Prispevek: #1 Objavljeno 06.08.2009 22:32:58 Kater foto servis za geotag-ane fotke?
Nekdo je omenil flickr pa probavam in no go. Fotka ima v exifu GPS koordinate, flickr jih pa nima. Edina opcija je fotko rocno postaviti na karto. Obstaja se kaj podobnega pa da deluje?
Prispevek: #3 Objavljeno 07.08.2009 07:19:41 Re: Kater foto servis za geotag-ane fotke?
rookie je napisal/a:
Nekdo je omenil flickr pa probavam in no go. Fotka ima v exifu GPS koordinate, flickr jih pa nima. Edina opcija je fotko rocno postaviti na karto. Obstaja se kaj podobnega pa da deluje?
Saj Flickr to zna...
Vceraj sem posnel tole sliko >> http://www.flickr.com/photos/jest-mobile/3796746377/ in jo prejle uploadal s pomocjo programa Mobile Fotos na iPhone-u ... Je pa treba v programu nastavit, da uporabi originalno lokacijo...
_________________ Lp
Thomas
Prispevek: #5 Objavljeno 07.08.2009 15:14:51 Re: Kater foto servis za geotag-ane fotke?
Jest je napisal/a:
rookie je napisal/a:
Saj Flickr to zna...
Vceraj sem posnel tole sliko >> http://www.flickr.com/photos/jest-mobile/3796746377/ in jo prejle uploadal s pomocjo programa Mobile Fotos na iPhone-u ... Je pa treba v programu nastavit, da uporabi originalno lokacijo...
Ocitno ce je nalogas preko maila ne zna vzet koordinat in potrebujes nek namenski program. No itak smo se v fazi igranja kako te fotke uvozit v grugl mapse.
Ok, malo se mi ze trga od teh prekletih zemljevidov. Kako hudica picasa prepozna koordinate? Fotka je v public folderju, exif infoti kazejo, da ima vpisane koordinate ampak picasa mi pa ponudi zgolj, da jo rocno umestim na zemljevid. Meni ni vec nic jasno.
Ravnokar vidim, da pri uploadu se izgubijo podatki o koordinatah?
Jabuk.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.