Jabuk
PROBLEM Z RESET/ZAGONOM
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 21.08.2009 19:54:25
PROBLEM Z RESET/ZAGONOM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam problem. Kupil se iPhone, ki je bil na preizkušnji 2 dni (se pravi, je skoraj nov). Na njem je bilo nekaj njegovih slik, ogromno telefonslih številk, nekaj nepotrebnih aplikacij in nameščen dodatek s šumniki na tipkovnici (ne vem pa, če je bil shekan). Ko sem ga dobil, ga nisem priklopil na računalnik, pač pa sem na iPhonu pod "SETTINGS" kliknil "Erase and reset ×××". Pokazal se mi je Applov logo pod njim pa loading bar, ki se je počasi polnil (kakih 30 min). Ko se je napolnilo, mi je bar zginil, ostal pa je logo in tista *zvezdica* ki prikazuje nalaganje... Od tam naprej ni nobenih sprememb že več ur. Ugasniti se noče, sedaj pa čakam da zmanjka baterije, a se mi zdi, da ne bo sprememb.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: London, Maribor
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 21.08.2009 19:58:48
Re: PROBLEM Z RESET/ZAGONOM
TomazR2A je napisal/a:
Imam problem. Kupil se iPhone, ki je bil na preizkušnji 2 dni (se pravi, je skoraj nov). Na njem je bilo nekaj njegovih slik, ogromno telefonslih številk, nekaj nepotrebnih aplikacij in nameščen dodatek s šumniki na tipkovnici (ne vem pa, če je bil shekan). Ko sem ga dobil, ga nisem priklopil na računalnik, pač pa sem na iPhonu pod "SETTINGS" kliknil "Erase and reset ×××". Pokazal se mi je Applov logo pod njim pa loading bar, ki se je počasi polnil (kakih 30 min). Ko se je napolnilo, mi je bar zginil, ostal pa je logo in tista *zvezdica* ki prikazuje nalaganje... Od tam naprej ni nobenih sprememb že več ur. Ugasniti se noče, sedaj pa čakam da zmanjka baterije, a se mi zdi, da ne bo sprememb.

kaksne barve imas jabolko?
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 21.08.2009 20:10:47
Re: PROBLEM Z RESET/ZAGONOM
nejc4321 je napisal/a:
TomazR2A je napisal/a:

kaksne barve imas jabolko?

srebrne
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 21.08.2009 20:13:03
Drži sleep+home gumb, dokler se ne resetira (sleep je tisti desno zgoraj, home pa ta okrogel na sprednji strani). Če se tudi po resetu ne bo prižgal, bo pa potreben restore.

PS: Za šumnike na tipkovnici ni treba nalagati nobenega dodatka (beri: so že privzeto).
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 21.08.2009 21:06:56
In kako prideš do šumnikov če imaš na novo restoran iphone ?
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 21.08.2009 21:15:29
mikrohard je napisal/a:
Drži sleep+home gumb, dokler se ne resetira (sleep je tisti desno zgoraj, home pa ta okrogel na sprednji strani). Če se tudi po resetu ne bo prižgal, bo pa potreben restore.

PS: Za šumnike na tipkovnici ni treba nalagati nobenega dodatka (beri: so že privzeto).

to ni šlo sm restorau, pa mi sim kartice ne podpira....ka morm nardit d bom lahk klicu
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 21.08.2009 23:55:01
mikrohard je napisal/a:

jaz sem dal na OS3.0.1 pri keyboard na croatian pa ni blo šumnikov...
seveda je bila edina izbrana tipkovnica...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 22.08.2009 00:33:23
nastavitve keyboarda pustiš kot so , c z s , dlje časa držiš on potem izbereš č š ž
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Velika Nedelja
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 22.08.2009 09:38:41
SBSettings, 3.0,1 in težava reset
Na telefonu s programjem 3.0.1 in Dev-Teamovim jailbreakom sem parkljal po (na novo) nameščeni aplikaciji SBSettings, kjer glavni vmesnik ponudi opcijo Power. Izbral sem jo in pomotoma klikniil na Reset, začim je zaslon pokazal srebrno jabolko in nalagal.
V nastavitvah sem določil, da iPhone ob odklepu zahteva passcode, pri vklopu pa PIN. Kmalu se je pokazala PIN tipkovnica, ki je po približnih treh sekundah postala "nedosegljiva" (po domače: zmrznila je, po angleško: unresponsive) in zaslon je vsake toliko požmigal s črno barvo.
Težavo sem odpravil s pritiskom na Home in Sleep, priključitvijo na računalnikom; potreben je bil restore na 3.0, obnovitev nastavitev iz zadnjega backupa in ponovno jailbreakanje.

iProdusa2G je napisal/a:
nastavitve keyboarda pustiš kot so , c z s , dlje časa držiš on potem izbereš č š ž

To finto poznam. Kaj pa, da Č uvrstiš za L-jevega desnega soseda in Ž, Š na svoja mesta?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 22.08.2009 10:05:57
TomazR2A je napisal/a:
mikrohard je napisal/a:

to ni šlo sm restorau, pa mi sim kartice ne podpira....ka morm nardit d bom lahk klicu

Potrebuješ jailbreak in odklep... postopek je odvisen od tega, kater telefon imaš...
iPhone 2G jailbreak + odklep: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4302
iPhone 3G jailbreak: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4301
iPhone 3Gs jailbreak: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4447
iPhone 3G in 3Gs odklep: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4253
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 29.08.2009 10:09:27
Zdravo!

Imam enak. oz. podoben problem.

iPhone 3G 16Gb sem uspešno odklenil, namestil Cydio, ultrasnov in ostalo šaro. Problem se je pojavil po naložitvi MMS aplikacije -- telefon sem resetiral in od takrat naprej se ne "postavi".

Pojavi se Apple logo za kakšnih 5 minut, nato se poleg jabolka izriše znak za nalaganje, a ni animacije. To spet traja par minut, nakar resetira in ... tako naprej.

Ugasniti se da s pritiskom na power in home, samo power nima efekta.

Sem ponovno naredil jilbreak (to se da), restore na starejši FW preko iTunes ne gre -- telefon se v iTunes sploh ne pojavi. Se da kako drugače?

redsn0w 0.8 na windows.

Hvala in lp,
b.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 29.08.2009 10:14:12
Restoraj ga na trenutni 3.0.1 firmware, pri jailbreaku pa uporabi 3.0 firmware pa bo.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 29.08.2009 11:07:04
No, sem našel odovor in reitev in sicer na strani http://www.iphonealley.com/tips-and-tricks/save-your-iphone-with-recovery-mode

Zadeva dela. Nalozil sem kar 3.0.1 in dela Smile

EDIT: sry, nisem refreshal strani in nisem videl odgovora. Sicer pa je bil problem v tem, da nisem vedel kako do iTunes da bi naredil restore. Kaorkoli, urejeno!
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 29.08.2009 21:18:55
Itak ... Zdajle mi je kliknilo kaj sem naredil -- dosedaj se nisem odklepal 3G phona in sem po stari navadi namestil MMS2G preko Cydie ...

Ne tega delat ce imate 3G (jasno iz imena -- je le za 2G).

Jao ...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani