iPhone sredi pogovora ugasne
|
Jablanator
Kraj: GC/AUS |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 04.09.2009 13:53:12 iPhone sredi pogovora ugasne |
|
Takole enkrat na dva dni se mi zgodi, da en mesec star iPhone 3Gs sredi pogovora mrkne. Ja-preprosto čisto ugasne. Tema! Največkrat se to zgodi ko imam prislonjenega k ušesu, no danes pa je ugasnil tudi med pogovorom na zvočnik..
Vklopim nazaj in potem je spet vse ok.
Napravil sem kompleten restore v iTunes, pa ne pomaga.
A to pomeni, da bom v kratkem potoval v Italijo na servis?
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 04.09.2009 14:06:45 |
|
Če restore ne pomaga, ti preostane le servis...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 04.09.2009 14:35:36 Re: iPhone sredi pogovora ugasne |
|
Aussie je napisal/a: | Napravil sem kompleten restore v iTunes, pa ne pomaga.
A to pomeni, da bom v kratkem potoval v Italijo na servis? |
Zelo verjetno da gre za hardwersko napako, kot pri mojem. Samo da se pri meni ni ugašal med pogovorom ampak ga je zmanjkalo kar v žepu ipd.
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 04.09.2009 17:23:20 Re: iPhone sredi pogovora ugasne |
|
Pa so ga popravili? Kaj so pa zamenjali, morda kar cel iPhone?
Kakorkoli, malo sem razočaran nad Applom, sicer je to moj prvi iPhone...namenoma sem čakal tako dolgo z nakupom, da stvar dozori....samo sem se uštel....
Da pa je vsa zadeva še bolj tragična v naši zahojeni deželici nimamo pooblaščenega serviserja za te zadeve ('  ') seveda ne - če ga še kupit ne moreš...
alenbec je napisal/a: | Aussie je napisal/a: | Napravil sem kompleten restore v iTunes, pa ne pomaga.
A to pomeni, da bom v kratkem potoval v Italijo na servis? |
Zelo verjetno da gre za hardwersko napako, kot pri mojem. Samo da se pri meni ni ugašal med pogovorom ampak ga je zmanjkalo kar v žepu ipd. | 
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 04.09.2009 17:58:30 |
|
Glede na to, da si ga kupil takoj ob izidu, nisi čakal na to, da "dozori". Moraš vedeti, da je vsak iPhone naprava zase in bo tudi vsaka verzija imela svoje porodne težave. Žal je proizvodnja dandanes taka, da pri vseh izdelkih najdeš določen procent defektnih. Na servisu boš zelo verjetno dobil novega.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 04.09.2009 18:03:34 |
|
v ameriki jih baje menjajo za vsako malenkost, v nasih koncih verjetno popravljajo vsako malenkost.
meni je lcd sel po gobe (10 vrstic pixlov) in so mi "tuševi" serviserji menjal ekran.
sicer pa se taksne zadeve dogajajo vsem znamkam (sploh problemi z ugasanjem ali resetiranjem mobitelov so zelo znani pri nokiah in drugih), cakal pa si z nakupom da dozori hardware? sj ga nc niso spreminjal...
servis je pa tam, od kod si napravo dobil, malo nerodno sicer, ampak tko to je ce kupis napravo, ki jo hoces na vsak nacin imet in se ne prodaja uradno pri nas
upam da ti ga po hitrem postopku porihtajo..
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 05.09.2009 00:11:33 Re: iPhone sredi pogovora ugasne |
|
Aussie je napisal/a: | Pa so ga popravili? Kaj so pa zamenjali, morda kar cel iPhone? |
Večina štorije je sicer že opisane na temi o italijanskih iphonih 3gs lahko pa na kratko povzamem:
Odnesem ga na servis v trst, in čez 10 dni dobim novega. Ga grem iskat, pridem domov in ga probam aktivirat nakar se izpiše na zaslonu da SIM ni prava - z drugimi besedami je telefon zaklenjen. Ga takoj naslednji dan nesem nazaj, kjer me čudno gledajo vse dokler se niso na svoje oči prepričali, da telefona ne gre aktivirati z mojo ali katerokoli sim razen od TIM-a. No, pošljejo ga na servis in me čez 10 dni kličejo da je telefon prispel (nadgradili naj bi mu software - wtf?!) in naj ga pridem iskat. Takoj odletim tja in zahtevam da mi ga aktivirajo pred nosom. Spet s TIM kartico gre skozi, takoj ko pa sem vstavil mojo pa se zaklene in ne gre aktivirat. Skratka 1 uro sem se pizdil na eno in edino gospodično, ki je znala dokaj solidno angleško. Zdaj so ga spet nazaj poslali, zahteval pa sem naj napiše, da hočem nov telefon, ker očitno so na njihovem servisu nesposobni in zadeve ne preverijo ampak gredo samo na slepo nekaj na pol narest. Bomo vidli kaj bo zdaj iz tega.
Skratka stroškov za pot sem imel ravno toliko, da bi si lahko privoščil 32GB verzijo namesto 16GB ampak ok...zdaj mi je praktično vseeno, samo da dobim svoj telefon nazaj ker s tole predpotopno Nokio komaj živim :S
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 05.09.2009 00:13:18 |
|
ALT je napisal/a: | servis je pa tam, od kod si napravo dobil, malo nerodno sicer, ampak tko to je ce kupis napravo, ki jo hoces na vsak nacin imet in se ne prodaja uradno pri nas |
Ni res, jaz sem ga nesel v MediaWorld, kjer so mi rekli, da pogodbe s TIM operaterjem nimajo za pošiljat njihove aparate naprej na servis in da se obrnem na TIMovo štacuno Il Telefonino, kjer ga lahko pošljejo naprej. Imajo pa pogodbo z Vodafonom, če sem prav tisto gospodično v MediaWorldu zastopil.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 05.09.2009 00:54:05 |
|
torej so ti v trgovini, kjer si kupil iphone rekli, da ga ne morejo poslat na servis? nisem siguren kako je to pri špagetarjih, ampak bi vseeno reku da kar morajo po zakonu sprejeti zadevo in jo poslati na servis.
najverjetneje se jim ne da ukvarjat z tujci, od katerih nimajo nič razen stroškov z okvarami.
