Pages jezik
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 12.07.2009 22:36:40 Pages jezik |
|
Torej: ima en dokument iz Offica, narejen v slovenščini, kot jezaih pa je označena angleščina. V njem je kup tabelc ipd.
Ko ga odprem v Pages (malo testiram iWork), ne morem celega tokomenta označit, da je v slovenščini, da bi črkovlanik delal.
Tudi če označim vse in v inspectorju dam je zik na SLO (Aspell), mi ob kliku naq posamezne besede pokaže za jezik All ... In seveda črkovalnik ne dela.
Ideje?
Ker če mi črkovalnik ne dela (jezik moram pa takole dostikart spremenit), potem nima smisla na Pages preklapljat ...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 13.07.2009 06:53:43 Re: Pages jezik |
|
jakaracman je napisal/a: | Torej: ima en dokument iz Offica, narejen v slovenščini, kot jezaih pa je označena angleščina. V njem je kup tabelc ipd.
Ko ga odprem v Pages (malo testiram iWork), ne morem celega tokomenta označit, da je v slovenščini, da bi črkovlanik delal.
Tudi če označim vse in v inspectorju dam je zik na SLO (Aspell), mi ob kliku naq posamezne besede pokaže za jezik All ... In seveda črkovalnik ne dela.
Ideje?
Ker če mi črkovalnik ne dela (jezik moram pa takole dostikart spremenit), potem nima smisla na Pages preklapljat ... |
Jap... dejansko rabiš črkovalnik!
Probaj Openoffice.org... (www.openoffice.org)
_________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro
http://sitemile.com/ref/faganel
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 13.07.2009 08:56:58 Re: Pages jezik |
|
Lahk tudu v cocoaspellu nastaviš oz. preimenuješ slovenski jezik v en pa se ti bo predstvaljal kot angleški.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 13.07.2009 09:07:35 Re: Pages jezik |
|
MitjaP je napisal/a: | Lahk tudu v cocoaspellu nastaviš oz. preimenuješ slovenski jezik v en pa se ti bo predstvaljal kot angleški. |
Ampak ali potem "izgubiš" angleški jezik?
Mislim, ne razumem... to bi naredil in ko bi rabil slovenski črkovalnik, bi nastavil na angleški jezik... če bi pa rabil spellcheck v angleščini?
_________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro
http://sitemile.com/ref/faganel
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 13.07.2009 10:41:46 Re: Pages jezik |
|
faganel je napisal/a: | MitjaP je napisal/a: | Lahk tudu v cocoaspellu nastaviš oz. preimenuješ slovenski jezik v en pa se ti bo predstvaljal kot angleški. |
Ampak ali potem "izgubiš" angleški jezik?
Mislim, ne razumem... to bi naredil in ko bi rabil slovenski črkovalnik, bi nastavil na angleški jezik... če bi pa rabil spellcheck v angleščini? |
Točno. Tačas ni dostopen.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 13.07.2009 11:45:38 Re: Pages jezik |
|
faganel je napisal/a: | jakaracman je napisal/a: | Torej: ima en dokument iz Offica, narejen v slovenščini, kot jezaih pa je označena angleščina. V njem je kup tabelc ipd.
Ideje?
Ker če mi črkovalnik ne dela (jezik moram pa takole dostikart spremenit), potem nima smisla na Pages preklapljat ... |
Jap... dejansko rabiš črkovalnik!
Probaj Openoffice.org... (www.openoffice.org) |
Openoffice je neuporaben, ker razsuje oblikovane wordove dokumente.
Zanima me samo, kako v Pages označim cel dokument in celemu zamenjam jezik. Ko je jezik zamenjan (recimo, če je dokumeni ustvarjen iz nule), potem črkovalnik dela. Le jezika ne uspem zamenjat, stavek po stavek ali besedo po besedo se mi ga pa ne menja.
Pravazprav se jezika dokumenta ne da nastavit v noben jezik "naenkrat" ... Tudi v angleški ne
|
 |
Jabuček
Kraj: Koper |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 23.07.2009 18:29:23 |
|
Jaz uporabljam NeoOffice 2.2.5 ( verzija 3.x.x še ni v slovenščini ), ki je v bistvu OpenOffice za mac … in sem z njim zadovoljen … ne vem pa, če bo razsul wordove oblikovane dokumente.
Če se prav spomnim, jih meni ni, ko sem nekaj takega počel pred kakšnim letom.
No, samo ideja http://www.neooffice.org/neojava/en/index.php
|
 |
Jabuček
Kraj: Koper |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 23.07.2009 19:13:51 |
|
Se popravljam: tudi za 3.0.1 je že slovenski language pack.
|
 |