iMac iz EU (Nemčija, Anglija, ... )
|
Jabuček
Kraj: Koper |
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 14.08.2009 17:37:17 |
|
Verne je napisal/a: | Citiram: | MA NI ŠANS DA JST KUPIM ŽE RABLJEN MAC! NI ŠANS! Tolko rešpekta pa imam do sebe. |
Brez zamere, samo je več kot očitno da v življenju še nisi niti enga € sam zaslužu.
Me zanima kak rešpekt bi mel ko bi imel 500€ plače in 300€ tekočih položnic.
Ko sem še delal v računalniški trgovini je bilo nekaj strank s podobnimi pristopi kot jih imaš ti, in vsem so starši kupovali MBP brez da so trznili z mezinčkom, seveda mi je blo vsake take mašine žal, ker sem vedel da je pristala v objestnih rokah ki ne znajo cenit ničesar.
Po drugi strani pa so se našli ravno tako kot ti 15 in 16-letniki (seveda jih je bilo občutno manj) ki so cele počitnice kosil travo, sadili, spravljali pridelek in trdo delal da so jim starši kupili najcenejši PC in monitor, seveda je bil izraz v njihovih očeh neprecenljiv.
Upam da nisi tudi ti še en objesten kret*** ki kupuje iMaca da se bo lahko pobahal. |
[/quote]
Nevem natanko zakaj me tako napadas, ampak
1. maca si bom kupu s svojim denarjem, ki sm ga sam zasluzu
2. nocem se bahat z macom, ampak hocem cimprej stran od windowsov
3.uno kr sm napisau je blo misljeno na to, da js nebom dal tolko denarja za rabljen racunalnik..jezus..em..ti mas tudi najbrz maca in verjetno ne dobivas 500eurov in poloznic 300e. Tako da ne govori necesa preden ne poznas dejstev..ca pa imas kak predlog kje naj kupim najceneje, pa sem odprt za nove ideje.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 14.08.2009 18:05:43 |
|
Toliko kokr si ti star je bla naša familija v bedi zato dobro vem kaj pišem. Tebi se pa vid da še nisi tega izkusu.
Refurb roba pa ni rablena v smislu kot kupiš na bolhi, to so računalniki ki so DOA ali podobno - in so praktično identični kot novi (ne bodo zdj 1 let rablenga prenosnika mal popravl pa prodajal mal cenej kt novga).
PS: sam sem ga naročil kot študent FRI pri apcomu z 10% popusta. Dobot kazga kolega ki študira na FRI pa naj ga on kupi ti mu daj pa denar. Mene je tako iMac 24" prišel 1300€. LP
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 14.08.2009 18:17:48 |
|
Verne je napisal/a: | Toliko kokr si ti star je bla naša familija v bedi zato dobro vem kaj pišem. Tebi se pa vid da še nisi tega izkusu.
Refurb roba pa ni rablena v smislu kot kupiš na bolhi, to so računalniki ki so DOA ali podobno - in so praktično identični kot novi (ne bodo zdj 1 let rablenga prenosnika mal popravl pa prodajal mal cenej kt novga).
PS: sam sem ga naročil kot študent FRI pri apcomu z 10% popusta. Dobot kazga kolega ki študira na FRI pa naj ga on kupi ti mu daj pa denar. Mene je tako iMac 24" prišel 1300€. LP |
a to si ga narocu prek faxa al kako? mam eno kolegico ki hodi na NTF in je rekla
da ce narocis preko faxa dobis neki bol poceni. ji bom reku naj se pozanima.
Samo ce pa ti mislis da sm bogat nehvalezen smrkavec pa mi je zal zate in mislim da je cas da te predsodke malo brzdas.. kolko pa si ti star, modri gospod?
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 14.08.2009 18:29:56 |
|
Nisem reku da si bogat razvajen smrkavc, sem samo nakazal na to da se tako obnašaš. Jaz do 18 leta nisem imel svojega računalnika in šele ko smo prišli na zeleno vejo sem dobil PC z Athlonom 3200+  - pa študiram računalništvo. Ti pa izražaš nezadovolstvo nad refurb robo in računalnikom za 1500€ pri 16 letih.
Kolegica naj pa le dobro preveri kok je to "neki bol pocen".
Naš fax:
http://www.fri.uni-lj.si/si/fakulteta/apple_campus/
Upam da sem ti pomagal, z 10% popusta (12% za Mac Pro) se ti praktično nobena tujina ne splača preveč. Bi se ti tudi sam ponudil samo sem bonus za nakup enega računalnika žal že sam izkoristil.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 14.08.2009 18:30:35 |
|
Tole je že postalo malo preveč osebno, predlagam, da nadaljujeta z ZS.
Verne napiši, kateri model je stal 1300 EUR, da bodo lahko vsi malo primerjali med cenamai določenih modelov.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 14.08.2009 18:40:12 |
|
iMac 24", 640GB HDD, 2x2GB RAM, 9400 GPU, miš in tipkovnica (napišem ker te nekje potuhnjeno prenesejo okol za tipkovnico). Se pravi model katerega si tudi andrew želi če se ne motim.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 14.08.2009 19:08:12 |
|
Verne je napisal/a: | iMac 24", 640GB HDD, 2x2GB RAM, 9400 GPU, miš in tipkovnica (napišem ker te nekje potuhnjeno prenesejo okol za tipkovnico). Se pravi model katerega si tudi andrew želi če se ne motim. |
1300eurov za to je pa že fina ponudba 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 14.08.2009 19:10:32 |
|
To je dobra cena.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 14.08.2009 19:20:22 |
|
Zato pa sem mu tudi predlagal ta način. Je že res da sem pogosto direkten in je marsikdo užaljen, samo zaj*** pa ne bi nobenga.
PS: če nepoznaš nobenega probaj na forumu FRI, za kako pivo bi ti marsikdo ustregu.
Pa uživej z prvim Mekom, jst bom upam da že z začetkom naslednjega tedna. LP
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 14.08.2009 21:49:13 |
|
Verne je napisal/a: | Zato pa sem mu tudi predlagal ta način. Je že res da sem pogosto direkten in je marsikdo užaljen, samo zaj*** pa ne bi nobenga.
PS: če nepoznaš nobenega probaj na forumu FRI, za kako pivo bi ti marsikdo ustregu.
Pa uživej z prvim Mekom, jst bom upam da že z začetkom naslednjega tedna. LP |
Verne in ostali; hvala še enkrat za vse nasvete. Pač imeli smo nekaj nesporazumov in to je to.  To s faxom ni tako slaba ideja! se bom pozanimal, vendar mislim da je na NTF tudi 10%.
Še nekaj..kaj mogoče veste kako je kaj, če vzameš preko podjetja,,varianta s.p.(samostojni podjetnik)..sprašujem za use načine da pridem čimceneje skozi..
in ja verne, enak model si želim jst. 
|
 |