če si pa nesel telefon v kr eno GSM trgovino, kjer nisi kupil telefona pa drugega tako ali tako ni za pričakovat.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 05.09.2009 07:32:58 |
|
Jaz sem imel isti problem. Odnesem telefon v Trst vendar v trgovino Bip computer, kjer prodajajo Appla. Brez problemov so vzeli telefon na servis, poslali v njihovo centralo v Udine in nato so oni poslali zadevo na uradni servis na Nizozemsko ( pošiljajo preko UPS ). Ob prevzemu telefona na servis daš svoje podatke in mail. Še isti dan sem dobil obvestilo, da je zadeva poslana in 6 dan od prevzema dobim obvestilo, da me čaka nov telefon v trgovini v Trstu. Naj povem, da telefon sploh ni bil kupljen v Italiji, niso nič komplicirali glede računa, ker ga sploh nisem imel s seboj. Torej, če kdo nosi na servis naj gre v Trst v trgovino BIP Computer, Via Di Donota 4, to je zadaj za banko Generali v središču mesta. Parkirate ob obali in do trgovine je 5 minut. Skratka zadevo so rešili v manj kot enem tednu. Stroški pošiljanja na Nizozemsko so bili 15 EUR.
Bip Computer
Via Di Donota 4
tel: +389 40639095
fax: +389 403472752
http://www.bipcomputer.it/Bip/Trieste.html
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 05.09.2009 07:40:04 |
|
Ista izkušnja, kot frogstar. Tudi jaz lahko samo pohvalim BIP computer.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 05.09.2009 09:35:40 |
|
ALT je napisal/a: | torej so ti v trgovini, kjer si kupil iphone rekli, da ga ne morejo poslat na servis? |
Tako je, kupil sem ga v Torri centru v Trstu v MediaWorld trgovini. Teta je klicala malo naokoli in nato rekla da TIM-ovih iPhonov žal ne morejo sprejeti, ker nimajo pogodbe z njimi glede pošiljanja naprej na servis in da imajo to samo z Vodafonom. Če bi bil telefon od Vodafona, bi ga vzela.
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 06.09.2009 12:45:37 |
|
Kupil sem v ga v Italji, na servis bi ga pa nesel v Avstrijo recimo M-Store Graz, ker mi je neprimerno bližje...Bi šlo? Saj, če so pooblaščen servis, ne vidim problema..
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 06.09.2009 12:53:04 |
|
Aussie je napisal/a: | Kupil sem v ga v Italji, na servis bi ga pa nesel v Avstrijo recimo M-Store Graz, ker mi je neprimerno bližje...Bi šlo? Saj, če so pooblaščen servis, ne vidim problema.. |
ja samo pazi, da ti ga slučajno nebi menjali in bi potem dobil austrijskega zaklenjenega. 
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 06.09.2009 13:01:15 |
|
Ok..bom pazil  Kmalu boste izvedeli kako je šlo..
Citiram: |
ja samo pazi, da ti ga slučajno nebi menjali in bi potem dobil austrijskega zaklenjenega.  |
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 09.09.2009 07:56:23 |
|
Nič ne bo v Avstriji...sem poklical gor in povedali so mi da ne servisirajo drugih iPhone, samo tiste, ki so kupljeni pri njih in vezani enega izmed njihovih operaterjev.
Bo le treba v Italjio....
Sam hec...težav z nenadnim ugašanjem sredi pogovora ni več - ali pa se je potuhnila za nekaj časa....
Naj vseeno nesem telefon na servis?
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 09.09.2009 08:14:42 |
|
počakaj kak teden in boš videl, če bo ti spet začel delat isto, potem pa se sam odloči kako naprej 
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 07.10.2009 10:01:33 |
|
frogstar je napisal/a: | Jaz sem imel isti problem. Odnesem telefon v Trst vendar v trgovino Bip computer, kjer prodajajo Appla. Brez problemov so vzeli telefon na servis, poslali v njihovo centralo v Udine in nato so oni poslali zadevo na uradni servis na Nizozemsko ( pošiljajo preko UPS ). Ob prevzemu telefona na servis daš svoje podatke in mail. Še isti dan sem dobil obvestilo, da je zadeva poslana in 6 dan od prevzema dobim obvestilo, da me čaka nov telefon v trgovini v Trstu. Naj povem, da telefon sploh ni bil kupljen v Italiji, niso nič komplicirali glede računa, ker ga sploh nisem imel s seboj. Torej, če kdo nosi na servis naj gre v Trst v trgovino BIP Computer, Via Di Donota 4, to je zadaj za banko Generali v središču mesta. Parkirate ob obali in do trgovine je 5 minut. Skratka zadevo so rešili v manj kot enem tednu. Stroški pošiljanja na Nizozemsko so bili 15 EUR.
Bip Computer
Via Di Donota 4
tel: +389 40639095
fax: +389 403472752
http://www.bipcomputer.it/Bip/Trieste.html |
Ta trgovina nima več servisa za iPhone, so jim odvzeli licenco. Sem bil osebno tam, kjer mi je tip to razložil.
|
 |