Prvi Mac: MBP 13" SSD?
|
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #61 Objavljeno 30.08.2009 10:04:41 |
|
vesolje je napisal/a: |
1. nikjer ne pise, da ti pripadata obe tipkovnici.
|
V bistvu bi res tako moralo biti... iMac naj bil kompleten sistem, ki ga prineses domov, postavis in puprabljas... Zal pa pri nekaterih trgovcih to ne velja, ker kljub temu, da na skatli pise, da je tipkovnica prilozena (tudi prostor je v skatli rezerviran za tipkovnico), je ne dobis zraven, ce je posebej ne doplacas ...
http://www.apple.com/imac/specs.html
Torej, ce dobis predracun, kjer je posebej postavka za slovensko tipkovnico, bi moral dobiti v kompletu dve tipkovnici ... eno, ki je prilozena iMACu in se dodatno, ki je navedena na predracunu ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #62 Objavljeno 30.08.2009 10:18:00 |
|
Mislim, da je boljse da si kupis enega poceni prenosnika HP, Dell...
Ob nakupu ti pripada le ena tipkovnica. Vem da so imeli neki cuden sistem v FMC, da si moral tipkovnico psoebaj kupiti a kolikor vem je bila tipkovnica odsteta od cene maca.
Mac ima v sebi strojno oprmeo kot vsaka elektronska naprava, ker je to elektronika lahko gre vsaka stvar v okvaro... Saj zato pa je garancija, podaljsana garancija...
Ce pricakujes da se nic ne kvari, zivis v utopicnem svetu. Ki ga zal ni.
Tudi Mercedesi, Audiji, BMW-ji in se mnogo drazji avti se kvarijo, pa veljajo za oh in ah...
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #63 Objavljeno 30.08.2009 10:19:35 |
|
Tisti ki pa nasede iStylu, iStoru in podobnim, da jim zaracunajo posebaj tipkovnico pa si je sam kriv. Tipkovnica je zraven. Le zamenjajo ti jo s Slovensko.
Nekateri trgovci pa so na racun cenejsega maca (kot ste si vsi zeleli) vzeli tipkovnice ven in jih posebaj zaracunali... kdo ap sot o, pa vsi vemo.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #64 Objavljeno 30.08.2009 10:28:52 |
|
haroker je napisal/a: | Mislim, da je boljse da si kupis enega poceni prenosnika HP, Dell...
Ob nakupu ti pripada le ena tipkovnica. Vem da so imeli neki cuden sistem v FMC, da si moral tipkovnico psoebaj kupiti a kolikor vem je bila tipkovnica odsteta od cene maca.
Mac ima v sebi strojno oprmeo kot vsaka elektronska naprava, ker je to elektronika lahko gre vsaka stvar v okvaro... Saj zato pa je garancija, podaljsana garancija...
Ce pricakujes da se nic ne kvari, zivis v utopicnem svetu. Ki ga zal ni.
Tudi Mercedesi, Audiji, BMW-ji in se mnogo drazji avti se kvarijo, pa veljajo za oh in ah... |
ja on misli, da če kupi apple, da se mu pol nikol nebo nič pokvarilo no 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #65 Objavljeno 30.08.2009 10:29:03 |
|
Glede okvar ni potrebno meni razlagat kaj in kako je s tem. Vem da so prisotne. Jaz jih ne želim imeti že takoj pri novem računalniku. Za tiste kasnej bo poskrbela garancija (čeprav upam da ne bo potrebno).
PS: To mi je pa najbol svetska izjava ki jo uporabljajo.  Kupi si HP, DELL-a,... Čim nekdo malo bolj zajadra pod pokrove Macov že se takoj nekdo najde ki predlaga PC-je, očitno gre tle za nek obrambni refleks. Sam sem se odločil da vzamem Maca vendar za razliko od drugih uporabnikov ki padajo na estetiko mene zanima tudi strojna oprema.
PPS: Očitno pa vidim da ni smisla tu razlagat mojih dvomov in vprašanj ker očitno ne razumete situacije. Eh Apple userji..... mislite da vedno razlagate situacijo laiku.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #66 Objavljeno 30.08.2009 10:35:15 |
|
ne, ti si se odločil, da boš kupil Maca in sedaj misliš naredit doktorat iz tega kako dobit nepokvarjenega Maca v trgovini. Najboljše, da ne kupiš ničesar pol. Pa sploh ni obrambni refleks tisto kar si napisal. Mislim, da nas večina Mace uporablja zaradi operacijskega sistema in pol pride vse ostalo vključno s tem, da je tudi lep ampak to je samo plus, da je dobra mašinca tudi lepa ane?  Res ne vem kaj je težkega pri nakupu iMaca? zaradi tega kr so 4je na forumu napisali, da imajo mrtve piksle ti zdaj misliš, da nikjer ne boš dobil dobrega al kaj??
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #67 Objavljeno 30.08.2009 10:35:20 |
|
Glede na tvoje pisanje in izjave, izgleda kakor da res razlagamo lajiku... Glede na tvoje kompliciranje...
Ja, mac userji smo res cudni. Imas prav. Zato pa vsakdo ki vidi maca, dela na njem se zaljubi vanj...
Sicer pa obilo veselja v pisanju diplome iz nakupa mac-a.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #68 Objavljeno 30.08.2009 10:37:23 |
|
Moj kolega je tudi kupil novega Audi A5 in je ze po prvih kilometrih imel tezave z motorjem... Ziher ni nic v zivljenju.
Pa baje velja da pes in auto morata biti nemska.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #69 Objavljeno 30.08.2009 10:39:45 |
|
haroker je napisal/a: | Moj kolega je tudi kupil novega Audi A5 in je ze po prvih kilometrih imel tezave z motorjem... Ziher ni nic v zivljenju.
Pa baje velja da pes in auto morata biti nemska. |
WC papir pa od palome 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #70 Objavljeno 30.08.2009 10:41:09 |
|
Vidm da sem preveč pritisnil na občutljivo točko. No hvala vam za nasvete. Sam sem dobil tekom te teme odgovor katerega Maca kupit to je pa tut vse kar sem rabil zvedet.
Glede nakupa novega Meka pa sploh ne kompliciram ampak sem pač vprašal kaj si SI Apple prodajalci mislijo da ne pustijo predhodno testirat strojne opreme. Ampak očitno tle ne bo konstruktivne debate ker očitno direkt žalim Apple in njihove uporabnike.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #71 Objavljeno 30.08.2009 10:43:35 |
|
Z pisanjem zalis le sebe.
Prvo bos moral sprejeti dejstvo, da so prodajalci v sloveniji razlicni. Eni bolj profesionalni, drugi manj. Eno so resni, drugi poskusijo nategnit kupca...
Bos sel mercedesa kupit enemu, ki prodaja rabljena vozila v eni vasi? Jaz nikdar.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #72 Objavljeno 30.08.2009 10:46:44 |
|
haroker je napisal/a: | Z pisanjem zalis le sebe.
Prvo bos moral sprejeti dejstvo, da so prodajalci v sloveniji razlicni. Eni bolj profesionalni, drugi manj. Eno so resni, drugi poskusijo nategnit kupca... |
eni pa sploh nimajo pojma kaj prodajajo sam neki bluizi v 3 prečudovite...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #73 Objavljeno 30.08.2009 10:50:07 |
|
Jaz sem kupoval pri www.entervisions.de in www.grid.de.
Ena prednost nakupov na daljavo je ta, da si lahko po 15 dneh premisliš pa stvar vrneš brez razloga. Glej sprobaj kupiti pri slovenskem prodajalcu preko spletne trgovine, če obtaja, če pa ne, pa preko mejla (v slednjem primeru se prepričaj, če preko mejla ustreza njihovi definiciji nakupa na daljavo).
Če boš kupil v tujini, vedi, da ne boš dobil slovenske tipkovnice, razen pri m-store.
Si se že odločil, katero mašino bi imel?
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Kranj |
|
 |
|
Prispevek: #74 Objavljeno 30.08.2009 10:54:21 |
|
NMBPU je napisal/a: | Vidm da sem preveč pritisnil na občutljivo točko. No hvala vam za nasvete. Sam sem dobil tekom te teme odgovor katerega Maca kupit to je pa tut vse kar sem rabil zvedet.
Glede nakupa novega Meka pa sploh ne kompliciram ampak sem pač vprašal kaj si SI Apple prodajalci mislijo da ne pustijo predhodno testirat strojne opreme. Ampak očitno tle ne bo konstruktivne debate ker očitno direkt žalim Apple in njihove uporabnike. |
Kdo ti ne pusti, da testiras strojno opremo? V vseh apple centrih imas na voljo racunalnike in si lahko na njih kolikor casa hoces  Ce si kupil izdelek in po nekaj dneh ugotovil, da stvar ni uredu lahko za info. se vedno povprsas na varstvu potrosnikov, da ti podajo mnenje o tvojem rac. in mrtvih pixlih. Se vedno ti nihce ne brani, da ko kupis izdelek, ga odpres in preiskusis pred njim? Kje to pise, da ni mogoce? Velja samo to, da ko ga odpres in je izdelek brezhiben ga tudi vzams. Ne vem v sem je poanta stavka: "Glede nakupa novega Meka pa sploh ne kompliciram ampak sem pač vprašal kaj si SI Apple prodajalci mislijo da ne pustijo predhodno testirat strojne opreme." Prosm, da obrazlozis.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #75 Objavljeno 30.08.2009 11:01:02 |
|
haroker je napisal/a: | Tudi Mercedesi, Audiji, BMW-ji in se mnogo drazji avti se kvarijo, pa veljajo za oh in ah... |
Zato pa ljudje vedno bolj prisegajo na japonske avtomobile, ki uporabljajo sicer eno generacijo starejšo tehnologijo od zgoraj navedenih, ki uporabljajo najnovejšo, so pa zato zanesljivejši, ker je tehnologija že preizkušena, izboljšana.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #76 Objavljeno 30.08.2009 11:01:59 |
|
haroker je napisal/a: | Tisti ki pa nasede iStylu, iStoru in podobnim, da jim zaracunajo posebaj tipkovnico pa si je sam kriv. Tipkovnica je zraven. Le zamenjajo ti jo s Slovensko. |
Ja, ampak ta praksa je bila do pol leta ali mogoče do pred enim letom enaka pri vseh slovenskih prodajalcih. Z razliko, da so potem eni doživeli pritisk kupcev in so se prilagodili.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #77 Objavljeno 30.08.2009 11:09:17 |
|
Mislim da sem že orazložil pa bom še 1x.
Stvar je v tem da želim sam kupit zadevo v trgovini in ne preko spleta.
Torej če kupiš nekaj v trgovini pa imaš možnost to probat pred nakupom po zakonu (ne govorim za mašine ki so tam da pač dobiš filing kaj bi ti ustrezalo, ampak govorim za točno določeno mašino ki bi jo kupil). Sam sem ugotovil kaj bi rad kupil in ko prispe paket bi ga rad v trgovini odprl, prižgal, pogledal če je vse OK, plačal in šel (vkolikor je vse OK). To je vse! In to mi zakon tudi omogoča!
V primeru da jaz tega ne naredim, se (v trgovini in ne preko spleta) po zakonskih določilih smatra da pač trgovini "zaupam" da je vse OK in v bistvu s tem privolim da bom sam kriv če kaj doma ne bo v redu, ker sem imel v trgovini čas in prostor da sem zadevo pregledal!!!!!!
Po tej predpostavki in po zakonskem določilu trgovina tudi ni dolžna vzet iMaca nazaj če bi doma odkril mrtev pixel ali dva (ker bi to lahko pred nakupom preveril) in je zgolj njihova dobra volja če to naredijo (na kar se ne gre zanašat).
In sedaj tukaj nastopi problem Apple trgovin ki ne pustijo embalaže da se odpre (vsaj večina ne) in pogleda če je vse OK v fizični trgovini. Torej jim moreš brez izbire zaupat in ko paket prineseš domov ali pa ga že tam odpreš KO SI ŽE PLAČAL in se najde napaka (KI JE LAHKO PRISOTNA KJERKOLI NE SAMO PRI APPLU) tudi v tem primeru oni niso dolžni tega vzet nazaj in tudi v večini primerov ne bodo ker si že plačal!!!!!!!!!!!!!!!!!
Če vam je zdaj jasna moja dilema.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #78 Objavljeno 30.08.2009 11:12:39 |
|
Ja saj to velja za vse izdelke. Ko placas ga lahko sprobas prej pa ne. Zato pa imajo namrec razstavne modele. Ne vem zakaj tako paniko zganjas in komplinciras.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #79 Objavljeno 30.08.2009 11:43:01 |
|
Tvoja dilema je, da nimas kaj boljsega za delati in se ukvarjas s tem kako bos odprl skatlo na mestu...
No obilo veselja pri tem, upam da ti uspe in bos uresnicil svoje zelje.
Zakon tudi pravi, da smo vsi pred zakonom in bogom enaki, pa nismo 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Novo mesto |
|
 |
|
Prispevek: #80 Objavljeno 30.08.2009 11:44:06 |
|
In prišla je rešitev... Macbook Pro 15' za ceno 13'. Za razliko v ceni pa kupi še dodaten display in diploma o nakupu Maca je zaklučena 
|
 |