Sistemski administrator
|
Stevie Jabuk
Kraj: Slovenske Konjice |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 29.08.2009 19:03:01 |
|
epic fail.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Kranj |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 29.08.2009 19:24:24 |
|
Koncujes informatiko in ne ves kaj pocne sistemski administrator? BI razumel, ce to nebi vedela ampak, da se prijavis na delo, ki se navezuje na tvoje solanje in ne poznas osnov pa je zalostno. Sam se po 4 letih racunalniske srednje sole poznal osnove prog., baz in sistemov. Kaj so vas sploh ucili ti dve leti in pol???
|
 |
Jabuček
Kraj: Kranj |
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 29.08.2009 20:31:07 |
|
to je bolj vprašanje kaj se je ona naučila...včasih človek sliši veliko, ve pa nič
vse kar lahko jaz rečem je: trapasto vprašanje, še bolj trapast delodajalec. jaz te sigurno ne bi najela
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 29.08.2009 21:06:28 |
|
No jaz opravljam ob studiju delo sistemskega administratorja. Na zacetku tudi nisem imel nekega pojma, kaj vse bom pocel. Sel sem na razgovor, povedal kaj znam (je bilo res bolj bogo moje znanje). Tudi ce nimas dosti pojma, glavno da poves delodajalcu po pravici, kaj lahko od tebe pricakuje. Nato je na njemu ali te vzame ali ne ... mene je
Placa se je seveda zacela dokaj nizko, glede na moje sposobnosti, nato pa je sla (in se gre se vedno) s pridobivanjem znanja vztrajno gor
Kaj vse sem do sedaj ze pocel? Mislim, da vse kar je nastel Darklord, ker pa smo majhna firma pa se vse kar je vsaj priblizno potrebno za tehnicno delovanje firme (programiral ISDN centrale, sraufal skupaj mize, kreganje z ISPji ob izpadih ...).
Skratka za moje pojme je delo sistemskega administratorja mnogo bolj pestro od programerjevega, vendar pa manj cenjeno in tudi placano. Je pa stvar okusa kaj ti boj pase.
Tako da ne glede na to kaj drugi pravijo, poskusiti ni greh. Ne nakladaj, da nekaj znas, ce ne znas, povej po pravici in morda so te v firmi pripravljeni kaj nauciti.
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 30.08.2009 00:14:52 |
|
yurry je napisal/a: | No jaz opravljam ob studiju delo sistemskega administratorja. Na zacetku tudi nisem imel nekega pojma, kaj vse bom pocel. Sel sem na razgovor, povedal kaj znam (je bilo res bolj bogo moje znanje). Tudi ce nimas dosti pojma, glavno da poves delodajalcu po pravici, kaj lahko od tebe pricakuje. Nato je na njemu ali te vzame ali ne ... mene je
Placa se je seveda zacela dokaj nizko, glede na moje sposobnosti, nato pa je sla (in se gre se vedno) s pridobivanjem znanja vztrajno gor
Kaj vse sem do sedaj ze pocel? Mislim, da vse kar je nastel Darklord, ker pa smo majhna firma pa se vse kar je vsaj priblizno potrebno za tehnicno delovanje firme (programiral ISDN centrale, sraufal skupaj mize, kreganje z ISPji ob izpadih ...).
Skratka za moje pojme je delo sistemskega administratorja mnogo bolj pestro od programerjevega, vendar pa manj cenjeno in tudi placano. Je pa stvar okusa kaj ti boj pase.
Tako da ne glede na to kaj drugi pravijo, poskusiti ni greh. Ne nakladaj, da nekaj znas, ce ne znas, povej po pravici in morda so te v firmi pripravljeni kaj nauciti. |
no tukaj se definitivno ne strinjam da so sis. admini manj cenjeni ter plačani od programerjev, saj gre za dva različna svetova v informatiki! če si pa nisi uspel izboriti večje colnge od vašega programerja je pa to tvoj problem
Kar se pa tiče naše dipl. medicinske sestre, ji pa jaz predlagam naj raje ostane to, saj glede na to da se verjetno na to delo spoznaš bolje ostani to kar delaš in bo veliko več efekta ter zadovolstva kot pa pri sis. adminu  ))
Pa veš kaj me še zanima!! Kaj hudiča si jim natvezila na razgovoru, da znaš al si tako lepa in te bodo imeli samo za gledat???
