Moj prvi Mac Mini | |||||||||
![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Ja. Težko da bodo spet mel tako mašino. Ker bi veliko manj Bookov in iMacov prodal, pa še Mini bi mogu bit cenejši. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() ![]() ![]() Ah ja kaj čem, očitno bo treba še mal raziskovalnega dela če bi res vzel Minija. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Bi pa nehali prodajat mac minije. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Veš kaj,ti vzem enga MBP ja. Gor daj še VMWare Fusion za winse in ostale sisteme, pa se ne obremenjuj z oznakami hrdwarea. Boš 100% zadovoljen. Pol ga pa čez 1 leto prodaj (cena ne pade kaj dosti), pa boš mel skoz nov comp. Jaz nisem neki goreč Mac zagovornik, sam ti povem, da bom težko mel še kdaj winse za 1. računalnik. Pa mam okol sebe te robe, da se gnoj dela. (z winsi sem zaključil pri Win3.1) Dons sem glih cel dopoldne štimal enga starga minija, k sem ga prklopu na TV. Je sto posto ene 5 let star. Saj bi dobu kako kištico z Atomom za isto funkcijonalnost, al pa še bolš. Sam je na macu feeling tist, k ti odtehta. Te ne žre, zakaj se moraš spet z winsi bogat. To je isto kot ko je sosed (Dolenjček) pripeljal domov novo BMW 5ko. Pa ga vprašam kako se mu zdi. Pa se mi zasmeje in reče: TI POVEJM, TO NEJ AUTU, TO JE VEČ KO AUTU! Isto ti je to. Pa ni važn, kaj je v mašini. Nazadnje urejal/a macata Ned 06. Sep 2009 21:02; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() 1) slab filing ko prenašaš tako vredno stvar okrog - kraja in podobno 2) za doma bi rabil najmanj pretvornik na DVI, miš in tipkovnico in neko torbo da ga poknem notri ko ga dam v torbo 3) veliko jih pravi da MBPja ni dobro imet zaprtga ko laufa in je povezan na zunanji zaslon - pregrevanje in škoda k s tem nastane (jaz pa bi želel da je zaprt ko ga imam na zunanjem zaslonu, to pa bo 80% časa) PS: Ima kdo doma kakšno Apple tipkovnico/miš ki se mu povaljuje in jo ne rabi? Jo odkupim! Miš bi tko in tko rabil kaj drugega kot MM. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Tale ta nov pa nič. Glih tolk se ogreje, da ni mrzu. Nekaj časa sem mel zaprtga za probo, pa se ni nič bolj grel. Potem sem pa ugotovil, da je praktično met odprtga, da mam gor mail in koledar, na glavnem ekranu pa vse ostalo. Tastaturo sem vzel kar appleovo na bluetoothu, Logitech BT miška mi pa nagaja. Jutri dobim za probat originalno, trenutno mam pa eno wireless od logitecha, pa je cist ok (brez driverjev). To te pride ene 100EUR. Glede torbe se pa pač odločiš. Jaz ga ne nosim nikamor, če pa, mam pa v svoji torbi predal za laptope (neka stara torba od Samsonitea). Mogoče bi se mi zdel koristen prozoren Case. http://store.apple.com/us/product/TW798ZM/A?fnode=MTY1NDA2Ng&mco=Nzk4Mzc5Mg&p=2&s=topSellers |
|||||||||
![]() |
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
men pa je ravno 13" ful super, ker je fin za prenašat zaradi svoje majhnosti. Za doma pa pol rabiš kak 22" al pa 24" monitor, če ti 13" ni zadost. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() 15 je za požret če ne delaš cele dneve na njem, oz. ti služi kot sekundarni display, za maile ali kaj podobnega. Govorim za delo dizajnera. Marsikomu bi 15 tudi zadostoval za "pisarniško" delo. velikost monitorja je pa itak... brez veze... ko sm dubu 24 col je blo VAU.. dans bi pa kuj 30" kupu ![]() Pa ne zato da bi kdo reku WAU.. ampak ker se mi je nov svet odpru ko sem pršu na 24".. kako mi je to olajšalo delo na programih. Se pa nebi nič branu, če bi na MBP lahko obesil 2x24"... ![]() ![]() skromno ane? |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Tole vzem pa ne kompliciraj: z0gs000gg/cr/320 MacBook Pro 15” 2.53GHz/4GB/320GB/GeForce 9400M, Localized 1.681,98 € 1.734,00 € Pa še na to ceno znaš kakšen popust dobit. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() Že ravno komaj sem skupaj spravil 1500€. Štipendija če bo, bo pa bohve kdaj čez kake 3 mesce najbrš. Prek študenta sem zakluču z delom, limit na banki sem vštel že zdraven, prodal sem že vse kar bi lahko pogrešil in je naneslo slabih 1500€. ![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
ko jaz pogledam v prihodnost vidim, da bo nakup iMaca 24" neizogiben, nebi pa se branil, če bi naredili še večjega ![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Ma kaj? 24ka je 300 EUR, eno že itak maš, pa še split kabl je ene 100. Za 400 EUR. To ti pa ne more noben očitat, da pretiravaš! ![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Pa ne bit tak pesimist. - Mal poglej po tem forumu, kako folk kupuje precej ceneje iz tujine. - Pejd se pogovarjat s prodajalci ... cene na netu imajo vedno mal višje, da lahko dajejo popuste, itd. - V končmi fazi ti je tud 13ka OK, če jo boš mel za desktop mašino. - Če se mal angažiraš, boš s to mašino tud kaj zaslužu (tudi ceno boš lahko postavil višjo) Na vsak način pa računaj, da boš v enem letu zamenjal. Cena ne pade kaj dosti. Pogledaš lahko še, kaj ti ponujajo banke. A nimajo tud nekih kreditov za študente. Poglej tudi, kaj je s tem študentskim popustom: http://iknow.fri.uni-lj.si/pgs/moznosti-nakupa.html Veš da boš zmugu. Folk kupuje take stvari z 0 EUR pa vse lepo speljejo. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
10% od 1740 pa je že nekaj. Pol pride cena 1566€ |
|||||||||
![]() |
|||||||||
ma ne 1740EUR. Glej 1682 - 10% = 1513EUR JUe pa še en cenejši model. To sem iz tega cenika vzel: http://www.epl.si/cenik/index.php?id=36 Pojdi k njim in se pogovarjaj. Pa tudi k drugim pojdi. Ne pa najprej po telefonu težit. Najprej pojdi k njim, da te vidijo, pol se pa lahko tudi po telefonu meniš. Samo s konkretnimi osebami. Ne vskič z drugim. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
http://www.mimovrste.com/artikel/2750173126/prenosnik-apple-macbook-pro-253ghz-133-0489?utm_source=bolha&utm_medium=racunalnistvo&utm_campaign=bolha&utm_content=za-profesionalno-rabo
+ predvidevam da ce si kupoval minija, moras imet se nek zunanji zaslon, zatorej mi res ni jasno, kako bi lahko bilo 13,3" ovira ![]() pa se ostane ti za tipkovnico in kable. ssd lahko se vedno kasneje dokupis, ako bo kaksna potreba po tem. EDIT ali pa takole: http://www.bolha.com/oglas382794751/apple-prenosnik-apple-macbook-13-3-8888- + nadgradnja na 4gb rama in na ssd. tako sem naredil jaz. ![]() |
|||||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |