kateri laptop?
|
Stevie Jobs
Kraj: Granger |
|
 |
|
Prispevek: #81 Objavljeno 04.08.2009 11:57:16 |
|
še vedno niso odpisali....
me prav zanima če si prevajajo moj email 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #82 Objavljeno 04.08.2009 12:11:46 |
|
Počakaj do jutri, če do zdej niso odgovoril potem verjetno dones nebodo. Pri nekaterih takih trgovinah pogledajo maile 1x na dan, ob 8h zjutraj recimo.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #83 Objavljeno 04.08.2009 14:09:56 |
|
jan_k je napisal/a: | Tukaj sem našel Macbook Pro 13.3 inch
2.26 GHz
2 GB Memory
160 GB Hard Disk
GeForce 9400
Cena: 1,049.87 €
Cena v Slo: 1.175,64 €
Torej glede na to, da so iz UK, me zanima za prevoz.
Nekaj časa nazaj sem prebral, da so najbolj varne kurirske službe, saj se na letalo lahko poškoduje (vsaj iMaci).
Vendar koliko približno to stane in čas dostave?
LP |
Jaz sem gledam imaca pa je dražji kot v M-storu... Tako da ne vem kako se splača...
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #84 Objavljeno 04.08.2009 15:43:58 |
|
DzaroG je napisal/a: | jan_k je napisal/a: | Tukaj sem našel Macbook Pro 13.3 inch
2.26 GHz
2 GB Memory
160 GB Hard Disk
GeForce 9400
Cena: 1,049.87 €
Cena v Slo: 1.175,64 €
Torej glede na to, da so iz UK, me zanima za prevoz.
Nekaj časa nazaj sem prebral, da so najbolj varne kurirske službe, saj se na letalo lahko poškoduje (vsaj iMaci).
Vendar koliko približno to stane in čas dostave?
LP |
Jaz sem gledam imaca pa je dražji kot v M-storu... Tako da ne vem kako se splača... |
Tale MacBook 13" zgoraj bo zagotovo stal več, kot če se ponj zapelješ v avstrijo. Poleg tega boš dobil v Avstriji še slovensko tipkovnico.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #85 Objavljeno 04.08.2009 16:15:45 |
|
vedno bolj se nagibam h cancom.at, sploh ker je nekdo omenil da je dobil angleško tipkovnico. sej ne rabim nujno slovenske postavitve tipk, ker itak slepo pišem, meni je samo važno da ni umlautov pa tega sranja gor
za 1100€ brez DDV se mi zdi ugodno, kaj menite?
Citiram: | Apple MacBook Pro 13" 2,26 GHz Intel Core 2 Duo, 2 GB, 160 GB HD
929,00 €
4 GB RAM (2x 2 GB)
78,00 €
320 GB Festplatte (5.400 U/min)
70,00 €
Apple Mini DisplayPort zu VGA Adapter
23,00 €
================
Gesamtpreis zzgl. MwSt.: 1.100,00 €
Gesamtpreis inkl. MwSt.: 1.309,00 €
|
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #86 Objavljeno 04.08.2009 21:30:35 |
|
sussi je napisal/a: | mescaline9 je napisal/a: | sussi je napisal/a: | Stark je napisal/a: | par težav je z uporabo Winsow na Macu, če jih poganjaš direktno iz boot campa. Jest zato raje uporabljam Paralles, sicer izgubim pol rama in 1 proc, je pa zadeva še vedno precej hitrejša kot na namiznem PCju. |
zakaj bi na MACu sploh uporabljal windows?  |
Zato ker ga včasih rabiš. Odvisno za kaj uporabljaš računalnik. Mogoče ga moraš nest v službo, kjer si prisiljen zaradi teh in onih Windows-only aplikacij uporabljat native Windows okolje. Vprašanje ni najbolj na mestu, sej veš |
no vbistvu je čist na mestu no jaz recimo nikoli nebi dal na mojega MACa windowsow, ker si ne zaslužijo tega če bi že bilo tak nujno bi windows pač uporabljal na kišti... oz v primeru službe pač na službenem PCju, če pa tega ni pa morejo MACi trpet  |
tudi sam sem tako mislil. ampak ne mislim zaradi tega trpeti na počasnih kompih in slabih monitorjih. treba je tudi izkoristit prenosnik, ne da doma leži na mizi
sploh pa določenih programov nikoli ne bo za Maca. Ali pa zelo dolgo ne. Drugo pa razširjenost. Že procent ljudi, ki uporablja Safari je dokaj majhen, kaj šele Maca. In, če razvijaš spletne aplikacije, ki jih večina buli v IE potem boš rabil IE 8, ki ga za Maca ni. Sploh pa se sam veselim Windowsov 7, ker mi je kul odkrivati nove programe in OS. In kolikor sem se pogovarjal z ljudmi, ki imajo 7ko so navdušeni (ker niso nikoli imeli OS X  ) Je OS X v večini primerov boljši, ampak za špile, večjo izbiro programov in če delaš take stvari kot jaz pa so Winsi "must".
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #87 Objavljeno 04.08.2009 21:40:06 |
|
Stark je napisal/a: | sussi je napisal/a: | mescaline9 je napisal/a: | sussi je napisal/a: | Stark je napisal/a: | par težav je z uporabo Winsow na Macu, če jih poganjaš direktno iz boot campa. Jest zato raje uporabljam Paralles, sicer izgubim pol rama in 1 proc, je pa zadeva še vedno precej hitrejša kot na namiznem PCju. |
zakaj bi na MACu sploh uporabljal windows?  |
Zato ker ga včasih rabiš. Odvisno za kaj uporabljaš računalnik. Mogoče ga moraš nest v službo, kjer si prisiljen zaradi teh in onih Windows-only aplikacij uporabljat native Windows okolje. Vprašanje ni najbolj na mestu, sej veš |
no vbistvu je čist na mestu no jaz recimo nikoli nebi dal na mojega MACa windowsow, ker si ne zaslužijo tega če bi že bilo tak nujno bi windows pač uporabljal na kišti... oz v primeru službe pač na službenem PCju, če pa tega ni pa morejo MACi trpet  |
tudi sam sem tako mislil. ampak ne mislim zaradi tega trpeti na počasnih kompih in slabih monitorjih. treba je tudi izkoristit prenosnik, ne da doma leži na mizi
sploh pa določenih programov nikoli ne bo za Maca. Ali pa zelo dolgo ne. Drugo pa razširjenost. Že procent ljudi, ki uporablja Safari je dokaj majhen, kaj šele Maca. In, če razvijaš spletne aplikacije, ki jih večina buli v IE potem boš rabil IE 8, ki ga za Maca ni. Sploh pa se sam veselim Windowsov 7, ker mi je kul odkrivati nove programe in OS. In kolikor sem se pogovarjal z ljudmi, ki imajo 7ko so navdušeni (ker niso nikoli imeli OS X ) Je OS X v večini primerov boljši, ampak za špile, večjo izbiro programov in če delaš take stvari kot jaz pa so Winsi "must". |
jaz kišto(PC) uporablajm še samo da tu pa tam žgem kako igrico 
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #88 Objavljeno 04.08.2009 21:40:08 |
|
Je že kdo probal kakšno beto verzijo WIn7? Govori se da je super sistem (vsaj kar se windowsov tiče), tako da ko bo uradno izšel bom z njim definitivno zamenjal XPje na MacBooku, ker mi samo še težave povzročajo in živce mešajo.
Zanima me predvsem "backward kompatibilnost"... deluje večina starejših programov, prvotno narejenih za XP recimo, na Win7?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #89 Objavljeno 04.08.2009 21:48:55 |
|
mam nasneto na domačem pcju. bolš kot vista je samo da bi zamenjal za osx ni šans. sedemka požre malo manj rama malenkost mogoče hitreje čeprou ne nekej opazna hitrost se vidi da je grajeno še zmeraj na visti in ni nekej čist na novo pogruntano. uglavnem malo spiljena vista. tud če ostaneš na visti ne zamujaš nič neverjetno inovativnega in osupljivega
programi so usi kompatibilni itak maš lahko “virtualizacijo“ winxp. je pa sigurno bolš kot zastareli xpji ki pa so že res za časom.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #90 Objavljeno 04.08.2009 21:53:20 |
|
Bolj me zanima primerjava z XPji... ravno Vista je bil razlog da sem šel na OSX
Ko sem slišal kakšen epic fail je M$u uspel, sem si rekel: "jah nič... time for Mac!"
Načeloma sploh nevem če je fail ali ne, ker jo niti enkrat še nisem probal... videl od daleč ja, dotaknil pa ne. 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #91 Objavljeno 04.08.2009 22:08:01 |
|
ubistvu jest sm meu prej samo xpje pol sm prešaltou na visto. Moreš nekej cajta si uzet pa pogruntaš da sploh ni taku slaba kukr govorijo bulš kokr xp je sigrunu. je pa res da sistemske zahteve so ble kaastrofalne. ampk pr men se ni opazilo kr sem imel itak dost močan pc. največkrat so jambral tisti ki so mel prešvoh računalnik. no pol sm se windowsu čist naveličou nasnemavanje usake 4 mesce. sm šu umes na hackintosh me je čist prevzelo sam mi ni nekej net delou in sm mogu nazaj it na windowse takrt so glih pršli win7 in sm jih nasneu. in so mi bli kr kul sm me je spet use minil k je nehalo delat po 3 mescih (štejkanje). Zdej mam pa MBP  in kle se zgodba konča in usi vemo da windowsou ne povoham več.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #92 Objavljeno 04.08.2009 22:23:52 |
|
blaster je napisal/a: | Je že kdo probal kakšno beto verzijo WIn7? Govori se da je super sistem (vsaj kar se windowsov tiče), tako da ko bo uradno izšel bom z njim definitivno zamenjal XPje na MacBooku, ker mi samo še težave povzročajo in živce mešajo.
Zanima me predvsem "backward kompatibilnost"... deluje večina starejših programov, prvotno narejenih za XP recimo, na Win7? |
Win 7 je presenečenje. Kompatibilnostnih problemov za 1x nisem imel saj je vse delovalo, imam ga na macu, tako da nekih programov ne uporabljam, iz čiste radovednosti sem se odločil zamenjati xp in preizkusit 7ko. dvomim, da bom nazaj nalagal xp-je. Za 1x sem kar navdušen oz. presenečen nad temi windowsi.
Sicer pa ni čudno, da sem, saj je celoten OS kar bolj kot ne kopija applovega OS X-a... To je pa predvsem žalostno. Napredek pa je vseeno ogromen, le kako ne bi bil, če se kopira od appla... to je razvidno že iz prvih 5min uporabe.
(npr: "start menubar" -> menu bar + Dock skombinirana, "gadgets" ki so lahko po celem namizju, sicer pa to ni nič novega..., je pa celotna stvar kr pohitrena za razliko od viste, tudi search dela dosti hitreje)
lp
PS: Za kompatibilnostne probleme malo poguglaj, vem da nekatere igrce ne laufajo, za programe nimam pojma. Nazadnje urejal/a lakai Sre 05. Avg 2009 12:14; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #93 Objavljeno 05.08.2009 09:39:32 |
|
hmm, mstore mi še vedno ne odpiše... očitno nočejo mojega denarja, jebi ga 
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #94 Objavljeno 05.08.2009 09:40:07 |
|
hmm, mstore mi še vedno ne odpiše... očitno nočejo mojega denarja, jebi ga 
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #95 Objavljeno 05.08.2009 09:49:38 |
|
hehe, bedni bedni gmail mi je njihov mail dal pod spam, tako da sem šele prejle opazil.
1107€ za isti macbook pro kot cancom ampak z slo tipkuljo. s tem da pri cancom je vključen oni kabel za DVI, tukaj pa ni. nevem, slo tipkulja mi res ne pomeni veliko, 20€ razlike pa tudi ni kar tako (če ne drugega, za poštnino mi še ostane
se moram še odločit, pa da se malo bolj razpišejo pri mstore.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #96 Objavljeno 05.08.2009 09:50:16 |
|
hehe, bedni bedni gmail mi je njihov mail dal pod spam, tako da sem šele prejle opazil.
1107€ za isti macbook pro kot cancom ampak z slo tipkuljo. s tem da pri cancom je vključen oni kabel za DVI, tukaj pa ni. nevem, slo tipkulja mi res ne pomeni veliko, 20€ razlike pa tudi ni kar tako (če ne drugega, za poštnino mi še ostane
se moram še odločit, pa da se malo bolj razpišejo pri mstore.
Citiram: | Hallo!
Bei uns würde das MacBook 13" mit 4GB RAM und 320GB Festplatte EUR 1329,- kosten und ohne Mehrwertsteuer EUR 1107,5.
Wir können es auch gerne mit SLO Tastatur bestellen Wartezeit ist 1-2 Wochen.
Leider haben wir keinen Mitarbeiter der slowenisch spricht.
Mit freundlichen Grüßen |
pol pa js nazaj:
Citiram: | Vielen Dank, ich werde Sie informieren, wenn ich entscheiden, zu kaufen MacBook Pro.
aber wie Sie sagten, ich kann nicht wissen, was wir sind talkinh über -
MacBook Pro oder MacBook und ich bin auf der Suche nach MacBook Pro 13 "2,26 GHz.
Vielen Dank für Ihre Beantwortung. |
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #97 Objavljeno 05.08.2009 10:00:21 |
|
Angus je napisal/a: | h...pol pa js nazaj:
Citiram: | Vielen Dank, ich werde Sie informieren, wenn ich entscheiden, zu kaufen MacBook Pro.
aber wie Sie sagten, ich kann nicht wissen, was wir sind talkinh über -
MacBook Pro oder MacBook und ich bin auf der Suche nach MacBook Pro 13 "2,26 GHz.
Vielen Dank für Ihre Beantwortung. |
|
Hvala lepa, obvestil vas bom, ko odločen, kupiti MacBook Pro.
ampak kot ste rekli, ne morem vedeti, kaj smo mi talkinh o - MacBook Pro ali MacBook in iščem MacBook Pro 13" 2,26 GHz.
Hvala lepa za odgovoritev.
Tkole bi se nekak smiselno slišal preveden tvoj mail  Tko da bodo mal tuhtal, preden bodo odgovoril
Hotel sem ti pa samo napisat, da M-store nima na zalogi starih reči, ker jih morajo vedno vrnit Applu. Tako da imajo gotovo samo MacBook Pro in nimajo MacBookov srebrne barve.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #98 Objavljeno 05.08.2009 10:03:56 |
|
ja, ker oni so omenili samo macbook 13" ki takisto obstaja tako da mi ni čisto jasno če se štekamo kaj bi kdo rad.
sej vem da moja nemščina ni dobra, tole je dejansko googlovo delo  iz angleščine v nemščino seve, slovenskemu ne zaupam toliko in očitno imam prav. prevedi v ang pa boš videl da je dokaj preberljivo 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #99 Objavljeno 05.08.2009 10:51:20 |
|
Angus je napisal/a: | sej vem da moja nemščina ni dobra, tole je dejansko googlovo delo  |
Pa zakaj jim enostavno ne pišeš v angleščini? Tale nemščina je približno tako polomljena kot tisti nigerijski maili prodajalcem na bolhi. Nisem hotela žalit, ampak zdaj ko sam praviš, da si uporabil Google ... saj Avstrijci niso tako za luno kot Italijani, da ne bi razumeli angleško. (Kvečjemu te bodo razumeli bolje.)
Ker praviš, da slovenskemu prevajalniku ne zaupaš (najbrž po tem, ko si videl slovenske prevode), bi morebiti rad slišal (neavtomatski) prevod tega stavka, da ti bo bolj jasno, kako dober je angleško-nemški prevod (ponekod je glede na izvirnik zamenjan vrstni red besed, a zgolj zato, da ponazori, kako bi Nemec razumel tak stavek):
Angus je napisal/a: | Vielen Dank, ich werde Sie informieren, wenn ich entscheiden, zu kaufen MacBook Pro.
aber wie Sie sagten, ich kann nicht wissen, was wir sind talkinh über |
Najlepša hvala, obvestil Vas bom, ko se jaz odločiti, kupil da bom MacBook Pro.
ampak kot ste rekli, morem jaz ne vedeti, kaj smo preko talkinh.
Najlepša hvala za vašo odgovornost. Nazadnje urejal/a mojca Sre 05. Avg 2009 10:56; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #100 Objavljeno 05.08.2009 10:53:45 |
|
Aja, pardon, vidim, da ti je medtem še nekdo prevedel tvoj mail
(prej tega nisem videla, sicer se ne bi ponavljala)
|
 |