Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Razlika med MacBook in MacBook Pro
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 05.07.2009 12:32:15
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Če boš rabil za photoshop, potem izberi takega ki ima dober procesor in pa dost rama.
No ram je ubistvu bolje posebaj kupiti, ker ceneje pride.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 05.07.2009 12:42:55
jest imam že par dni vklopljen MBP na napajanju (torrenti, net, maili, kkšni filmčki) in večino časa, na adapterju oz. kablu sveti zelena luč, kar pomeni, da se baterija ne polni.

morda ti bo čez par let prišla prav močnejša grafična, kdo ve...

karkoli pa: Mac je zakon! Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 05.07.2009 13:10:18
ja, sej ni dvoma. Mac bo pa pika. (kr tanov Pro)

Najbrž ga bo treba kupit na obroke in bom počakal, da tanove dobijo v Big Bangu. Pa doplačam še za "se zgodi", če mi mac pade po stopnicah Smile. Sem pa videl, da majo zdej popuste na prejšnje (eden je znižan za 380 EUR, če se ne motim). Res, da bomo stradal ene pol leta, ampak pogled na novga Maca bo vreden tega.

Še tukaj na Jabuku bom malo preveril po forumu, kje ste jih ostali kupili.

P.S.: če vas kdaj na čopovi vprašam za kakšen EUR z Macom pod roko,... da boste vedli, rabim za hrano Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 05.07.2009 13:41:03
Spominjas me na tipicen slovenski sindrom, važno da je nov avto pred hišo, pa tudi če se 5 članska družina stiska v garsonjeri in je pašteto in kruh 24/7.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 05.07.2009 14:22:48
če si študent in, če kupuješ Maca je na žalost največkrat tako (malo pretiravano), če nimaš bogatih staršev / starih staršev / dobre službe / si zadel na Lotu.

1x. je bil en vic na podobno foro v Poletu, kjer sprašujejo Slovenca in še ene 2 zakaj so prezgodaj umrli in na koncu Slovenec reče, da je družina umrla od lakote, ker je sosed kupil boljši avto od njihovega in so oni hoteli biti bolši, pa jim je zmanjkalo denarja za hrano.

vsak nej dela s svojim denarjem tako kot mu paše Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Slovenija
Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 05.07.2009 15:28:56
Ja če ni potrebe da ga imaš jutri, si le nekaj najprej prihrani, da res nebo zmanjkalo Rolling Eyes . Sicer lahko pri nas dobite nekaj krompirja, ampak od tega ne morete živeti cel čas Laughing .
No šalo na stan, sam že nekaj časa hranim everčke za MBP in se mi zdi to boljša rešitev, kot pa da mi potem kje zmanjka.
Lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ruše
Moški

Prispevek: #27   Objavljeno 05.07.2009 15:39:10
ReduCTO je napisal/a:
Ja če ni potrebe da ga imaš jutri, si le nekaj najprej prihrani, da res nebo zmanjkalo Rolling Eyes . Sicer lahko pri nas dobite nekaj krompirja, ampak od tega ne morete živeti cel čas Laughing .
No šalo na stan, sam že nekaj časa hranim everčke za MBP in se mi zdi to boljša rešitev, kot pa da mi potem kje zmanjka.
Lp

haha
jaz si kupim maxed-out mac proja in 8 30" cinema displayev če mi daješ krompir 5 let zastonj Very Happy

drugač pa. jaz sem tudi mojga maca na obroke vzel, od 1000€ sem takoj plačal 650 in se mi je zdela prava odločitev, saj je potem obrok bil manjši (vzel na 12 mescev)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 05.07.2009 15:41:35
Res je, sem študent. Imam srečo, da je moje delo dobro plačano in samo zaradi tega si lahko privoščim Maca. Bodo pa moji stroški v prihodnjih mesecih precej visoki, saj si moram plačat redni študij, z avtom so vedno stroški, glede na to, da ni nov Smile, tut kakšen vikend na morju bi želel preživeti.

Vem, da z macom ne morem definitivno ne morm it na slabše, zato mi ni žal, da se bom moral nekaterim stvarem odreči. Konec koncev, gre za to, da bom bolje delal stvari tako privatno kot službeno.

DEFINITIVNO MAC! Smile
http://www.gugazine.com/2009/06/why-a-mac-is-really-the-only-option/
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 05.07.2009 15:44:37
jep... obroki bodo špilal... prodam svoj trenutni komp nekomu v družini (500-600 eur), ekran obdržim (26", priklopljen bo tut na maca),... neki plačam takoj, ostalo na obroke na 12 mescev in je to luksuz:).
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 05.07.2009 16:51:26
Cocky je napisal/a:
Ti še ne da spat? Smile
Misliš razliko med bivšim 13 MBjem in novim 13 MBPjem? Oba alu? Ker če ti je všeč beli, boš pač belega, bi pa na tvojem mestu rajš segel po alu.

Priporočam, da si kupiš plastičnega ... če bi ga rad zlomil po nekaj mesecih uporabe. Pogooglaj "macbook crack".

Vse punce so dobesedno padale na bele prenosnike. Apple ne bi imel razloga, da bi prešel na aluminijasto ohišje, če ne bi imel toliko reklamacij glede kvalitete.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 06.07.2009 21:15:51
Joj, joj, kakšni komentarji. A sploh ima 50 % med vami kaj od maca?

Llama, kako sploh razmišljaš med starim 13.3" Macom in novim 13.3" MacBook Projem?

1. Novi ima bistveno boljši zaslon, zato se zdaj imenuje tudi Pro. Samo najnovejši stari imajo podobnega.
2. Novi ima osvetljeno tipkovnico, kar so stari imeli le najdražji.
3. Novi ima baterijo, ki preverjeno drži 7 ur normalnega dela (WiFi, brskanje, pisanje...). Vsaj 3 ure več kot stari. preverjeno iz prve roke.
4. Novi ima slot za SD kartice in Firewire 800.
5. Novi se lahko upgrada na več RAMA.

Če si začel nekaj primerjati Hz, GB in inche, potem raje ostani kar pri PCu, ker ti očitno kvantiteta pomeni več kot kvaliteta. Drugače pa če hočeš obdelovati gor grafiko bolj resno (ne iPhoto, ampak Photoshop), rabiš vsaj 4 GB RAMa in samostojno grafično kartico - se pravi 15" model in naprej. Sam imam zaradi prenosnosti raje 13" model in je fantastičen.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 07.07.2009 17:15:11
V bistvu sem že odpisal macbooka (po tem, kar sem vse prebral tu in na tujih straneh), ostaja samo še Pro.

Misliš, da photoshop ne bi laufal normalno na 2gb rama? Nekako mi je 13" boljši iz istega razloga kot tebi, zaradi prenosnosti.

Tudi najcenejši 15" še ostaja v ožjem izboru, najprej bo treba preračunat stroške v prihodnjih mesecih pa da vidimo, če bom zmogu 1600 eur ali je 1400 eur max.

Res že težko čakam ta dan, ko bom kupil svojega MBP-ja... lahko, da se zgodi da ga bom najprej občudoval pol ure preden ga zaženem, kot je bilo z iPodom Smile.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 07.07.2009 18:09:41
Glej men na MBju (alu) 13', čist normalno laufa photoshop, je res da se takrat malo bolj segreje, kar pa je čisto normalno. Lahko si pa daš notr 4gb rama, pa je to to.
Jest sem tud fulll razmišljov med mb 15 in mb 13, pa sem se potem odločil za 13' ker je za moje delo čisto dovolj. Pa še iz enega praktičnega razloga sem se odločil za 13 in ne 15, mogoče bo to malo šibek argument, ampak meni gre ravno notr v torbo, za 15 pa bi si mogu novo torbo kupit in bi potem na faks hodu z dvema torbama ... kar pa se mi neda Razz
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Prispevek: #34   Objavljeno 07.07.2009 18:11:33
Shine je napisal/a:

Llama, kako sploh razmišljaš med starim 13.3" Macom in novim 13.3" MacBook Projem?

1. Novi ima bistveno boljši zaslon, zato se zdaj imenuje tudi Pro. Samo najnovejši stari imajo podobnega.
3. Novi ima baterijo, ki preverjeno drži 7 ur normalnega dela (WiFi, brskanje, pisanje...). Vsaj 3 ure več kot stari. preverjeno iz prve roke.

Če si začel nekaj primerjati Hz, GB in inche, potem raje ostani kar pri PCu, ker ti očitno kvantiteta pomeni več kot kvaliteta. Drugače pa če hočeš obdelovati gor grafiko bolj resno (ne iPhoto, ampak Photoshop), rabiš vsaj 4 GB RAMa in samostojno grafično kartico - se pravi 15" model in naprej. Sam imam zaradi prenosnosti raje 13" model in je fantastičen.

tvoj 5 argument zakaj je MBP boljši od MB je malce .... neresnična, brez problema ga lahko nadgradiš na 4 gb.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #35   Objavljeno 01.09.2009 10:12:55
[quote="gizmo"]
Shine je napisal/a:

Imam starega belega Macbooka, kmalu bo star 3 leta, pa bi ga zamenjal za alu Macbooka. Imam moznost kupiti relativno ugodno stari Macbooka alu, ter po redni ceni Macbook pro 13.

Zdej me pa zanima... kako je z menjavo diska in dodajanjem rama v novem Macbooku, ki več nima možnosti menjanja baterije?

Namreč... pred kratkim sem kupil nov 250Gb (šel v starem MB po gobe originalen), pa ga bi dal v novega MB Pro, sčasoma bi nadgradil tudi RAM. Me bolj mika novi model, pravzaprav zaradi osvetljene tipkovnice in nekoliko boljšega ekrana, pa mendar me tole glede menjave malo moti
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #36   Objavljeno 01.09.2009 12:31:29
Ko je ravno debata o razlikah, mene zanima kakšna je razlika med Mac-proji z eno grefično in dvema, jaz nisem nikjer zasledil zakaj je to boljše oz. kje se najbolj pozna??
Ter kako veste, kateri ima integrirano grafično in kateri ne, a to po tem če je RAM skupen ali ne??

Lp
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani