009 21:43:45 |
|
Jaz ko sem doma vse kar je povezano z netom delam na računalniku.. zakaj bi bil prek fona na wifi če mam doma comp?  razen če si nalagam aplikacije recimo preko cydije, takrat pa grem na wifi ja 
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 08.09.2009 21:45:12 |
|
sussi je napisal/a: | iPlo je napisal/a: | LiNk je napisal/a: | Kaj pa zdaj tebe muči? saj sem napisal uporabo zraven. Včeraj se mi je spraznil po 5 dneh in pol standbya. Uporabljam ga pa normalno, s tem da imam 3g, push in wifi na off ker jih ne potrebujem... |
sej ne rabiš met vse na off. na off daš pač tisto kar ne rabiš. recimo jaz wifi uporabljam samo doma zato je večino časa izklopljen. push-a ne rabim zato je izklopljen, 3G pravtako malo uporabljam saj mi ponavadi tut na EDGE internet zadost hitro dela, bluetooth pa uporabljam trenutno samo v primeru, če se z MacBookom hočem na net prek iPhona povezat. |
Sej ni problem o tem, da maš pač vse na off... hočem samo povedat, da zdaj, ko imam možnost testirat iTelefon in heroja na enakem omrežju z istimi zadevami na on (heroj ima še kakšno več...) , mi heroj enostavno 1x dlje deluje... škoda za iTelefon 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 08.09.2009 21:47:08 |
|
Sem pa opazil da med uporabniki obstajajo zelo velike razlike med stanjem baterije, pa tudi če imajo skoraj enake nastavitve in podbno porabo... očitno morš met srečo z baterijo...
lp
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 08.09.2009 21:49:16 |
|
Pa zelo je odvisno kok ga res uporabljaš, ampak ljudje, poudarek je na uporabljaš....
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 08.09.2009 21:50:26 |
|
iPlo je napisal/a: | sussi je napisal/a: | iPlo je napisal/a: | LiNk je napisal/a: | Kaj pa zdaj tebe muči? saj sem napisal uporabo zraven. Včeraj se mi je spraznil po 5 dneh in pol standbya. Uporabljam ga pa normalno, s tem da imam 3g, push in wifi na off ker jih ne potrebujem... |
sej ne rabiš met vse na off. na off daš pač tisto kar ne rabiš. recimo jaz wifi uporabljam samo doma zato je večino časa izklopljen. push-a ne rabim zato je izklopljen, 3G pravtako malo uporabljam saj mi ponavadi tut na EDGE internet zadost hitro dela, bluetooth pa uporabljam trenutno samo v primeru, če se z MacBookom hočem na net prek iPhona povezat. |
Sej ni problem o tem, da maš pač vse na off... hočem samo povedat, da zdaj, ko imam možnost testirat iTelefon in heroja na enakem omrežju z istimi zadevami na on (heroj ima še kakšno več...) , mi heroj enostavno 1x dlje deluje... škoda za iTelefon  |
to je pa tudi stvar posameznika. Meni osebno baterija ne pomeni ravno dost, če pa vem da je nekaj časa ne bom mogel polnit pa pač ne nažigam igric in pol drži super.
|
 |