Maci v šolah
|
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 04.09.2009 12:29:28 |
|
tudi jaz še nekaj časa ne mislim dat gor Snow Leoparda.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Drevo na vzhodu |
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 04.09.2009 12:39:24 |
|
pj je napisal/a: | luka je napisal/a: | A lahko vprašam zakaj uprabljajo XPeje- 8 let star operacijski sistem? To je tudi narobe z windows svetom, nočejo nadgradit. |
Kaj ima Vista vec kot XP? In kaj ima Snow Leopard vec recimo Tiger? Na mojih Macih se cisto lepo laufa Tiger. Pac stvari rabim za delo in mi je igranje z novimi verzijami odvec... dokler stara dela lepo in ne rabim funkcionalnosti novih, mi na misel ne pride nikakrsen upgrade.... pa cetudi nimam tako fancy desktopa. Ni zastonj tisti srbski pregovor, ki prav "ne diraj lava dok spava". In ce bi razno razni kvazi racunalniski strokovnjaki pocasi prisli do tega, bi bilo veliko veliko manj tezav  |
Podpis pod pj-jev post. Tudi sam menim, da dokler sistem deluje v redu, si z njim zadovoljen, ni nobenega smisla, da bi zadevo zamenjal.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ig |
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 04.09.2009 13:25:05 |
|
wildapple je napisal/a: | pj je napisal/a: | luka je napisal/a: | A lahko vprašam zakaj uprabljajo XPeje- 8 let star operacijski sistem? To je tudi narobe z windows svetom, nočejo nadgradit. |
Kaj ima Vista vec kot XP? In kaj ima Snow Leopard vec recimo Tiger? Na mojih Macih se cisto lepo laufa Tiger. Pac stvari rabim za delo in mi je igranje z novimi verzijami odvec... dokler stara dela lepo in ne rabim funkcionalnosti novih, mi na misel ne pride nikakrsen upgrade.... pa cetudi nimam tako fancy desktopa. Ni zastonj tisti srbski pregovor, ki prav "ne diraj lava dok spava". In ce bi razno razni kvazi racunalniski strokovnjaki pocasi prisli do tega, bi bilo veliko veliko manj tezav  |
Podpis pod pj-jev post. Tudi sam menim, da dokler sistem deluje v redu, si z njim zadovoljen, ni nobenega smisla, da bi zadevo zamenjal. |
Sploh nevem s katere fronte naj to začnem argumentirat.
Zakaj ne uporabljata OS 9 potem, ki je tudi še funkcionalen v današnjem času?
|
 |
Jablanator
Kraj: Malo tu, malo tam |
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 04.09.2009 20:58:43 |
|
luka je napisal/a: | Sploh nevem s katere fronte naj to začnem argumentirat.
Zakaj ne uporabljata OS 9 potem, ki je tudi še funkcionalen v današnjem času? |
No razmisli s katere fronte bos zacel, pa zacni. Ker zadnji stavek je dalec od kakrsnega koli argumenta. 
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 05.09.2009 01:00:48 |
|
pj je napisal/a: | luka je napisal/a: | Sploh nevem s katere fronte naj to začnem argumentirat.
Zakaj ne uporabljata OS 9 potem, ki je tudi še funkcionalen v današnjem času? |
No razmisli s katere fronte bos zacel, pa zacni. Ker zadnji stavek je dalec od kakrsnega koli argumenta.  |
Hočem samo rečt, da je treba bit v korak s časom. Zardi enostavnosti uporabe, zardi varnosti, zardi stabilnosti, zaradi zmogljivosti, zaradi dodatnih zmožnosti in funkcij in še kaj bi se našlo.
Kar sem pa z zadnjim stavkom hotel povedat, da z OS 9 lahko delaš tudi ogromno stvari in je še čisto uporaben OS. Ampak ali ga kdo uporablja vsakodnevna opravila?
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 05.09.2009 09:15:23 |
|
Dokler imas stvari za igranje se lahko gres "naprej s casom". Ko pa je od tega odvisen tvoj denar, pa to nekako ne gre vec. Pa naj obrazlozim... v dopoldanski sluzbi imam za opraviti z routerji, firewalli in podobno. Nove verzije hodijo ven skoraj na tedenski bazi, ampak na core routerjih (in to so zverine, ki stanejo nad $500k/komad) mi se vedno tece par let star IOS. Zakaj? Preprosto zato ker stvar dela. Dokler ne rabim funkcionalnosti, ki jo prinasajo nove verzije, mi na misel ne pride nadgrajevati stvari in reskirati, da zaradi kaksnega novega buga stvari ne bodo delale.
Popoldan pa imam bolj kot ne za veselje s.p., kjer pa je doticni Mac eno izmed orodij s katerimi delam. Ker mi na Tigru vse lepo dela, prav tako ne menjam, saj si ne znam predstavljati, kaj bi bilo, ce bi mi po upgradu stvar zabluzila, medtem ko bi moral po koncu tekme na kaksnem svetovnem prvenstvu posiljati fotke agencijam, s katerimi imam pogodbe. In vsaj kar se tice Photoshopa, sem slisal o ze kar nekaj problemih tako na Leopardu, ko je prisel ven, kot tudi sedaj na Snow leopardu. Ali je res ali ne, ne vem, definitivno pa ne mislim preizkusati.
Zato pac ne v enem, ne v drugem primeru ne mislim, da je pametno iti "s casom naprej" zgolj zato, da gres s casom naprej. Vsaj dokler stvari niso preizkusene in dokler ne rabis funkcionalnosti, ki jo nove stvari prinasajo. Pac gledam na to iz izkusenj od katerih je odvisno moje prezivetje, ne pa iz "izkusenj" nadobudnega mladca, ki ima opremo za igranje 
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 05.09.2009 09:33:45 |
|
[DELETED]
Nazadnje urejal/a Gost Sre 18. Avg 2010 21:39; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 05.09.2009 09:58:32 |
|
pj je napisal/a: | Dokler imas stvari za igranje se lahko gres "naprej s casom". Ko pa je od tega odvisen tvoj denar, pa to nekako ne gre vec. Pa naj obrazlozim... v dopoldanski sluzbi imam za opraviti z routerji, firewalli in podobno. Nove verzije hodijo ven skoraj na tedenski bazi, ampak na core routerjih (in to so zverine, ki stanejo nad $500k/komad) mi se vedno tece par let star IOS. Zakaj? Preprosto zato ker stvar dela. Dokler ne rabim funkcionalnosti, ki jo prinasajo nove verzije, mi na misel ne pride nadgrajevati stvari in reskirati, da zaradi kaksnega novega buga stvari ne bodo delale.
Popoldan pa imam bolj kot ne za veselje s.p., kjer pa je doticni Mac eno izmed orodij s katerimi delam. Ker mi na Tigru vse lepo dela, prav tako ne menjam, saj si ne znam predstavljati, kaj bi bilo, ce bi mi po upgradu stvar zabluzila, medtem ko bi moral po koncu tekme na kaksnem svetovnem prvenstvu posiljati fotke agencijam, s katerimi imam pogodbe. In vsaj kar se tice Photoshopa, sem slisal o ze kar nekaj problemih tako na Leopardu, ko je prisel ven, kot tudi sedaj na Snow leopardu. Ali je res ali ne, ne vem, definitivno pa ne mislim preizkusati.
Zato pac ne v enem, ne v drugem primeru ne mislim, da je pametno iti "s casom naprej" zgolj zato, da gres s casom naprej. Vsaj dokler stvari niso preizkusene in dokler ne rabis funkcionalnosti, ki jo nove stvari prinasajo. Pac gledam na to iz izkusenj od katerih je odvisno moje prezivetje, ne pa iz "izkusenj" nadobudnega mladca, ki ima opremo za igranje  |
Kdaj pa je potem po tvoje čas za nadgradnjo?
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 05.09.2009 09:58:53 |
|
@ boris:
Lepo, samo očitno na bežigradu tega ne vejo, ali pa so izbrali drugega ponudnika.
Razen če so tiste interaktivne table ki jih ti omenjaš edine na svetu.
Zakaj pa misliš, da bi sicer uporabljali xp.je?
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Drevo na vzhodu |
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 05.09.2009 10:20:50 |
|
luka je napisal/a: | Kdaj pa je potem po tvoje čas za nadgradnjo? |
Recimo v skrajnem primeru, ko druge možnosti več ni.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Granger |
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 05.09.2009 11:09:11 |
|
iExpert je napisal/a: | @ boris:
Lepo, samo očitno na bežigradu tega ne vejo, ali pa so izbrali drugega ponudnika.
Zakaj pa misliš, da bi sicer uporabljali xp.je? |
lahko bi pa imeli parallelse pa bi vse to štimalo BP, pa nej se folk navadi na MACe al so tok nespozobni da še to nemorjo?
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 05.09.2009 11:41:28 |
|
luka je napisal/a: | Kdaj pa je potem po tvoje čas za nadgradnjo? |
Kot sem ze dvakrat napisal... takrat ko ima nova verzija neko funkcionalnost, katero potrebujes, stara verzija pa te funkcionalnosti ne omogoca. Takrat je povsem normalno, da gres naprej, ceprav reskiras nedelovanje zaradi raznoraznih novih in/ali neodkritih problemov.
Nadgrajevanje katerega edini razlog je ta, da imas pac poinstalirano zadnjo verzijo, pa je, vsaj kar se mene tice, v produkcijskem okolju ena najbolj zgresenih politik. Pa da ne bo pomote... imas "genije" ki se gredo to tudi v produkcijskem okolju.
|
 |
|
Prispevek: #53 Objavljeno 06.09.2009 06:04:01 |
|
[DELETED]
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #54 Objavljeno 06.09.2009 06:33:59 |
|
Boris42 je napisal/a: | iExpert je napisal/a: | @ boris:
Zakaj pa misliš, da bi sicer uporabljali xp.je? |
Bežigrad ni izvajal svojega razpisa temveč je to v okviru MŠŠ. Znam brati (za razliko od tebe tudi razumem napisano), in na spletni strani MŠŠ prebral vsebine javnih razpisov, ponudnikov in rezultatov razpisa. Zdaj pa nehaj natolcevati! |
Res? kje na spletni strani MSŠ si pa ta razpis našel??
Jaz sem ga le tule(preberi, kaj piše pod naročnik:) :
http://www.javnirazpisi.com/ausschreibungen/index~id~88d899be-cd9c-102c-b7ae-001f29e7574e~TableSort_SortName~veroeffentlichungsdatum~TableSort_direction~1~SEITE~1.htm
|
 |
|
Prispevek: #55 Objavljeno 06.09.2009 06:45:40 |
|
[DELETED]
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #56 Objavljeno 06.09.2009 06:50:26 |
|
Pa si prepričan, da je to tudi za bežigrad.
Evo, pa še nekaj sem našel: a.3.4.2
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #57 Objavljeno 06.09.2009 08:30:14 |
|
iExpert je napisal/a: |
Pa si prepričan, da je to tudi za bežigrad.
Evo, pa še nekaj sem našel: a.3.4.2 |
ksz: kar se telih ponudb za interaktivne tabl tiče ni bila samo miška aktualna, ampak tudi lukvel (čeprav mi je tale razpis od Miške sumljivo podobn Lukvelovem ...) pa avilux. vsaj v zadnjem razpisu. IN kar se tega še tiče je potem MSŠ dalo tele table šolam za smešne cene.
Kar se pa tiče glede kompatibilnosti iExpert pa kot rečeno to dela in ni razlog za xpje v temu.
@pj: te čisto razumem glede nenadgrajevanja, ker če stvar dela potem dela in kot si reku pri PRO zadevah, si ne morš privoščit igranja. Sam se tega držim pri snemalnikih (za zvok  ) vedno so generacijo ali 2 vzadi (tam kjer je preizkušeno stabiln software gor
lp Avi
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Nova Gorica |
|
 |
|
Prispevek: #58 Objavljeno 06.09.2009 09:08:35 |
|
Jaz sem sicer pristaš zgodnjih tranzij na novi OS. Vedno pa počakam vsaj nekaj dni, da preverim, po spletu če vse vitalno normalno deluje oz. če imam možnost (recimo v Win okolju), da postavim testno mašino in nato testiram.
Mislim, da prednosti novih OS-ov skoraj vedno so (to trdim tudi za Visto napram XP-jem) in isto je Snow Leopard. Tako, da bo SL nekje v drugi polovici sept. počasi šel na vse tri moje Mac-e.
LP
|
 |
Jablanator
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #59 Objavljeno 06.09.2009 09:11:13 |
|
imamo je napisal/a: |
p.s.: OpenOffice se v čedalje večji meri uporablja v javni upravi in kot tako tudi pošiljajo naokrog .odt dokumente pa če to komu paše ali ne in tako je tudi prav. Za dokumente brez spreminjanja pa se naj uporablja PDF pa je zadeva rešena če pa Win ima nativ podpore za PDF v svojih aplikacijah je pa to njihov problem. |
Hahaha. Delam v javni upravi in lahko trdim, da je Microsoftov Office 2003 de facto standard - verjetno čez kakšno leto dve tudi 2007. Če kdorkoli komorkoli pošlje karkoli drugega kot .doc (.pdf še tudi toleriramo, če je samo za stiskat), mu dokument zavrnemo in naročimo, naj spremeni v ustrezen format; pri tem nas ne zanima čisto nič drugega. Tako je.
Drugače se pa ne strinjam s to "čedalje večjo mero". Pri nas so povsod Enterprise in Campus nekaj letne najemne pogodbe za Office in vsa tista ostala večja mera se meri v odstotkih. Problem je v vzdrževanju (nameščanju, posodabljanju) in izobraževanju. Dokler to ne bo vpeljano v tak sistem, kot ima to urejeno MS, toliko časa bodo alternative samo životarile, predvsem med zanesenjaki, zastojnkarji in tistimi v podjetjih, ki ne znajo računat TCO.
|
 |
|
Prispevek: #60 Objavljeno 07.09.2009 06:08:36 |
|
[DELETED]
Nazadnje urejal/a Gost Sre 18. Avg 2010 21:40; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |