"Avkcijo" (se to tako reče...kaj je pol "dražba in "lecitacija"...mi lahko nekdo razloži...MitjaP..

)....
No, v glavnem...karkoli to je...dobiš jo naprimer na ebay-u tako (moja startegija), da medtem ko OBČASNO spremljaš avkcijo (to je še nekaj dni do konca) in ugotoviš približno povpraševanje po izdelku, se približno uro pred koncem odločiš kako daleč si pripravljen it in koliko si ti pripravljen dati za izdelek, če je že šlo čež tvoj buget, potem pozabi, če pa ne, pa se običajno v zadnji uri odločiš če je to to ali ne. Običajno se v zadnji uri nič ne dogaja, saj tisti, ki so zainteresirani ne želijo preveč nabiijat cene. Zato čakaš in spremljaš vsak premik nasprotnika. Dobro je biti to zadnjo uro ves čas za računalnikom in ob strani brat novice na 24ur.com (sranje od slovenske portal scene) ali še bolje igrat kakšno online igrco. Med tem pogosto spremljaš izdelek na ebay-u, če je še v tvojem interesu, ali ne. Vzadnji uri se tudi psihično in fizično pripraviš na poslednjih petnajst sekund, ki so vedno zelo pestre in odločilne. V zadnji minuti se glede na stanje odločiš kakšno boš dal zadnjo ceno.
Glede cene pa je tako: rečmo da je v zadnji minuti cena izdelka $150. Potem se glede na povpraševanje probaš čim bolj zadeti zadnjo ceno (potrebne izkušnje). Iz mojih iskušenj se zadnja cena ne poviša za več kot $10 - $15 (to velja samo za zadnjih 15 sekund). Tako rečmo da pri znesku $150 si ti pripravljen it do $160 (ta znesek je odvisen od tega koliko si izdelek želiš, če zelo, potem raje kar za $10 - $15 povečaš, drugače nekje vmes). Paziš tudi da tvoja zadnja cena ni zaokrožena ( $160 ali $160,5 ), temveč daš $160,2 ali pa $160,6 ,ker jih bo večina kotiralo na zaokrožena, tako cela, kot decimalna števila. Včasih pa lahko cent ali dva odločita o zmagi. To je res, sem že imel primer!!!
Tako o borbi za izdelek, še predno pa usmeriš svoje uči na določen izdelek, pa priporočam da si podrobno ogledate opis izdelka, samo res podrobno, tudi prosiš prijatelja ali dva, da si ogledata izdelek in jih prosiš za mnenje, ker velikokrat spregledaš malenkosti, ko se na podlagi slik in naslova v sebi že odločiš za izdelek.
Drugo ZELO POMEMBNO pa je, da preštudiraš prodajalca. Tudi če ima 300 feedback-ov in je 100%, ker se rado zgodi da je samo kupoval in dobil večino odzivov od prodajalcev, on sam pa ima kot prodajalec od drugih kupcev (ki so kupovali od njega) rečmo tri ali štiri odzive. To je že zelo slab odziv za tvoje interese in jaz od takega nebi kupoval, ker ni suguren. Nikoli pa ne kupuj od nekoga, ki ima samo 10 do 30 feedback-ov. Sej res da si tako preko ebay-a kot PayPala zaščiten, toda zakaj bi si nakopal težave in dodatno delo, ko pa je tega šrota na ebay-u dovolj.
Aja, pa še to...če ti ne rata dobit izdelka, ne obupaj, ker ga boš sigurno naslednjič dobil kje drugje!!!
Malo sem se raspisal in upam da je vsaj eden izmed vas, ki mu bodo te informacije pomagale pri čimbolšem nakupu.
Pa vso srečo!!!!