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana) |
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 30.08.2009 00:49:32 |
|
@darklord No no, glih zaničevat pa je ni treba... Malo se brzdaj, smo že dovolj predebatirali. Naj en admin raje zaklene temo, ker je brezveze...
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 30.08.2009 00:56:58 |
|
Blackrider je napisal/a: | @darklord No no, glih zaničevat pa je ni treba... Malo se brzdaj, smo že dovolj predebatirali. Naj en admin raje zaklene temo, ker je brezveze... |
Lejga kje sem koga zaničeval in zakaj bi se moral brzdati ?? Mislim uporabnica je odprla temo kjer žali vsakega ITjevca!! Češ dejte mi tuki na kratko opisat kaj dela in kakšne plače ima sis. admin!! Torej zakaj hudiča naj se brzdam?? Povedal sem pač naj raje ostane tam kjer je in ne vem zakaj bi se zaklepala tema?? Debatirajmo naprej kaj delate kot sis. admini ter kakšno delo je sis. admina v vaših podjetjih...
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 30.08.2009 01:03:39 |
|
darklord je napisal/a: |
no tukaj se definitivno ne strinjam da so sis. admini manj cenjeni ter plačani od programerjev, saj gre za dva različna svetova v informatiki! če si pa nisi uspel izboriti večje colnge od vašega programerja je pa to tvoj problem
|
Ja no, sem na firmi, ki se primarno ukvarja z razvojem programske opreme, IT je postranski in to se odraza tudi v odnosu. Samo trenutno mi je zasluzek drugotnega pomena, saj nabiram izkusnje in znanje.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 30.08.2009 01:14:28 |
|
yurry je napisal/a: | darklord je napisal/a: |
|
Ja no, sem na firmi, ki se primarno ukvarja z razvojem programske opreme, IT je postranski in to se odraza tudi v odnosu. Samo trenutno mi je zasluzek drugotnega pomena, saj nabiram izkusnje in znanje. |
Če je pa tako, pa osvoji znanje ter iskušnje in kam drugam, ki imajo bolš odnos ter zaslužek
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 30.08.2009 09:48:02 |
|
Vsaka sluzba ima prednosti in slabosti.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana) |
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 30.08.2009 09:52:19 |
|
darklord je napisal/a: | Lejga kje sem koga zaničeval in zakaj bi se moral brzdati ?? |
To se lahko npr. smatra kot žaljivo oz. seksistično: "Kaj hudiča si jim natvezila na razgovoru, da znaš al si tako lepa in te bodo imeli samo za gledat???"
Pa naj bo še tako butasta tema, je punca poskrbela vsaj za mal smeha. Saj si se že znesel dovolj.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 30.08.2009 10:06:30 |
|
Blackrider je napisal/a: | darklord je napisal/a: | Lejga kje sem koga zaničeval in zakaj bi se moral brzdati ?? |
To se lahko npr. smatra kot žaljivo oz. seksistično: "Kaj hudiča si jim natvezila na razgovoru, da znaš al si tako lepa in te bodo imeli samo za gledat???"
Pa naj bo še tako butasta tema, je punca poskrbela vsaj za mal smeha. Saj si se že znesel dovolj. |
No pa da še tole pokomentiram...jaz smatram tale stavek kot neko dejstvo, ki skoraj ne more bit drugačno glede na vprašanja, ki jih je zastavljala dotična oseba....in se niti slučajno ne smatra kot žaljivo, prej je žaljivo to, da nekdo hoče delati zadeve ki jih sploh ne pozna in s tem vžali kar neki sis. adminov iz tega foruma  !
No res pa je da je bilo kar neki smeha  !!!
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Drevo na vzhodu |
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 01.09.2009 11:31:57 |
|
Mene osebno v tej temi še najbolj moti to, da se je avtorica teme prijavila na takšno delovno mesto, kjer dejansko sploh nima pojma, kaj se počne.
Jaz bi se (če bi bil na njenem mestu) prej malo pozanimal pri kakem zaposlenem, s čim se firma sploh ukvarja, koliko računalnikov imajo približno itn., ne pa, da me vzamejo, pa pridem prvi dan v službo in ne bom vedel, kje imam svoje mesto.
Saj OK, mora biti določen čas za privajanje ipd., ampak vseeno bi moralo biti nekako jasno, kaj bo sploh njena naloga pri tej firmi ali pa državni ustanovi (oz. kjerkoli že bo).
Bi me resnično zanimalo, kaj so se pogovarjali na razgovoru.
|
 |