Jabuk
SMS-i na 2G OS3.0
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 29.06.2009 22:30:13
SMS-i na 2G OS3.0
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
OS 3.0 se je normalno gor naložu, potem pa so začeli sms-i nagajat. ko dobim sms dam reply, ga pokaže, odgovorim....in ko grem vn iz sms-ou....pa ga zaklenm in nato odklenm...se zgodi vsakič da se sms-i samodejno brišejo. morda kdo ve zakaj?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 29.06.2009 22:35:01
Zakaj ne pogledaš odgovore na tvojo staro temo?
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=9322&highlight=
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 30.06.2009 06:57:04
Jaz imam isti problem in mi to ni pomagalo.
Verjetno pa je Gerda to napisal zato ker tam ni več odziva...
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 05.07.2009 22:08:38
"Jaz bi rekel, da se ne zbrišejo, temveč da se sploh ne shranijo. Problem za to je največkrat napačen permission na SMS database datoteki. Uporabi SSH ali MobileTerminal ter vpiši ta ukaz:
Koda:
chmod 777 /var/mobile/Library/SMS/sms.db"

mokrohard imaš mogoče še kakšen nasvet?
na telefon sem naložil mobileterminal in vnesel to kodo pa se nič ne zgodi/spremeni...
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 06.07.2009 05:54:42
Pozdravljeni!

Jaz pa imam drugi problem, ki ga ne vem rešiti oz. sem ga verjetno kje spregledal....

Imam 3g (Italija), OS 3.0, telefon ni JB, naložen ippc. file, ....

Prikaz številk klicočih je ok (prikaže ime in priimek klicočega tudi če imam shranjeno samo kratko številko), problem pa je pri prejemanju SMS, kjer mi od prejemnika, tudi če imam shranjeno kratko in dolgo številko, ne pokaže imena in priimka osebe/pošiljatelja?

Hvala za odgovor!

M.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 06.07.2009 07:07:31
mnova25 je napisal/a:
Pozdravljeni!

Jaz pa imam drugi problem, ki ga ne vem rešiti oz. sem ga verjetno kje spregledal....

Imam 3g (Italija), OS 3.0, telefon ni JB, naložen ippc. file, ....

Prikaz številk klicočih je ok (prikaže ime in priimek klicočega tudi če imam shranjeno samo kratko številko), problem pa je pri prejemanju SMS, kjer mi od prejemnika, tudi če imam shranjeno kratko in dolgo številko, ne pokaže imena in priimka osebe/pošiljatelja?

Hvala za odgovor!

M.

mislim da je odgovor nekje v teh postih...tole namestiš in pravilno nastaviš (mobile , home) in bi naj delalo
Cool
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 01.09.2009 09:33:42
pred časom sem že iskal rešitev na problem glede samodejnega brisanja smsov z iphona. nekako nisem dobil primerne rešitve, saj napake nisem uspel odpraviti.zdaj imam naložen 3.0.1 pa se napaka še naprej pojavlja tj. iphone mi ne shranjuje smsov in je inbox konstantno prazen. rešitev z ukazi v mobileterminal sem probal pa se nič ne zgodi.
lepo prosim, če se komu kaj sanja, naj kontaktira, pa da skupaj probamo rešiti problem...
lp
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 01.09.2009 09:40:24
Batfil je napisal/a:
pred časom sem že iskal rešitev na problem glede samodejnega brisanja smsov z iphona. nekako nisem dobil primerne rešitve, saj napake nisem uspel odpraviti.zdaj imam naložen 3.0.1 pa se napaka še naprej pojavlja tj. iphone mi ne shranjuje smsov in je inbox konstantno prazen. rešitev z ukazi v mobileterminal sem probal pa se nič ne zgodi.
lepo prosim, če se komu kaj sanja, naj kontaktira, pa da skupaj probamo rešiti problem...
lp

Verjetno imas problem, ker nisi naredil "clean restore" ampak si nadgradil ali pa dal ob koncu restora, da povrne backup ... in ne "set up as a new iPhone"...

Lahko probas namestiti SBSettings (ce je jailbreakan) in tam poisci ukaz "Repair Permissions" ali nekaj v tem stilu (pisem na pamet)...

Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 01.09.2009 12:07:35
ja ja res je, nisem dal set up a new iPhone, ampak restore. Ampak ne verjamem, da bi bilo to v nekih nastavitvah, ki bi se prenesle z backupom.
Ja ja, jailbreakan je z redsnowom, naloženo mam pa cydio, ki pa ne dela. kako je pa z icyjem? videl sem da se ga da naložiti vendar nisem bil prepričan če se lahko cydia in icy naložita istočasno.
čudi me predvsem to, da nikjer ne zasledim podobne napake na forumih in zato posedično nihče ne ve zakaj se gre.
zaenkrat bom probal z ponovnim restorom pa bom preizkusil smse preden bom dal backup, pa da vidimo...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 01.09.2009 12:09:29
Restore from backup-u se izogibaj v velikem loku, če je že možno vedno uporabi clean restore.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani