Problem z simom | |||||
Danes sem dobil za uštimati italjanski iphone. Ko sem ga dobil, mi je itunes napisal, da je pod passwordom in ga ni mogoče odkleniti. Šel sem po liniji najmanjšega odpora in ga preko restore mode updejtal na 3.0. Updejtal se je normalno. Na mestu, ko se ponavadi aktivira pa mi je napisalo da nimam vstavljenega sima oz, ima le-ta vključen pin preverjanje. Probal sem ziher 5sim kartic in povsod isto. Največja fora pa je, da telefon sim kartico zazna, saj sem ga za hec neaktiviranega jailbreakal in telefon se je dejansko odzval na izvlek sim kartice. Logično pa je da je na tak način ni aktiviral. Probal sem z različnimi firmwarei,.... Po preverjanju serijske sem videl, da je še v garanciji....Kakšna ideja? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Toliko za informacijo... drugič uporabi iskalnik. ![]() LpM |
|||||
![]() |
|||||
Si dobil na iPhone-u takle zaslon? ![]() klikni na gumb "unlock" in dobil bos takle zaslon: ![]() Vpises PIN in nato OK ... ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Itunes napiše: itunes cannot activate your iphone because sim card is not inserted or a sim pin is required preden sem dvignil firmware preko DFU (šlo bp) pa je pisalo: itunes could not connect to the iphone because it is locked with pascode. Bil pa je na istem itunes ekranu (kot za aktivacijo) |
|||||
![]() |
|||||
Torej moras najprej odklenit telefon... ce ne ves kode, moras pa narediti "celan restore", ker ce ga nadgradis, v bistvu vse ostane... tudi geslo (ali pa ce po koncu restora ne izberes "Set up as a new iPhone" ... )... Je mozno, da je kaj takega? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Pa si res naredil "clean restore"? Torej, da si priklopil iPhone na iTunes in kliknil Shift+Restore (WIN) ali Alt+Restore (MAC) in potem izbral originalni firmware, ki si ga prej snel iz neta? Ker ce izberes Upgrade, iTunes sname firmware in ga nadgradi (torej ni clean restore)... ce pa izberes Restore, pa lahko vzame restore file, ki ga je prej ustvaril ... Se to... glede na to, da si namestil 3.0, prej pa si imel nizjo verzijo... Imas zadnjo verzijo iTunes (vsaj 8.2 se mi zdi, da mora biti za FW 3.x) ...? |
|||||
![]() |
|||||
Preden se je telefonu zbluzilo je bil na verziji 2.21 (tudi takrat sem mu ga jaz pripravljal.Mislim da je bilo malo pred novim letom.... Ker je normalno priklopljen protestiral in se sploh ni pustil kakorkoli upgrejdati, sem ga v restore mode, nato dal shift+restore in izbral 3.0 firmware ki ga imam na svojem hard disku. Restore je šel lepo do konca, potem pa se je pojavil prej omenjen problem. Verzijo itunes imam ta pravo, saj sem v jutranjih urah pripravil iz nule ravno tako en drug nov iphone. Prav tako ta itunes uporabljam za syncanje mojega iphonea, ki ima isti firmware. Tudi taisti firmware iz diska sem uporabil za vsaj že 10iphonov, ki sem jih pripravil. Lastniku sem predlagal, da ga nese v trgovino kjer ga je kupil. Mislim, da ga je nekje takoj čez mejo v Italiji. Opazil sem, da se je razen redkih primerov zgodba z tako napako največkrat končala na servisu. Upam, da mu bodo upoštevali. Preden sem mu ga nazaj oddal sem ga upgrejdal še na 3.01 in nič jailbreakal, tako da je res kot iz trgovine. Edino kar se mi je porodilo v mislih je, da bi nekje probal stakniti enega maca, ker tam lahko aktivacijo sprožiš med jailbreakom. Pa niti ni nujno da bi uspelo. Kakšne so izkušnje z servisi, koliko časa se ponavadi italjane čaka? |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |