Jabuk
Nakup mbp-ja iz Amerike (SLO TIPKOVNICA)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.08.2009 21:01:27
Nakup mbp-ja iz Amerike (SLO TIPKOVNICA)
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo, kot prvo morm najprej omenit da ne odpiram teme, zato da vprašam kakšni so stroški za dostavo, temveč me zanima nekaj glede tipkovnice.
Firbec me matra, al je možno da kupim mbpja v ZDA z slovensko tipkovnico al ne, ker kar sem gledal na njihovi strani (apple.com), sem zapazil da ponujajo le english, westeren spanish, french, japanese.
Tako da če ima kdo kakšne izkušnje, bi prosu za kakšen predlog.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 04.08.2009 21:04:22
Re: Nakup mbp-ja iz Amerike (SLO TIPKOVNICA)
gizmo je napisal/a:
Živjo, kot prvo morm najprej omenit da ne odpiram teme, zato da vprašam kakšni so stroški za dostavo, temveč me zanima nekaj glede tipkovnice.
Firbec me matra, al je možno da kupim mbpja v ZDA z slovensko tipkovnico al ne, ker kar sem gledal na njihovi strani (apple.com), sem zapazil da ponujajo le english, westeren spanish, french, japanese.
Tako da če ima kdo kakšne izkušnje, bi prosu za kakšen predlog.

v ameriki ne boš dobil slovenske tipkovnice
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 04.08.2009 21:07:25
mogoče v Clevelandu Laughing
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 04.08.2009 21:25:04
ker je dolar nizek je bolje kupiti eno stojalo za boljše kroženje znaka in zunanjo tipkovnico s slovenskimi črkami. Wink
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 04.08.2009 21:28:44
Kar še vedno ne pomeni, da slovenska tipkovnica ni podprta, samo šumniki niso narisani na njej in se moraš naučit slepo tipkat. Za tistih par tipk navadno ne bi smelo biti posebnega problema. (Večina programerjev uporablja dva layouta na eni tipkovnici.) Samo ž je na zelo zelo nerodnem mestu (nad entrom).

Če se kateremu Slovencu pokvari prenosnik, lahko vzameš njegove tipke Smile Smile Smile

Nasvet: vzemi Apple Care. Sicer mi iz njihovih pogojev ni povsem jasno, ali garancija brez Apple Care-a velja tudi v Sloveniji ali ne (na Sony-ju so mi npr. razložili, da garancija velja za produkte, kupljene v Evropi, za tiste kupljene v Ameriki pa ne).
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 04.08.2009 21:35:25
mojca je napisal/a:
Kar še vedno ne pomeni, da slovenska tipkovnica ni podprta, samo šumniki niso narisani na njej in se moraš naučit slepo tipkat. Za tistih par tipk navadno ne bi smelo biti posebnega problema. (Večina programerjev uporablja dva layouta na eni tipkovnici.) Samo ž je na zelo zelo nerodnem mestu (nad entrom).

Če se kateremu Slovencu pokvari prenosnik, lahko vzameš njegove tipke Smile Smile Smile

Nasvet: vzemi Apple Care. Sicer mi iz njihovih pogojev ni povsem jasno, ali garancija brez Apple Care-a velja tudi v Sloveniji ali ne (na Sony-ju so mi npr. razložili, da garancija velja za produkte, kupljene v Evropi, za tiste kupljene v Ameriki pa ne).

Jaz nimam slovenske tipkovnice pa so tipke na standardnem mestu samo pač na tipki ni narisan Č,Ž,Š...
navadiš se takoj Wink
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 04.08.2009 22:46:02
mojca je napisal/a:

Jst mam apple care za ipod touch kupljen v avstraliji (za MBP ne bi smel bit drgač) in velja tud v sloveniji. Potrjeno na EPL servisu
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 04.08.2009 22:48:25
sussi je napisal/a:
Jaz nimam slovenske tipkovnice pa so tipke na standardnem mestu samo pač na tipki ni narisan Č,Ž,Š...
navadiš se takoj Wink

Jaz imam enako (če zanemarimo, da imam tipke premešane v Dvoržaka), vendar imaš načeloma dve varianti (tudi pri PC-jih). V Nemčiji lahko poleg nacionalne tipkovnice izbereš:
Tastatur (Englisch, International)
Tastatur (US)
Navadiš se takoj tudi na ameriško, a če menjuješ računalnike (tipkovnice), klofaš po entru namesto po ž-ju (\-ju) in obratno.

Sicer pa: jeseni pride ven nov standard slovenske tipkovnice, tako da vseeno, kje kupiš tipkovnico: nobena čez pol leta ne bo ustrezala standardu in se bo treba v vsakem primeru učiti od začetka Razz
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 04.08.2009 22:57:44
Blackie je napisal/a:
Jst mam apple care za ipod touch kupljen v avstraliji (za MBP ne bi smel bit drgač) in velja tud v sloveniji. Potrjeno na Premium resell. servisu

Ja, Apple Care preverjeno velja in na spletni strani to eksplicitno piše. Kaj pa, če nimaš Apple Care-a in kupiš prenosnik na drugi celini? (Glede na ugodno ponudbo podaljšane pet do šestletne garancije pri naših trgovcih se sicer komplet z garancijo bolj splača kupiti doma.)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 04.08.2009 23:34:43
apple care velja povsod.

seveda je postavitev tipk pri angleških enaka, če izbereš slovenski jezik, saj gre za softwarsko stvar. računalnik ima shranjeno postavitev tipk za vsak jezik in ve na katero pritisneš (na katerem mestu je). lahko bi imel tudi bolgarsko pa bi bilo enako Wink folk si na tipkovnice lima tudi nalepke, samo to pri osvetljeni najbrž ne pomaga ravno najbolj.
jest imam angleški obe tipkovnici (MBP in PC) in me ne moti. Sploh za PC ni problem, ker sem navajen. Za MBP bom kupil 1x brezžično slovensko. Edini problem mi znajo povzročati znaki, ki jih od prej nisem navajen.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana - Golo
Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 05.08.2009 07:56:22
Si daš pa nalepke za naše črke gor Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 05.08.2009 09:05:41
jest raje tega ne bi limal, ker bi sigurno postrani nalimal Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 05.08.2009 09:22:53
Pa še take bi mogu dobit, da bi se vidla osvetlitev skoz...Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 05.08.2009 09:36:52
borut je napisal/a:

Ne bo je dobil. Nikjer je ne bo dobil v ZDA.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 05.08.2009 10:11:59
MitjaP je napisal/a:
borut je napisal/a:

Ne bo je dobil. Nikjer je ne bo dobil v ZDA.

It was a joke. Rolling Eyes Verjetno zato, ker največ slovencev v ZDA biva ravno tam...

LP
-J
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 05.08.2009 10:23:06
Ameriške tipkovnice imajo eno tipko manj kot Evropske /International (glej tipko poleg levega Shifta)!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 06.08.2009 08:12:35
Sej po pravic povedano, me skrbi najbolj to da bom namesto ž-ja nonstop klofov enter. Ker me za čšćđ niti ne moti ker jih irtak slepo tipkam, samo tale ž mi bo 100% živce žru.
Apple care pa itak velja povsod po svetu, ne glede na to kje kupiš izdelek in neglede na to kje kupiš apple care (sej v tem je bistvo). Edina stvar je v tem da velja le 3 leta (kr je pa itak ponavadi dost, da se ti razkrijejo možne napake).
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani