Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
MacBook & nešteto težav
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 13.08.2009 11:31:48
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
andrew11 je napisal/a:
zanima me, ali mi vi, uporabniki macbook white-a osebno priporočate nakup tega izdelka, ste zadovoljni z njim(razen teh težav..s tem niste zadovoljni Cool), ali vam te karateristike grejo kdaj na živce..malo rama, trdi disk...
..hvala..

Karkoli, samo belega MacBooka ne. Kupi si unibody aluminium, če že. Pred petimi meseci so mi menjali topcase, pred dvema tednoma bottomcase in desplay bezel (trak okrog LCD ekrana), in zdaj je topcase že v tretje počen (v petek sem prišla s servisa in v nedeljo opazila razpoko pri topcase-u).

Kar se tiče karakteristik: na XP-jih sem bila povsem zadovoljna s 512 MB spomina. Za MacBook sem doplačala, da sem ga dobila 1 GB (leta 2006), vendar je bil to stran vržen denar, ker v Mac OS X pri 1 GB komajda melje (samo brskalnik požre 300 MB; in sem si kasneje sama nadgradila ram na 2GB), zato je bilo doplačilo stran vržen denar. 2GB je minimum, vzameš lahko 4GB (da ga boš še nekaj časa uporabljal) ali pa vzameš najmanj, kar dobiš, in ga kasneje sam nadgradiš, če je treba.

Pri disku se mi je zgodilo isto. Doplačala sem nadgradnjo diska na 100GB, pa mi je bilo tudi to premalo. XP lahko laufaš na mašini z malo diska, Mac OS X pa že sam zase vzame okrog 25 GB (imaš malo morje softvera in templatov za video in glasbo, in če temu dodaš še nekaj softvera, ki vsak zase zasede po 1-4GB ...), sicer pa sam najbolje veš, koliko diska potrebuješ. Datoteke na Mac-u so enako velike kot na PC-ju Smile
(XP-jev sicer ni fer primerjati. Vista je najbrž prav tako požrešna kot OS X.)

Rekla bi, da te za karakteristike ne bi smelo skrbeti (poskrbi samo za dovolj ram-a). Edina manjkajoča karakteristika je enoletna garancije. Če se imaš kaj rad, jo podaljšaj.

V niti sem že ogroooooomno napisala. Zdaj čakam na zamenjavo optične enote, diska, topcase-a in morda matične plošče (slednje je še pod vprašajem). Če bo serviser potrdil še defekt na matični, bom zahtevala zamenjavo za aluminijast model.

V treh tednih moram oddati diplomsko, pa že en teden čakam, da dobim svoj računalnik nazaj (serviser je kul, prenosnik ni). To ubija.
Jabuček

Jabuček

Kraj: Koper
Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 13.08.2009 12:02:35
Oj!
mojca in ostali, lepa vam hvala za komentarje..potem bom kar lepo belega macbooka črtal iz seznama želja! Very Happy Very Happy
očitno je plastika pač plastika..pa čeprav je "jabolčna"..

še nekaj..vem da je ful offtopic, ampak nisem zasledil nobene odprte teme, kjer bi bilo kaj podobnega.
še zmeraj sm windows xp user in hočem trmasto na Mac OS X..torej:
-moj budget je omejen na 1500€ (starši bi me za kaj več ubili) in sedaj si razbijam glavo, saj nevem katerega maca vzeti..
-naj omenim, da ga bom uporabljal kar nekaj let, saj take stvari ne kupiš vsak mesec Wink
-imam 16 let in maca bi uporabljal za surfanje, email, kakšen fotošop, za šolo (kao office in to) mogoče še kaj grafike (coreldraw)..
-nisem nek zahteven user, ampak me je kolegica (ona ga je uporabljala na faxu) opozorila, da če nočem biti razočaran, naj si NE kupujem tiste najosnovnejše verzije kateregakoli modela!! ..hm..
-mogoče bom špilal kako igrico(sims pa to..)
-aja..pa ne hodim neki naokoli, mogoče bom kaj kasneje na faxu ga rabu met s seboj..pa desktop replacementa niti nebi imel..(kaki macbook pro 17")
Question Exclamation Question

kaj sedaj? kupiti nameravam v iStore - zdi se mi, da so cene tam najnižje pa tudi neko dodatno garancijo nudijo pa servis maš zagotovljen Very Happy

V kategoriji iMac-ov se odločam med:
-iMac 20" (Core2Duo 2.66GHz, 640GB, Remote) - Brezžična miška
1.199,89 EUR
-iMac 24" (Core2Duo 2.66GHz, 640GB) 1.387,10 EUR

V kategoriji Macbook-ov pa:
-MacBook Pro 13" (Core2Duo 2.26GHz, 160GB) 1.163,00 EUR
-MacBook Pro 15" (Core2Duo 2.53GHz, 250GB, 9400M) 1.628,00 EUR

sedaj pa bi rad prosu Vas, modri Apple userji Very Happy , da mi svetujete kako in kaj, ker sam nisem več pameten.. Confused
oproščam se za dolg post, offtopic in mojo tečnobo.. xD
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 13.08.2009 12:41:52
definitivno glej iMac 24"
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 13.08.2009 12:43:22
kupi iMaca 24" in neboš razočaran!
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 13.08.2009 13:08:30
ja sei..tudi js sm se sam nekako nagibal na iMaca 24". Nekako se mi zdi, da je 20" model premajhen za te čase kot desktop komp. sicer na sem zasledil na temu forumu, da ima imac 20" nek švoh zaslon pa neki da se črno vidi od spodaj in od strani, pa itd..
pa še nekaj..tipkovnice in to <3 Very Happy Very Happy
kaj pride v paketu skupaj z iMacom 24"?
mislim na to, kakšno tipkovnico dobim pa kakšno miš.
a dobim uno slovensko al tipo angleško brez šumnikov pa tega..
en na tem forumu trdi da je vse zraven, na iStore spletni strani pa piše da tipkovnico se kupi dodatno (oz naroči dodatno)..

Kaj pa iWork?
to najbrž ni zraven ane? kakšna je pa kej brezplačna ponudba teh pisarniških programou? office for mac (kaj se ga da dobit na partisu pa to), openoffice, neooffice(kaj je to?),... al je mogoče ze kaj na imacui inštalirano?
hvala! Cool
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 13.08.2009 13:15:50
moj MBP je ravnokar v proceduri.

MatuSHITa je dejansko en SHIT.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 13.08.2009 13:17:22
zee je napisal/a:
moj MBP je ravnokar v proceduri.

MatuSHITa je dejansko en SHIT.

ne štekam.. Confused Confused
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 13.08.2009 13:24:02
Jaz imam leto in pol iMac-a 20'' in mi še enkrat ni klecnil ali kaj podobnega... tako, da kolikor ti pač seže... finančno namreč.
Hočem reč... niti eden niti drugi te ne bosta razočarala.

Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 13.08.2009 13:28:01
Aha, hvala za to faganel!

A na moje vprešanje glede tipkovnice in iWorka pa nima nihče odgovora?
kaj pa drugače ostali uporabniki uporabljate..kako jabolko si lastite? Wink
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 13.08.2009 18:39:02
Pojasnilo:
moj MacBook Pro je zdaj na servisu, kjer mu bodo zamenjali opticno enoto. Miska in in tipkovnici naj bi bili pri iMacu zraven. iLife '09 ne dobis, ampak ga lahko kupis za ~50-60 EUR.

Na MBP imam in uporabljam OpenOffice 3.1, Office 2008 for Mac, v virtualnem okolju pa se Office 2003. Office 2008 je gusarski.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 13.08.2009 19:02:54
zee je napisal/a:
Pojasnilo:
iLife '09 ne dobis, ampak ga lahko kupis za ~50-60 EUR.

predvidevamda si mislu na iWork. hvala! a tipkovnica ta slovenska žična pride zraven, ane?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Vulcan
Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 13.08.2009 19:23:27
Mojca, tvoja težava glede sesuvanja me spominja na mojega prvega MB Core Duo, kjer je bil defekten en slot od RAM-a, torej z enim modulom je delal normalno, z dvemi pa se je sesuval.
Najprej je bila menjana matična zaradi nedelujočega airporta, nato se je pa na drugi matični pojavil problem z ramom in sem se raje odločila za drugo mašino, ker ne maram 100x pošraufanega laptopa.
Zato pa na sedanjem zaenkrat odlašam z menjavo topcase-a (počen je na desni strani), saj me to tako ne moti in imam podaljšano garancijo.
Na sestrinem MB je pa ravno po poteku garancije škripnilo napajanje, vendar ne napajalnik, ampak sumim DC board ali pa celo matično. Na žalost je šla tudi baterija, tako, da strošek zna bit zajeten. Confused
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 13.08.2009 19:37:43
sožalje!
joj, jst srčno upam, da ne bom dobil nekega defektnega in deformiranega imaca. samo problem je v tem, da sm pri "pokvarjeni" elektroniki vedno tisti srečnež ki jo stakne..
kako pa je s servisi?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #34   Objavljeno 13.08.2009 21:23:01
taja je napisal/a:
Mojca, tvoja težava glede sesuvanja me spominja na mojega prvega MB Core Duo, kjer je bil defekten en slot od RAM-a, torej z enim modulom je delal normalno, z dvemi pa se je sesuval.
Najprej je bila menjana matična zaradi nedelujočega airporta, nato se je pa na drugi matični pojavil problem z ramom in sem se raje odločila za drugo mašino, ker ne maram 100x pošraufanega laptopa.

Kaj pomeni, da si se raje odlocia za drugo masino? Da so ti samoiniciativno ponudili novo in staro vzeli nazaj?

taja je napisal/a:
Zato pa na sedanjem zaenkrat odlašam z menjavo topcase-a (počen je na desni strani), saj me to tako ne moti in imam podaljšano garancijo.

Ko sem jaz odlasala z menjavo topcase-a, mi je zaradi luknje spodaj simetricno pocil se display bezel (okvir okrog ekrana), ki so mi ga skoraj ze zaracunali (k sreci sem bila prevec skrta, da bi takoj placala popravilo, nakar mi je apple priznal menjavo). Naceloma ni razloga, da ti ne bi topcase-a menjali veckrat, ceprav te bodo skusali prepricati v to. Je pa najbrz paranoja odvisna od tega, na katerem servisu ti ga sraufajo Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #35   Objavljeno 13.08.2009 21:48:38
andrew11 je napisal/a:
Aha, hvala za to faganel!

A na moje vprešanje glede tipkovnice in iWorka pa nima nihče odgovora?
kaj pa drugače ostali uporabniki uporabljate..kako jabolko si lastite? Wink

Pobrskaj po forumu. Tipkovnica naceloma spada zraven, vsaj v tujini jo dobis (in produkti v Sloveniji naj bi bili naceloma kompatibilni s tistimi v tujini). Ampak menda si slovenski trgovci jemljejo nekaj svobode, da izgledajo cene nizje, ker das se zajeten kup denarja zraven za tipkovnico.

Mogoce imas nalozeno demo verzijo iWork-a in Office-a, za original moras vsekakor doplacati. Sama office uporabljam tako malo, da mi Open Office zadosca, vendar izkusnja v primerjavi z iWork-om, sploh za prosojnice, ni primerljiva.

Sama imam prenosnik (in ga imam prakticno vedno s seboj - doma, na fakulteti, na delu, ... in stacionaren racunalnik ne pride v postev). iMac ima zelo zelo dober zaslon, a ce bi ga sama kupovala, bi vseeno dvakrat premislila. Ce ti gre npr. zaslon, moras menjati cel racunalnik. Ce kupis zaslon posebej, lahko menjas "kisto" loceno od zaslona, je pa konfiguracija manj "fensi" ali zelo draga.
Jabukspešl

Jabukspešl

Kraj: delta quadrant of the galaxy
Ni navedeno

Prispevek: #36   Objavljeno 13.08.2009 21:55:08
What’s in the Box

iMac
Apple Keyboard
Mighty Mouse
Power adapter and cord
Install/restore DVDs
Printed and electronic documentation

Če ti trgovec dodatno zaračuna keyboard,te opehari.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 13.08.2009 23:08:23
mojca je napisal/a:
Sama imam prenosnik (in ga imam prakticno vedno s seboj - doma, na fakulteti, na delu, ... in stacionaren racunalnik ne pride v postev). iMac ima zelo zelo dober zaslon, a ce bi ga sama kupovala, bi vseeno dvakrat premislila. Ce ti gre npr. zaslon, moras menjati cel racunalnik. Ce kupis zaslon posebej, lahko menjas "kisto" loceno od zaslona, je pa konfiguracija manj "fensi" ali zelo draga.

kaj si mislila s tem, da kupiš zaslon posebej? a maybe mac mini in lcd displej al kako?
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #38   Objavljeno 14.08.2009 00:41:29
mojca je napisal/a:
andrew11 je napisal/a:
zanima me, ali mi vi, uporabniki macbook white-a osebno priporočate nakup tega izdelka, ste zadovoljni z njim(razen teh težav..s tem niste zadovoljni Cool), ali vam te karateristike grejo kdaj na živce..malo rama, trdi disk...
..hvala..

Karkoli, samo belega MacBooka ne. Kupi si unibody aluminium, če že. Pred petimi meseci so mi menjali topcase, pred dvema tednoma bottomcase in desplay bezel (trak okrog LCD ekrana), in zdaj je topcase že v tretje počen (v petek sem prišla s servisa in v nedeljo opazila razpoko pri topcase-u).

Kar se tiče karakteristik: na XP-jih sem bila povsem zadovoljna s 512 MB spomina. Za MacBook sem doplačala, da sem ga dobila 1 GB (leta 2006), vendar je bil to stran vržen denar, ker v Mac OS X pri 1 GB komajda melje (samo brskalnik požre 300 MB; in sem si kasneje sama nadgradila ram na 2GB), zato je bilo doplačilo stran vržen denar. 2GB je minimum, vzameš lahko 4GB (da ga boš še nekaj časa uporabljal) ali pa vzameš najmanj, kar dobiš, in ga kasneje sam nadgradiš, če je treba.

Pri disku se mi je zgodilo isto. Doplačala sem nadgradnjo diska na 100GB, pa mi je bilo tudi to premalo. XP lahko laufaš na mašini z malo diska, Mac OS X pa že sam zase vzame okrog 25 GB (imaš malo morje softvera in templatov za video in glasbo, in če temu dodaš še nekaj softvera, ki vsak zase zasede po 1-4GB ...), sicer pa sam najbolje veš, koliko diska potrebuješ. Datoteke na Mac-u so enako velike kot na PC-ju Smile
(XP-jev sicer ni fer primerjati. Vista je najbrž prav tako požrešna kot OS X.)

Rekla bi, da te za karakteristike ne bi smelo skrbeti (poskrbi samo za dovolj ram-a). Edina manjkajoča karakteristika je enoletna garancije. Če se imaš kaj rad, jo podaljšaj.

V niti sem že ogroooooomno napisala. Zdaj čakam na zamenjavo optične enote, diska, topcase-a in morda matične plošče (slednje je še pod vprašajem). Če bo serviser potrdil še defekt na matični, bom zahtevala zamenjavo za aluminijast model.

V treh tednih moram oddati diplomsko, pa že en teden čakam, da dobim svoj računalnik nazaj (serviser je kul, prenosnik ni). To ubija.

jaz imam belega MacBooka in dela super in se še ni nič zalomilo, star je mal več kot pol leta in je še kot nov! Nimam niti ene pripombe čez njega(razen, da bom nadgradil ram na 4gb). Verjetno ti sodiš med tiste "srečneže", ki so dobili malce zje*an MB...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #39   Objavljeno 14.08.2009 03:00:11
[quote="andrew11"]kaj si mislila s tem, da kupiš zaslon posebej? a maybe mac mini in lcd displej al kako?[/quote] Ja, recimo.
Če že imaš PC, imaš morda doma tudi že LCD zaslon (samo morda ne tako šminkerskega kot je Applov).

To ni bil nasvet. To je zgolj v premislek.

(Daje me nostalgija po tistih časih, ko ti je še lahko odpovedala katerakoli komponenta, četudi matična plošča, in si šel po novo (ali staro na bolho) za 20 EUR. Pri Applu in prenosnikih nasploh so to samo pobožne sanje. Če se pokvari npr. ethernet, lahko kvečjemu zamenjaš matično ploščo za cca. 600 EUR. Zato je moje mnenje zgoraj zelo pristransko.)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Vulcan
Ni navedeno

Prispevek: #40   Objavljeno 20.08.2009 18:03:10
mojca je napisal/a:

Kaj pomeni, da si se raje odlocia za drugo masino? Da so ti samoiniciativno ponudili novo in staro vzeli nazaj

Mašina se je ponovno pokvarila v obdobju podaljšane garancije, torej ni bila več Applova, ponudili so poravilo ali pa dobropis v vrednosti poravila (900 evrov) in ker ne maram pošraufane mašine (sploh pa laptopa, kjer se hitro kak kabel nalomi), sem doplačala razliko za takrat najboljšo belo verzijo MB. Staro mašino sem obdržala.

Glede servisov in njihovih prepričevanj imam pa že itak izkušnje s PC laptopi in avtomobili. Laughing

Nazadnje urejal/a taja Čet 20. Avg 2009 18:11; skupaj popravljeno 1 krat
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani