Jabuk
Programska oprema ki obremeni čimvečji del Maca
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 07.08.2009 15:40:50
Programska oprema ki obremeni čimvečji del Maca
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ko bom jutri ravno v Ljubljani in se je prodajalec prijazno ponudil da lahko vse programe ki jih želim testiram na njihovih mašincah, me zanima kater program priporočate da je enostaven za uporabit (ker bom pač prvič ga uporablju) in da mi obremeni čimvečji del sistema (CPU, GPU, RAM, HDD) predvsem da vidim kakšne so kej temperature na otip in kako glasen je ventilator na MBP 13". Smile

Mogoče kaj v stilu Xbench?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ruše
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 07.08.2009 16:32:57
Re: Programska oprema ki obremeni čimvečji del Maca
Verne je napisal/a:
Ko bom jutri ravno v Ljubljani in se je prodajalec prijazno ponudil da lahko vse programe ki jih želim testiram na njihovih mašincah, me zanima kater program priporočate da je enostaven za uporabit (ker bom pač prvič ga uporablju) in da mi obremeni čimvečji del sistema (CPU, GPU, RAM, HDD) predvsem da vidim kakšne so kej temperature na otip in kako glasen je ventilator na MBP 13". Smile

ma probaj kaj želiš, laufalo bo pod vsakim pogojem Wink
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 07.08.2009 16:40:08
Obremeni ga s tem, za kar ga bos uporabljal...
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 07.08.2009 17:08:36
No glih tolk sm želel videt glasnost in vročino k uhaja, vem da bo na začetku tih in hladen čez eno leto pa ..... Very Happy
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 07.08.2009 17:21:09
Re: Programska oprema ki obremeni čimvečji del Maca
Verne je napisal/a:

probaj kakšen špil malo zaigrat...recimo q3 areno imaš hitro gor in še hitro boš slišal kako "glasen" je računalnik
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 07.08.2009 17:54:47
Logic je kar požrešen, ampak to je glasbeni program, malce specifičen morda. Ampak če mu odpreš 20 softvrskih inštrumentov ali pa pluginov naenkrat, utegne klecnit.

ampak to je ekstrem. Pač reče, da ne zmore, pa ponovno sprožiš Play ali pa Record, pa spet ne zmore. Če pa te tracke frizneš, pa gre naprej. Ni pa govora o kakšnih crashih sistema in podobnem, meni je Logic kot aplikacija morda crashnil enkrat v dobrem letu, cel kompjuter pa še ne.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 07.08.2009 20:23:04
Zaženi Safari 4, potem pa odpri v enem oknu limveč tabov s php in flashom in podobnimi zadevami. Veliko scrollaj in tolk časa se igraj, dokler Safari ne zmrzne... pol boš vidu ventilatorje hudiča! Wink

Ok, to je blo mal za hec... pa ne "deluje" pri vseh.
Predlagam da zdownloadaš CoolBook, ga odpreš in v oknu spodaj levo daj 'CPU load' iz 0 na 10 (...100%). Ko je proc par sekund na 100% kar hitro zaslišiš ventilatorje.

Mislim da je to še najhitrejša varianta.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 10.08.2009 10:06:55
blaster je napisal/a:
Zaženi Safari 4, potem pa odpri v enem oknu limveč tabov s php in flashom in podobnimi zadevami. Veliko scrollaj in tolk časa se igraj, dokler Safari ne zmrzne... pol boš vidu ventilatorje hudiča! Wink

Jaz sem hotela predlagat podobno Smile V Firefox-u (ali Safariju, isti šmoren) odpreš dvajset oken z Gmail-om in kakšen flash (ena sama flash aplikacija mi je že kurila 110% CPU-ja).

Sicer pa: za moje pojme je MacBook "najtišji računalnik na svetu". Ko ne dela ventilator, ga ne slišiš. Sploh. Zvok naj te ne skrbi. Tudi z ventilatorjem je tišji od PC-ja Smile Smile Smile. Malo hujši problem je vročina. Na kolenih ga ne boš držal. (V BigBangu sem sicer našla eno luštkano podlogo za dodatno hlajenje.)
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 10.08.2009 10:14:03
MacBook Pro postane glasen sele ko se temperatura dvigne na 80+ in se zacnejo ventilatorji vrteti s 3500+ vrtljaji. Pa se takrat ni nevzdrzno. Obremenis pa ga lahko ze s flashem (kot so ti omenili). Bolj tihega tako zmogljivega prenosnika ne bos nasel.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Maribor - Slivnica
Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 10.08.2009 12:16:39
Bom si kr malo to temo sposodil:
Koliko je približno temperatura mac book proja 15' brez odprtih programov (torej v finder-ju)?
Meni pod 46-stopinj ne pade.. ko pa npr. pečem DVD-je pa se mi dvigne tudi do 60-stopinj..
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani