ZTE, Huavei in ostali USB GPRS modemi mogoče komu pride prav | |||
Doma sem nato modem odklenil preko DC unlockerja in zadevo instaliral, vendar za MACOSX ne obstaja unbranded software za povezavo, kontrolo stanje in podobno, Vodafonov soft pa ne mara ne Vodafone SIM kartic. Tako sem po večurnem iskanju in naštimavanju prišel do zaključka kako zadevo usposobit da bo delovala. S ključka inštaliramo default Vodafone soft, v katerem so tudi gonilniki za modem in program. Program po instalaciji izbrišemo. S spleta si downloadamo program, Launch2net, ki je shareware in si ga namestimo, v prenosnik, sedaj imamo program, ki ima vnešeno večino svetovnih operaterjev in GPRS nastavitve od tu naprej se je povezat z netom otročje lahko. Lp. |
|||
![]() |
|||
drugače pa: na SIMu najprej izklopi vnos PIN, nato poinstaliraj driverje in odinstaliraj SW, ker nimaš PIN deluje modem popolnoma enako kot vsi ostali modemi, klikneš Connect in to je to. (če menjaš SIM in/ali ponudnika moraš seveda popraviti cifro (*99# ali podobno) in login. |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() Po odklenjeni SIM (da ni treba vnašat PIN) se je modem obnašal kot vsak drug modem. Vodafonov SW sem lahko odinstaliral (pazi, zadeva doda launchd daemone!) in je vseeno delal zgolj z Huawei driverjem, ki je ostal instaliran. Zadevo sem pol speljal tako, da sem en star notebook z XPji spremenil v wireless router 3G (uporabil "Share this connection"). |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |