Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Moj prvi Mac Mini
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #81   Objavljeno 06.09.2009 20:29:46
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Apple ne bi sfolgal to prodajat Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #82   Objavljeno 06.09.2009 20:33:55
Smile je napisal/a:
Ja ideje so kar super, samo kaj ko nočejo tega naredit. Manjka jim ravno segment z Core2duo procesorji (modeli E7xxx, E8xxx), v tako velike bi bp spravili tudi klasičen ram in mogoče celo klasičen disk - kaka serije WD Green in solidno grafiko - če spravijo v iMaca 4850 bi jo tudi v mal večjega Minija.

Ja. Težko da bodo spet mel tako mašino. Ker bi veliko manj Bookov in iMacov prodal, pa še Mini bi mogu bit cenejši.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #83   Objavljeno 06.09.2009 20:34:38
Pomoje bi vsi to pokupil, tržni delež bi se jim zvišal na 80% in počasi bi OSX začel krehat in kihat zaradi nadlog katere sedaj pestijo Windowse zaradi svoje razširjenosti.

Laughing Laughing Laughing

Ah ja kaj čem, očitno bo treba še mal raziskovalnega dela če bi res vzel Minija.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #84   Objavljeno 06.09.2009 20:36:41
OSx naj bo kar za nas "umetnike" pa da mamo mir Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #85   Objavljeno 06.09.2009 20:38:47
Bookov in iMacov bi isto prodali.
Bi pa nehali prodajat mac minije.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #86   Objavljeno 06.09.2009 20:54:12
Smile je napisal/a:

Ah ja kaj čem, očitno bo treba še mal raziskovalnega dela če bi res vzel Minija.

Veš kaj,ti vzem enga MBP ja. Gor daj še VMWare Fusion za winse in ostale sisteme, pa se ne obremenjuj z oznakami hrdwarea. Boš 100% zadovoljen.

Pol ga pa čez 1 leto prodaj (cena ne pade kaj dosti), pa boš mel skoz nov comp.
Jaz nisem neki goreč Mac zagovornik, sam ti povem, da bom težko mel še kdaj winse za 1. računalnik. Pa mam okol sebe te robe, da se gnoj dela. (z winsi sem zaključil pri Win3.1)

Dons sem glih cel dopoldne štimal enga starga minija, k sem ga prklopu na TV. Je sto posto ene 5 let star. Saj bi dobu kako kištico z Atomom za isto funkcijonalnost, al pa še bolš. Sam je na macu feeling tist, k ti odtehta. Te ne žre, zakaj se moraš spet z winsi bogat.

To je isto kot ko je sosed (Dolenjček) pripeljal domov novo BMW 5ko. Pa ga vprašam kako se mu zdi. Pa se mi zasmeje in reče: TI POVEJM, TO NEJ AUTU, TO JE VEČ KO AUTU!

Isto ti je to. Pa ni važn, kaj je v mašini.

Nazadnje urejal/a macata Ned 06. Sep 2009 21:02; skupaj popravljeno 1 krat
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #87   Objavljeno 06.09.2009 21:01:45
Ja to sm tudi jaz nameraval v primeru da ne bi vzel Minija. MBP ima zame nekaj pomankljivosti za katere ni direktno kriv MBP Smile

1) slab filing ko prenašaš tako vredno stvar okrog - kraja in podobno
2) za doma bi rabil najmanj pretvornik na DVI, miš in tipkovnico in neko torbo da ga poknem notri ko ga dam v torbo
3) veliko jih pravi da MBPja ni dobro imet zaprtga ko laufa in je povezan na zunanji zaslon - pregrevanje in škoda k s tem nastane (jaz pa bi želel da je zaprt ko ga imam na zunanjem zaslonu, to pa bo 80% časa)

PS: Ima kdo doma kakšno Apple tipkovnico/miš ki se mu povaljuje in jo ne rabi? Jo odkupim! Miš bi tko in tko rabil kaj drugega kot MM.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #88   Objavljeno 06.09.2009 21:15:56
Poglej. Jaz mam ta novga MBPja za desktop mašino. Mel sem v testu prejšnjo serijo, pa se je res neki čudn grel levo od tastature. Je blo prov zoprn tipkat.

Tale ta nov pa nič. Glih tolk se ogreje, da ni mrzu. Nekaj časa sem mel zaprtga za probo, pa se ni nič bolj grel. Potem sem pa ugotovil, da je praktično met odprtga, da mam gor mail in koledar, na glavnem ekranu pa vse ostalo.

Tastaturo sem vzel kar appleovo na bluetoothu, Logitech BT miška mi pa nagaja. Jutri dobim za probat originalno, trenutno mam pa eno wireless od logitecha, pa je cist ok (brez driverjev). To te pride ene 100EUR.

Glede torbe se pa pač odločiš. Jaz ga ne nosim nikamor, če pa, mam pa v svoji torbi predal za laptope (neka stara torba od Samsonitea). Mogoče bi se mi zdel koristen prozoren Case.
http://store.apple.com/us/product/TW798ZM/A?fnode=MTY1NDA2Ng&mco=Nzk4Mzc5Mg&p=2&s=topSellers
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #89   Objavljeno 06.09.2009 21:23:00
Ja pa seveda zaslon sem pozabu omenit, privoščim si lahko samo 13" MBP, ki pa ima kot sem probal v trgovini tako majhen zaslon in resolucijo, nekolk utesnjen sem se tam počutu k sm probal.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #90   Objavljeno 06.09.2009 21:26:06
Smile je napisal/a:
Ja pa seveda zaslon sem pozabu omenit, privoščim si lahko samo 13" MBP, ki pa ima kot sem probal v trgovini tako majhen zaslon in resolucijo, nekolk utesnjen sem se tam počutu k sm probal.

men pa je ravno 13" ful super, ker je fin za prenašat zaradi svoje majhnosti. Za doma pa pol rabiš kak 22" al pa 24" monitor, če ti 13" ni zadost.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #91   Objavljeno 06.09.2009 21:29:14
13 je malo bolj kot iPhone Smile

15 je za požret če ne delaš cele dneve na njem, oz. ti služi kot sekundarni display, za maile ali kaj podobnega.

Govorim za delo dizajnera. Marsikomu bi 15 tudi zadostoval za "pisarniško" delo.

velikost monitorja je pa itak... brez veze...

ko sm dubu 24 col je blo VAU.. dans bi pa kuj 30" kupu Very Happy

Pa ne zato da bi kdo reku WAU.. ampak ker se mi je nov svet odpru ko sem pršu na 24".. kako mi je to olajšalo delo na programih.

Se pa nebi nič branu, če bi na MBP lahko obesil 2x24"... Very HappyVery Happy

skromno ane?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #92   Objavljeno 06.09.2009 21:29:18
Smile je napisal/a:

Tole vzem pa ne kompliciraj:

z0gs000gg/cr/320 MacBook Pro 15” 2.53GHz/4GB/320GB/GeForce 9400M, Localized 1.681,98 € 1.734,00 €

Pa še na to ceno znaš kakšen popust dobit.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #93   Objavljeno 06.09.2009 21:35:00
1740€ je preveč Sad

Že ravno komaj sem skupaj spravil 1500€. Štipendija če bo, bo pa bohve kdaj čez kake 3 mesce najbrš. Prek študenta sem zakluču z delom, limit na banki sem vštel že zdraven, prodal sem že vse kar bi lahko pogrešil in je naneslo slabih 1500€. Confused
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #94   Objavljeno 06.09.2009 21:35:10
zazo je napisal/a:
13 je malo bolj kot iPhone Smile

15 je za požret če ne delaš cele dneve na njem, oz. ti služi kot sekundarni display, za maile ali kaj podobnega.

Govorim za delo dizajnera. Marsikomu bi 15 tudi zadostoval za "pisarniško" delo.

velikost monitorja je pa itak... brez veze...

ko sm dubu 24 col je blo VAU.. dans bi pa kuj 30" kupu Very Happy

Pa ne zato da bi kdo reku WAU.. ampak ker se mi je nov svet odpru ko sem pršu na 24".. kako mi je to olajšalo delo na programih.

skromno ane?

ko jaz pogledam v prihodnost vidim, da bo nakup iMaca 24" neizogiben, nebi pa se branil, če bi naredili še večjega Wink
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #95   Objavljeno 06.09.2009 21:40:08
zazo je napisal/a:

skromno ane?

Ma kaj? 24ka je 300 EUR, eno že itak maš, pa še split kabl je ene 100. Za 400 EUR. To ti pa ne more noben očitat, da pretiravaš! Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #96   Objavljeno 06.09.2009 21:51:04
Smile je napisal/a:
1740€ je preveč Sad

Že ravno komaj sem skupaj spravil 1500€. Štipendija če bo, bo pa bohve kdaj čez kake 3 mesce najbrš. Prek študenta sem zakluču z delom, limit na banki sem vštel že zdraven, prodal sem že vse kar bi lahko pogrešil in je naneslo slabih 1500€. Confused

Pa ne bit tak pesimist.

- Mal poglej po tem forumu, kako folk kupuje precej ceneje iz tujine.
- Pejd se pogovarjat s prodajalci ... cene na netu imajo vedno mal višje, da lahko dajejo popuste, itd.
- V končmi fazi ti je tud 13ka OK, če jo boš mel za desktop mašino.
- Če se mal angažiraš, boš s to mašino tud kaj zaslužu (tudi ceno boš lahko postavil višjo)

Na vsak način pa računaj, da boš v enem letu zamenjal. Cena ne pade kaj dosti.

Pogledaš lahko še, kaj ti ponujajo banke. A nimajo tud nekih kreditov za študente.
Poglej tudi, kaj je s tem študentskim popustom: http://iknow.fri.uni-lj.si/pgs/moznosti-nakupa.html

Veš da boš zmugu. Folk kupuje take stvari z 0 EUR pa vse lepo speljejo.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #97   Objavljeno 06.09.2009 22:02:51
macata je napisal/a:
Smile je napisal/a:
1740€ je preveč Sad

Pa ne bit tak pesimist.

- Pejd se pogovarjat s prodajalci ... cene na netu imajo vedno mal višje, da lahko dajejo popuste, itd.
- Če se mal angažiraš, boš s to mašino tud kaj zaslužu (tudi ceno boš lahko postavil višjo)

Pogledaš lahko še, kaj ti ponujajo banke. A nimajo tud nekih kreditov za študente.
Poglej tudi, kaj je s tem študentskim popustom: http://iknow.fri.uni-lj.si/pgs/moznosti-nakupa.html

10% od 1740 pa je že nekaj. Pol pride cena 1566€
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #98   Objavljeno 06.09.2009 22:30:35
sussi je napisal/a:
macata je napisal/a:
Smile je napisal/a:
1740€ je preveč Sad

Pa ne bit tak pesimist.

10% od 1740 pa je že nekaj. Pol pride cena 1566€

ma ne 1740EUR. Glej 1682 - 10% = 1513EUR

JUe pa še en cenejši model.
To sem iz tega cenika vzel: http://www.epl.si/cenik/index.php?id=36

Pojdi k njim in se pogovarjaj.
Pa tudi k drugim pojdi.
Ne pa najprej po telefonu težit. Najprej pojdi k njim, da te vidijo, pol se pa lahko tudi po telefonu meniš. Samo s konkretnimi osebami. Ne vskič z drugim.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #99   Objavljeno 06.09.2009 22:31:12
Ne vem zakaj bi kupoval MBP 15" za več denarja kot ga imaš ... Kupi si ali 13" MBP ( ki je odličen računalnik ) ali pa razmisli morda o kaki drugi firmi. To bo najbolj racionalno.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Shitopia
Ženska

Prispevek: #100   Objavljeno 06.09.2009 22:39:59
http://www.mimovrste.com/artikel/2750173126/prenosnik-apple-macbook-pro-253ghz-133-0489?utm_source=bolha&utm_medium=racunalnistvo&utm_campaign=bolha&utm_content=za-profesionalno-rabo

+ predvidevam da ce si kupoval minija, moras imet se nek zunanji zaslon, zatorej mi res ni jasno, kako bi lahko bilo 13,3" ovira Wink
pa se ostane ti za tipkovnico in kable. ssd lahko se vedno kasneje dokupis, ako bo kaksna potreba po tem.

EDIT
ali pa takole:
http://www.bolha.com/oglas382794751/apple-prenosnik-apple-macbook-13-3-8888- + nadgradnja na 4gb rama in na ssd. tako sem naredil jaz. Smile
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani