Jabuk
startup-disk repair
Jabuček

Jabuček

Kraj: Krško
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 10.08.2009 09:13:10
startup-disk repair
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Na svoje Macbook Pro-ju (kupljen januar 2007) se mi po nekaj mesecih uporabe pokvari filesystem. Vse deluje naprej tako kot mora toda program Onyx, ki ga uporabljam za vzdrževanje mac-a mi javi, da moram popraviti startup-disk

To narediš tako, da bootneš z Mac OS X install cd-ja in klikneš Utilities > Disk Utility in nato poženeš repair, toda program ne more popraviti diska.

Ima gdo kakšne izkušnje s tem?
Disk, ki ga uporabljam je 320GB SAMSUNG HM320JI. Isto se mi je dogajalo tudi na originalnem 120GB disku.
Jablanator

Jablanator

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 04.04.2010 10:22:30
Re: startup-disk repair
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
MAtejP je napisal/a:
Na svoje Macbook Pro-ju (kupljen januar 2007) se mi po nekaj mesecih uporabe pokvari filesystem. Vse deluje naprej tako kot mora toda program Onyx, ki ga uporabljam za vzdrževanje mac-a mi javi, da moram popraviti startup-disk

To narediš tako, da bootneš z Mac OS X install cd-ja in klikneš Utilities > Disk Utility in nato poženeš repair, toda program ne more popraviti diska.

Ima gdo kakšne izkušnje s tem?
Disk, ki ga uporabljam je 320GB SAMSUNG HM320JI. Isto se mi je dogajalo tudi na originalnem 120GB disku.

Točno to se mi je zgodilo zdaj. Sem restartal, bootal iz dvdja in stisnil na repair disk permissions, nato pa se repair disk. Nekaj casa je mlel, potem pa mi javil, da naj naredim backup podatkov in ponovno namestim sistem..Po restartu ne pridem vec v SL. Prikaze se siv ekran z jabolkom, ki traja nekaj sekund, nato pa se racunalnik vgasne. Tudi ce ponovno poravim disk permissions se zgodi enako. Pozna kdo resitev (brez ponovne instalacije sistema)?

Hvala
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani