Jabuk
MacBook vs. MacBook Air
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 01.08.2009 19:17:11
MacBook vs. MacBook Air
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živijo!

V čem so glavne razlike med tema dvema modeloma? Kaj bi bolj priporočali za nakup?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 01.08.2009 19:34:46
Re: MacBook vs. MacBook Air
ArmanI je napisal/a:
Živijo!

V čem so glavne razlike med tema dvema modeloma? Kaj bi bolj priporočali za nakup?

MacBook Air ima lahko največ 2GB RAM, kar je sicer dovolj za delo, za katero je namenjen: mail, pisanje tekstov, internet, ogled kakšnega filma. Zadevica je super zaradi svoje ultra prenosljivosti. Ti računalniki bodo še rabljeni držali ceno, ker se ne prodajajo tako masovno kot MacBook. Če si lahko privoščiš imeti malo manj rama, malo manjši disk (obvezno vzemi tistega s SSD diskom), želiš pa ultra prenosljivost - recimo v mapi z a4 listi pod ramo skozi mesto, potem se le odloči za nakup MacBook Air. Air je odličen prenosnik (v pravem pomenu besede), ni pa računalnik za osrednjo rabo. Torej, če imaš doma že desktop stolp PC ali Mac, Mac mini ali iMac, potem mirne volje nabavi še MacBook Air.

MacBook Air je state of the art prenosnik, kot noben drug, niti Applov. Ko sem ga prvič videl v živo so zbledeli vsi dvomi, da bi ga želel imeti ter dvomi o njegovi uporabnosti.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 01.08.2009 19:37:43
Kako je pa s priključki? Vem da CD-ROM-a nima ane?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 01.08.2009 19:42:26
ArmanI je napisal/a:
Kako je pa s priključki? Vem da CD-ROM-a nima ane?

Priključek ima: 1 USB, 1 mini Display port, slušalke oz. audio out. mag safe. konec.
USB lahko razširiš prek USB huba, uprabljaš lahko bluetooth miško ipd.

SuperDrive (DVD pekač) se da dokupit (zunanji stane 99 EUR).

To vse piše tud na applovi strani, brez da tule vprašaša Wink
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 03.08.2009 16:41:32
pozdrav,
zanima kaj se je zgodilo z unibody alu macbooki, ni jih več za dobit na apple online storu, sem nameraval nabavit, pa so samo še plastični....
kaj so to samo preimenovali, ker se ne spominm kaksna je bla najnizja cena za macbooka?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 03.08.2009 17:12:47
Re: MacBook vs. MacBook Air
ArmanI je napisal/a:

Prednost MacBook Air-a je njegova ultraprenosnost: polovico lažji, bistveno tanjši, in malenkost tanjša bo tvoja denarnica po nakupu. Baterija zdrži nekoliko manj (5 namesto 7 ur), zaslon je 13.3 palčen (ne vem, kateri model si gledal pri MacBook-ih), zmogljivosti so za odtenek manjše (max 2GB ram-a in max 128 GB diska) in manjka bralnik DVD-jev, vendar zaradi ničesar od tega ne boš zares prikrajšan. (Če nameravaš s sabo vedno nosit še miško in DVD bralnik, ne razumeš ničesar, če si kupiš Air.)

Razen če imaš namen polivati kavo po tipkovnici (menjava unibody ohišja je draga), bi ti od vseh modelov odsvetovala zgolj beli MacBook. Sama bi predvsem zaradi baterije, diska raje kupila navadnega (Mac Book Pro), vendar je to tvoja osebna odločitev. Oglej si oba v trgovini in se sam odloči, kateri ti bolj ustrea.

Z MacBook Air-om boš vsekakor pritegnil večjo pozornost med poznavalci Rolling Eyes
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 03.08.2009 17:17:27
Pol pravte se bl MacBook Pro splača nabavt,... sicer bi uzev 13 ker rabim čim manjšega,... doma imam pa tako ali tako 24 monitor k bi ga gor prklopu.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 03.08.2009 17:23:05
jaz sem kupo MacBook alu 13,3 pred kaksnima 2 tedna vse super samo baterija je zloo slaba. mislim zdaj sem 5min na netu pa ze za nekaj % padla baterija.. drugace pa je vse super
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 03.08.2009 19:50:04
mineralnavoda je napisal/a:
jaz sem kupo MacBook alu 13,3 pred kaksnima 2 tedna vse super samo baterija je zloo slaba. mislim zdaj sem 5min na netu pa ze za nekaj % padla baterija.. drugace pa je vse super

baterija more držat približno 4 ure!!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 03.08.2009 20:00:04
Surfanje po youtube ti zna razpolovit trajanje baterije. Tkole čez prst;)
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 03.08.2009 20:02:30
OT:

Baterija tudi na mojem novem mb 13 alu ne drži niti 4 ure ob zmerni uporabi... ve kdo v čem je catch?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 06.08.2009 08:25:26
Moj zdrži vsaj 5-6 ur, je pa res, za kaj ga uporabljaš. Da si podaljšaš čas brezžične uporabe najprej zmanjšaj osvetlitev ekrana (pa ne tok da te bodo potem oči pekle), ugasn bluetooth, wlan (če ga seveda ne uporabljaš), imej prižgane le tiste programe, ki jih trenutno uporabljaš, ...
Uglavnem vsaj z takimi malenkostmi, lahko močno podaljšaš čas delovanja.
Je pa res, da če boš gor laufov zelo zahtevne programe, ti baterija niti 3 ur nebo zdržala.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 06.08.2009 10:15:13
Moj mb white (early 2008) zdrži bp kakšne 4 ure če sem na netu. Res je da dam brightness vsaj na 50% ali pa še manj, ampak drži Smile

Sem pa eno zanimibo stvar opazil ko sem par dni nazaj rebootal maca in ponavadi je v takem primeru (če sem doma) vedno priklopljen na štrom. Takrat slučajno ni bil priklopljen in je delal na baterijo in sem opazil da se je OSX (po loginu) veliko hitreje naložil, kot pa če je priklopljen. Velik manj časa je rabil da je dock delal tako kot mora - brez zatikanj, tudi vse ostale stvari so se hitreje prižgale, tudi safari, ki se mi prižge avtomatsko, sem že po parih sekundah lahko normalno uporabljal.

Bom danes še enkrat probal, ko si 10.5.8 naložim.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 06.08.2009 10:19:12
nverdnik je napisal/a:
pozdrav,
zanima kaj se je zgodilo z unibody alu macbooki, ni jih več za dobit na apple online storu, sem nameraval nabavit, pa so samo še plastični....
kaj so to samo preimenovali, ker se ne spominm kaksna je bla najnizja cena za macbooka?

Preimenovali so jih, ja.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani