Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Nasvet glede nakupa
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 07.07.2009 14:56:44
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
who the fuck needs a cdrom anymore?

sam res ej kdo sploh še uporablja CD DVD svaka mu čast jst se ne spomnim kdaj sem nazadnje sploh posnel kak DVD ali CD. Na airu pogrešam samo 4 usb vhode pa tudi to se da razširit z hubom drugač ga ne dam za nobenega mbp ali pa kak podoben cegl. Ker je fenomenalen za nosit okrog ni težek je čisto dovolj velik ima vse kar potrebuješ CD pa maš preko WLANA ali LANa na najbližjem MACU ali PCju. Je tisto kar rabim ko sem na terenu. Edino kar bom nadgradil je HDD, ko najdem enkrat takega, ki mi bo po meri (mislim predvsem na žep).
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 07.07.2009 15:20:12
Jaz imam Air-a že eno leto. Top! Ne menjam za nič drugega.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 07.07.2009 15:46:21
Bench je napisal/a:
Lahko še jaz nekaj tu vprašam... Ima morda kdo izkušnje z monitorjem Samsung 2494HS al 2494HM... ali pa AOC 2434PW?

Sam imam Samsung 2494HS in nimam besed proti njemu. Edino kaj mu manjka je, da ni natavljiv po višini. To se pa da rešit z kako knjigo....

Glede teme:
Imam MBP 15" in na njega prikloplen 24" LCD.
Močen računalnik, 15" zaslon je zadosti za normalno delo (internet, office, programiranje), ni pretežek in ni prevelik za prenašati.

Air se mi zdi... hardwersko preslab.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 07.07.2009 15:50:08
mujo je napisal/a:
Bench je napisal/a:
Lahko še jaz nekaj tu vprašam... Ima morda kdo izkušnje z monitorjem Samsung 2494HS al 2494HM... ali pa AOC 2434PW?

Glede teme:
Imam MBP 15" in na njega prikloplen 24" LCD.
Močen računalnik, 15" zaslon je zadosti za normalno delo (internet, office, programiranje), ni pretežek in ni prevelik za prenašati.

Air se mi zdi... hardwersko preslab.

tudi jaz. prava milina, ko je PC ugasnjen in ne rabim dajati TV bolj na glas, ker je PC tako glasen. Ne vem kako je z alu Airom (imaš tudi porgram SMC fan), poznam pa enega ki ima Aira in je rekel, da se zadeva zelo zelo greje, tako močno, da začne brejkati...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 07.07.2009 18:03:35
Glede na to da je air za kar 0,7 kg lažji od MBPja 13' je potem itak normalno da se odločiš za air-a, da ja neboš zaradi kar 0,7 kg težjega MBPja dobil muskelfibra ... ma isti drek je nost okol aira al pa mpbja. Jest sm se rajši za mbja odloču, ker je hardversko boljši ima vhod za cd, ki je potreben, če nimaš doma še kakšnega računalnika blizu, da bi preko njega bral cd-je.
Kar se pa tiče segrevanja air-a je pa to čisto res, segreva se občutno bolj kot mb, meni se osebno ob navadni uporabi segreje na 40-48, ob hudem obratovanju pa se normalno segreje na 60-70 stopinj (noto se vklopi ventilator, ki laufa na okoli 3000 vrtljajih).
Jablanator

Jablanator

Kraj: Vodice
Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 09.08.2010 15:12:27
Odločam se za nakup zunanjega monitorja za Alu Macbook. Mal sem gledal ponudbe pa sta se mi zdela taledva kr uredu:

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/monitorji/lcd-tv-monitorji/466925-samsung-p2770hd-monitor-tv

http://www.mimovrste.com/artikel/2650081325/monitor-lcd-27-samsung-syncmaster-p2770h-ls27efhkuv

Rabu bi ga pa za brskanje po netu, gledanje kšnih filmov in predvsem za uporabo programov za glasbo (ableton)

Zanima me kakšen vaš nasvet, na kaj moram biti pazljiv pa kater kabel bi moral kupit za zgornja primera.

Lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 09.08.2010 15:15:28
Sei po moje sta oba vredu, sam po moje je vse mal preveliko. Recimo "27"-ka mi je meni prevelika Razz
LP T.B.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 09.08.2010 15:40:11
Ja res je velik, sam nikol ni prevelik Smile. Ubistvu sm se že odloču za 27ko zto k je dobr met velk ekran če uporabljaš kšn program kot ableton...

Drugače pa nebi smelo biti nobenega problema s povezavo pač macbooka pa tega ekrana? Da recmo nebi bila slika čez celotni ekran, oziroma slaba resolucija?
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #29   Objavljeno 09.08.2010 16:38:23
ne more biti nobenih komplikacij, resolucijo boš pa nastavil tako kot bo tebi pasala Wink
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #30   Objavljeno 10.08.2010 09:42:49
sussi je napisal/a:
ne more biti nobenih komplikacij, resolucijo boš pa nastavil tako kot bo tebi pasala Wink

Okej, lih učeri sm probu pr kolegu povezat 27ko Samsunga...podoben model kot zgoraj omenjena... in sicer sm povezal use skupi preko minidisplay port/hdmi-hdmi in nikakor nism mogu nastavt taprave resolucije. Zdj nvem ampak tm k maš različne resolucije ni blo nobene ki bi ustrezala temu ekranu... a je problem da bi mogu bit DVI kabl al pa da bi mogu kšn posebn program naložit k bi mi to prilagodil?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Novo mesto
Moški

Prispevek: #31   Objavljeno 10.08.2010 09:48:20
dzomba22 je napisal/a:
sussi je napisal/a:

Okej, lih učeri sm probu pr kolegu povezat 27ko Samsunga...podoben model kot zgoraj omenjena... in sicer sm povezal use skupi preko minidisplay port/hdmi-hdmi in nikakor nism mogu nastavt taprave resolucije. Zdj nvem ampak tm k maš različne resolucije ni blo nobene ki bi ustrezala temu ekranu... a je problem da bi mogu bit DVI kabl al pa da bi mogu kšn posebn program naložit k bi mi to prilagodil?

Si imel slučajno mirror display?
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #32   Objavljeno 10.08.2010 14:53:56
icysr je napisal/a:
dzomba22 je napisal/a:
sussi je napisal/a:

Si imel slučajno mirror display?

ja ubistvu sem probal v mirror načinu in extended, povsod enako.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani