Jabuk
Novi MBP v SLO - dobavni rok
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 23.07.2009 09:06:42
Novi MBP v SLO - dobavni rok
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdrav!

Naročil sem novi MBP pri SLO prodajalcu. Ta in tudi vsi ostali govorijo o nenavadno dolgih roki dobave, tudi več kot 45 dni.

Kakšne so izkušnje ostalih? Čakam že 30 dni pa ne bi rad čakal še nadaljnih 30...
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Nova Gorica
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 23.07.2009 09:10:19
Re: Novi MBP v SLO - dobavni rok
s53zo je napisal/a:
Pozdrav!

Naročil sem novi MBP pri SLO prodajalcu. Ta in tudi vsi ostali govorijo o nenavadno dolgih roki dobave, tudi več kot 45 dni.

Kakšne so izkušnje ostalih? Čakam že 30 dni pa ne bi rad čakal še nadaljnih 30...

Vceraj klical na EPL.si pa baje bodo dostavljeni danes/jutri...seveda odvisno od modela...

Lp Primoz
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 23.07.2009 09:12:53
za 13" modele je tako:
2.26 je na zalogi, 2.53 jih večina nima, ker bi naj v proizvodnji prišlo do neke napake in bo nova pošiljka tu komaj sredi avgusta (imajo jih še redki, katerim je od prve pošiljke kaj ostalo, recimo big bang v slo bistrici)
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 23.07.2009 09:59:21
Moj model je MBP 13" 2.53.. Izgleda ravno ta ki ga ne bo tako hitro...

Ejjej...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 23.07.2009 10:54:55
s53zo je napisal/a:
Moj model je MBP 13" 2.53.. Izgleda ravno ta ki ga ne bo tako hitro...

Ejjej...

Tule piše, da je dobavljiv v 7 dneh:
http://store.apple.com/at/configure/MB991D/A?mco=NjcxMTcxMg
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 23.07.2009 11:14:04
Po mojih izkušnjah je zelo odvisno od tega kje si naročil.

Sam sem poslal 16. unija poizvedbo na FMC, kakšni so realni roki, ker jim piše 30. dni. Pa so odgovorili, da je realno bližje dvema mesecoma. Šlo je za vstopni MBP 13.3".

Naslednji dan sem za hec vprašal še EPL in mi je Karmen odgovorila v 15 minutah in rekla, da če ga naročim tisti dan, bo naslednji teden tam. Prevzel sem ga 24.6. - ker so morali vgradit še dodaten RAM itd.

Nato sem doma preko vikenda opazil, da je packa med steklom in LCDjem (najprej sem mislil, da je mrtev piksel - ker je bila packa ravno toliko velika) - ter sem ga zato nesel nazaj (ko sem pogruntal, da je umazan, ker mrtvih pikslov, v tako malem obsegu, garancija itak ne krije).

Moja prva zares pozitivna izkušnja z Apple resellerjem v SLO. Prodajalec (Miloš, se mi zdi) ga je pogledal pod lupo, nič glumil, da to pa ni to, ampak je kar takoj rekel, da prvič to vidi, da dobim novega, samo da so razprodali prvo zalogo. Tako je rekel, da naj ga uporabljam dokler ne dobijo, ker pa sem šel na morje za 10 dni, sem ga pustil kar tam.

To je bilo 1.7. - 10.7. je bil že dostavljen in pripravljen (z vgrajenim RAMom itd.) - nov.

Jeseni kupujem 24" LED ACD in vem kam bom nesel denar. Pa ne delam reklame, samo povem, da mogoče komu prišparam par živcev z Apple trgovci pri nas. Ne vem kako je z drugimi zaposlenimi v EPLju - samo s tema dvema imam dobre izkušnje. Lahko da so ostali podn od podna, kot to velja za večino prodajalcev pri nas.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 23.07.2009 14:38:20
dnapolimeraza je napisal/a:
Po mojih izkušnjah je zelo odvisno od tega kje si naročil.

Sam sem poslal 16. unija poizvedbo na premium resell., kakšni so realni roki, ker jim piše 30. dni. Pa so odgovorili, da je realno bližje dvema mesecoma. Šlo je za vstopni MBP 13.3".

Naslednji dan sem za hec vprašal še premium resell. in mi je Karmen odgovorila v 15 minutah in rekla, da če ga naročim tisti dan, bo naslednji teden tam. Prevzel sem ga 24.6. - ker so morali vgradit še dodaten RAM itd.

Nato sem doma preko vikenda opazil, da je packa med steklom in LCDjem (najprej sem mislil, da je mrtev piksel - ker je bila packa ravno toliko velika) - ter sem ga zato nesel nazaj (ko sem pogruntal, da je umazan, ker mrtvih pikslov, v tako malem obsegu, garancija itak ne krije).

Moja prva zares pozitivna izkušnja z Apple resellerjem v SLO. Prodajalec (Miloš, se mi zdi) ga je pogledal pod lupo, nič glumil, da to pa ni to, ampak je kar takoj rekel, da prvič to vidi, da dobim novega, samo da so razprodali prvo zalogo. Tako je rekel, da naj ga uporabljam dokler ne dobijo, ker pa sem šel na morje za 10 dni, sem ga pustil kar tam.

To je bilo 1.7. - 10.7. je bil že dostavljen in pripravljen (z vgrajenim RAMom itd.) - nov.

Jeseni kupujem 24" LED ACD in vem kam bom nesel denar. Pa ne delam reklame, samo povem, da mogoče komu prišparam par živcev z Apple trgovci pri nas. Ne vem kako je z drugimi zaposlenimi v EPLju - samo s tema dvema imam dobre izkušnje. Lahko da so ostali podn od podna, kot to velja za večino prodajalcev pri nas.

Jaz na EPL-u nisem imel nikol nikakršnih problemov, vse se je dalo zmenit. Enako velja tudi za iStayle in Aris.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 23.07.2009 14:43:25
tudi 15.4'' 2.66mhz so težko dobavljivi. v istore imajo samo z angleško tipkovnico. v eplu naj bi meli še en kos samo mi kasneje ni nobeden več odgovoril ko sem jim napisal da bi ga rezerviral. Ali se splača počakat pa kupit macbook pro z slo tipkovnico ali naj kupim angleško. Katerih črk sploh ni v čem se razlikuje?

hvala
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 23.07.2009 15:24:24
Jaz sem svojega MBP 13" nabavil pri BigBang. Prišel, plačal, odnesel. Sem imel srečo, ker je bil zadnji iz zaloge.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 23.07.2009 15:31:56
Jaz sem svojega MBP 13'3 2.53 dobil v dobrih 14dneh z ang tipkovnico.
Z slovensko tipkovnico naj bi bil dobavni rok obcutno daljsi
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 27.07.2009 09:28:43
Upam, da se ta rok ne bo še dodatno podaljšal. Tudi otroci težko čakajo na nove igrače!
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani