Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
MacBook & nešteto težav
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.07.2009 16:58:37
MacBook & nešteto težav
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ko sem bila včeraj malo slabe volje, ker nisem mogla gledat DVD-jev ... sem na servis poslala spisek težav, ki po sedmih servisnih posegih še vedno pestijo računalnik. Iskreno - vsaka čast in pohvala vsem servisom tu v LJ (za znanca vem, da mu ene od naštetih napak v tujini niso odpravili), toda sramota za Apple, ki je včasih slovel po kvaliteti.

Resnična anekdota izpred enega tedna: medtem ko je prodajalka razlagala, da se pokvari samo pod 1% Applovih prenosnikov in da smo mi pač v tem nesrečnem procentu, se edina druga stranka v trgovini obrne do mene in reče: "Hej, a se nisva midva zadnjič srečala, ko sem prinesel svoj prenosnik na servis?" In imel je prav. Računanje verjetnosti, da dve stranki, katerih prenosnik se pokvari z 1% verjetnosti, dvakrat zaporedoma istočasno prideta na servis (kjer se zadržita recimo 20 minut) ... prepuščam tistim, ki se na statistiko spoznajo bolje od mene.

Gre za 13" Macbook White, kupljen septembra 2006, s triletno garancijo. Sicer priznam, da si mašina le redkokdaj odpočije, a je prav zato tako zoprno, če mi odmanjka.

S svojim MacBook-om, ki je sicer se v garanciji, imam nekaj smole.

V garanciji je bil:
- dvakrat menjan topcase (serijska napaka lomljivosti ohisja)
- dvakrat menjan adapter za elektriko (prvic se je stopil/razcefral takoj za izhodom iz magnetka, drugic ni delal indikator polnjenja - samo teden po tem, ko sem dobila novega)
- menjana baterija
- menjana maticna plosca (zaradi nedelujocega ethernet porta)

Sama sem:
- menjala ram (ker z 1GB nisem mogla delat, samo safari ga je pozrl tretino)
- menjala disk (aprila letos se mi je sesul sistem in sem raje dala noter nov disk, kot da bi tvegala nadaljnje delo s poskodovanim diskom, in ker sem zelela resiti podatke s starega diska)

Trenutno je situacija taka:

1. Ze mesec od prve menjave baterije se pojavljajo enaki simptomi kot pred prvo menjavo, samo v manjsem obsegu - racunalnik naj bi v normalnih razmerah zaspal, ko mu zmanjka baterije, meni se najveckrat sesuje in izgubi vse podatke. Sprva je vedno lepo zaspal, ko je zmanjkalo hrane, potem se je zacel veselo sesuvat pri stirih, desetih, stirinajstih procentih ... se preden sem sploh dobila opozorilo, da primanjkuje baterije. Po menjavi baterije se je stanje bistveno izboljsalo, vendar se se vedno velikorat sesuje pri 4-5%. Zdaj pazim, da ga ugasnem ali priklopim, preden se to zgodi, a to ne pomeni, da je problem rešen.

2. Dvakrat so mi menjali topcase, ker je bil spodnji del lepo simetricno zlomljen na obeh straneh, kakor tule:
http://bp3.blogger.com/_OhCpUpLz1NY/SEr2iYri4YI/AAAAAAAABEE/Ij9zDMUhQgc/s1600-h/IMG_0268.png
Pri drugi menjavi (z menjavo sem dolgo cakala, ker sem se bala, da se mi bo prehitro unicil se v tretje) se mi je polomil se okvir okrog LCD zaslona, tik nad bunkicami za zapiranje; popolnoma simetricen zlom na obeh straneh; na drugem servisu so se me skusali znebiti z izjavo, da je tepcase krit z garancijo, zgornji del pa ne; ker so mi menjali toliko kosov, sem pustila, da mi menjajo samo topcase, vendar berem stevilne forume, med drugim
http://www.reghardware.co.uk/2009/04/09/apple_macbook_crack/
in to mi daje razumeti, da bi morali biti tudi drugi zlomi garancijsko kriti.</li>

3. Ista referenca. Pri pregledu ohisja ugotavljam, da je tudi spodnji del popolnoma simetricno zlomljen ob zvocnikih (skrajno zunanja reza zvocnikov - na to se najbrz nanasa izjava "around the rear-facing speaker grilles" v prejsnjem linku). Navadno nisem prevec pozorna na to, kaj je za mojim racunalnikom. Plus trije drugi zlomi istega kosa plastike. Zaenkrat se se drzi skupaj, a po Murphijevemu zakonu mi bo to razpadlo takoj, ko mi potece garancija, zato bi rada popravila prej.

4. CD/DVD predvajalnika ne uporabljam skoraj nic. Vceraj sem ugotovila, da samo napol dela. Nekatere CD-je/DVD-je prebere, drugih ne, ali pa jih zazna, nekaj prebere, in potem javi napako. Vceraj sem morala zaustaviti racunalnik, da sem sploh lahko izpljunila DVD, ker se racunalnik ni niti zavedal, da je DVD notri. Tudi ce mi prebere DVD, se cez nekaj casa program za branje napol sesuje in javi, da je DVD najbrz poskodovan in da ne more brati z njega (vsi drugi racunalniki isti DVD berejo brez tezav). DVD mi zadnje case tudi nenavadno naglas ropota. Ne vem, ali je povezano ... zadnjic sem spekla CD in drugi PC je videl samo polovico datotek od tistih, ki bi morale biti zapecene na (novem) CD-ju. S svojo pecko sem videla vse (ce sem CD ponovno vstavila v svoj pogon), z drugim racunalnikom pa samo nekaj. Mislim, da tezava ni bila v HFS particiji, ker sicer PC ne bi zaznal nobene datoteke, ne samo polovico. Trenutno je to najbolj perec problem. Sicer pogona skorajda ne uporabljam, vendar bo racunalnik nekega dne neuporaben, ce tega ne resim se znotraj garancije.

5. Racunalnik se mi sesuva brez pravega vzroka, vcasih vsakih nekaj dni, vcasih veckrat na dan; najveckrat takrat, ko ga dam v hybernate, ali ce intenzivno racunam. Imela sem ga na servisu en teden, in njihov sklep je bil, da se jim racunalnik ni sesul niti enkrat (logicno, ce na racunalniku ne tece niti ena sama aplikacija, ali kvecjemu nekaj malega). Najpogosteje se zgodi to, da se takrat, ko ga skuzam zbuditi iz "hybernate", ne zbudi vec. Ali bolje: sploh ne zaspi prav. Mislim,da sem ga nekajkrat zalotila na silo vrocega, bela lucka pa je gorela, namesto da bi utripala.

Preden sem aprila menjala disk in na novo nalozila sistem, se mi je veckrat zgodilo, da je po spanju ostal crn zaslon, vendar se je v soju luci ali sonca pod pravim kotom nekako dalo razbrati vsebino, ugasniti racunalnik in po ponovnem zagonu je spet vse delalo normalno. Zdaj pa je vse gluho. Ventilator dela in racunalnik se zdi vroc in prizgan, samo ne duha ne sluha o nicemer. Na forumu sem nasla precej podobnih primerov.
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=441089
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1857792
ampak nobeden od nasvetov mi ne pride prav.

Sumim, da je kriv ram, ceprav memtest ne pokaze nicesar (no, navaden memtest se nekje zacikla, in sumim, da tanavadna verzija ne zna dobro delati z mac-om, prilagojena verzija za mac pa ne javi tezav; v servisu so pognali diagnostiko in ugotovili, da dela racunalnik kot urca). Nekje (a bogsigavedikje) imam se originalen ram, a ga moram poiskati, in z 1GB si nimam kaj dosti pomagati, ceprav bi bil kljub vsemu dober vsaj za osnovno diagnostiko.

Vcasih sem si lahko privoscila, da tudi po en mesec nisem ugasnila racunalnika, zdaj so to le se sanje ...

6. Instalirala sem Windows. Ce ga skusam zagnati, dobim moder zaslon. Poskusila sem s ponovno instalacijo ... dokler se instalira, gre vse v redu, ko pa ga ponovno zazenem ... samo moder zaslon. Zdaj imam 20 GB neuporabne particije nekje na disku in upam na cudez, ki se bo nekega dne zgodil, da mi bo windows zacel delati, ker slovenske banke nocejo dojeti, da so poleg okenskih uporabnikov na svetu se kateri drugi.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 04.07.2009 17:35:28
Mi je zelo žal, da se ti to dogaja. Apple je nekoč res bil poznan po kvaliteti, dandanes pa je le eden izmed podjetij, ki prodajajo izdelke s premium ceno.

Po pravici povedano sumim za te napake:
1.) RAM module
2.) matično ploščo
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 04.07.2009 17:55:30
Križana gora!!!

Morala bi dobiti najmanj dve nagradi...

1. Nagrada za potrpežljivost
2. Nagrada za lojalnost, ali pripadnost firmi...
3. Čudovito napisan post, napake odlično formulirane in opisane, vsaka ti čast!!!
Sveti bog, po vsem tem si zaslužiš najmanj čisto novega MBpro, seveda če še imaš kanček zaupanja...

Moj bi po vsem tem že davno bil v kanti za smeti, jst pa na drugi znamki... Crying or Very sad
Jabuček

Jabuček

Kraj: Maribor
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 04.07.2009 19:24:40
Hey!

Kaj pa pravijo na tvoje pogoste obiske servisa na servisu? te ja že po imenu poznajo Sad kaki bed ej Neutral
Na kateri servis pa nosiš Mekija?
Si jim že predlagala, da bi ti dali novga!? V USA je to kr pogost pojav… mislim, da je pogoj za novega 3 napake (naj me kdo popravi če ni res… sem nekje prebral)
Pri naboru tvojih alinej, bi ti mogoče uspelo!
Predlagal bi mogoče napisat kak mail in ga poslat "malo višje" mogoče te kak generalni uvoznik za Evropo usliši... za probat je (če to sploh gre)
Jabukspešl

Jabukspešl

Kraj: delta quadrant of the galaxy
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 04.07.2009 19:51:14
reklamiraj ta laptop in zahtevaj novega...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 04.07.2009 20:08:55
Ocitno se ti in mac ne ujameta. Slaba aura.
Jabukspešl

Jabukspešl

Kraj: delta quadrant of the galaxy
Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 04.07.2009 20:22:49
bedarija.Punca ni imela sreče pri nakupu,to se pa lahko vsakemu zgodi.Jaz osebno bi reklamiral tega maca in zahteval drugega ali pa denar.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: LJ
Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 04.07.2009 21:36:25
Samo eno vprašanje: ali je bila prodajalka, ki si jo srečala v svoji anekdoti iz iStyla in ji je bilo ime Sandra, pisala pa se je neki na ić.

Ker mi gre ta s tem svojim nakladanjem že na živce, in se zaradi nje iStyla izogibam
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 05.07.2009 09:22:44
ŽIVJO, tako kot Polarcek, sem tudi sam mnenja, da če je izdelek v garanciji več kot 3x na servisu, pripadata 2 možnosti:
- popravilo starega
- nadomestilo (identični laptop, oz. če takih ne delajo več, ti je serviser primoran zagotoviti novega, ki je vsaj toliko sposoben kot tvoj)
Jest upam da je to res in da ne klobasam neumnosti.
Sicer pa moram rečti da sočustvujem s tabo, ker vem da si dala 3x preveč denarja, v upanju da greš iz bede, sesuvanjna, sklopa tipk alt-delet-escape; na boljše.
Res upam da boš zrihtala tole svojo situacijo.
aja, čisto en off vprašanje, kater ram pa si dala notr, ker sm na nekem avstralskem forumu zasledil, da je imel nekdo (približno) podobne probleme kot ti, samo da se njemu računalnik sploh ni pobral, dokler ni zamenjal rama nazaj.
lp
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 05.07.2009 16:39:42
haroker je napisal/a:
Ocitno se ti in mac ne ujameta. Slaba aura.

we_are_the_borg je napisal/a:
bedarija.Punca ni imela sreče pri nakupu,to se pa lahko vsakemu zgodi.Jaz osebno bi reklamiral tega maca in zahteval drugega ali pa denar.

Ne, ne. Haroker ima prav. To je slaba aura. Prej sem imela Dell (tudi kupljen v Nemčiji), pa se mi je zdelo 250 EUR doplačila za podaljšano garancijo pretirano. Po dveh mesecih mi je crknila baterija in sem dobila novo. Slabo leto po tem mi je crknila tudi druga baterija in sem dobila novo. No, in potem se opazila, da je bila ta tretja baterija v seriji, ki so jo vpoklicala nazaj zaradi samovžigov, tako da sem ostala s četrto baterijo.

Že takoj ob nakupu mi je uspelo uničil LCD zaslon. Tiste polsamolepilne folije, s katero je bil pokrit okvir tipkovnice, nisem takoj odstranila (da bi prenosnik čim dlje ostal "kot nov"), in v nekaj dneh se je LCD zaslon zalepil na rob folije in je folija postrgala plast z zaslona, tako da mi je za vedno tam ostal grd flek (ampak sem krivila sebe). Sprva sem mislila, da je samo "umazano" od lepila, pa je bilo pravzaprav odluščeno. LCD je imel tudi zelo grda svetlo-temna področja po vse površini, pa sem se nekako navadila nanje.

Vgrajenega BlueTooth-a nisem nikoli uporabljala (takrat še nisem imela takega telefona; oziroma sem enkrat poskusila in mislila, da ga ne znam uporabljat) in ko sem enkrat prenosnik nesla na servis v Sloveniji, so mi povedali, da je BlueTooth pokvarjen (očitno je bil pokvarjen že od nakupa, le da nisem vedela). Če bi bil prenosnik še v garanciji, bi mi morali menjati matično ploščo.

(V Nemčiji nimajo servisov in vsakič sem mastno plačala, ko sem morala iz telefonske govorilnice klicat na servis in so mi vsakič prijazno razložili, da so gotovo Windowsi krivi za vse moje težave. Škoda, da ga nisem že takoj nesla v Slovenijo na servis.)

Na servisu v Sloveniji so mi povedali tudi, da je en ram fuč in cel kup bad sektorjev na trdem disku. Najhuje je bilo to, da se je vsakič, ko sem zaprla in odprla pokrov, namesto zbujanja iz hybernate-a, pojavil moder zaslon. Jaz pa sem še kar krivila sebe in windowse ...

Potem sem enkrat (kasneje kot so se ostali problemi začeli) padla s prenosnikom v nahrbtniku in jo odnesla mesecom gipsa, prenosnik pa z novim ohišjem za 30.000 in kosom, za katerega so trdili, da je kriv za manjkajočo vrstico na LCD-ju, pa tisti kos ni pomagal, samo kos in popravilo so zaračunali. Tri tedne po menjavi ohišja mi je crknil še napajalnik. Če bi dokupila garancijo, bi menjava padla v garancijski rok. Ampak če bi vedela, da bo crknil še napajalnik, že v prvo ne bi nesla računalnika na menjavo ohišja.

Upala sem, da bo z Mac-om, ki je svoje čase še slovel po kvaliteti, kaj bolje, ker sem imela "poln kufr" stare mašine ...

Nisem omenila, da so mi lani v roku enega meseca spotoma ganarcijsko menjali še T2 modem in skoraj nov brezžični router (uporabljan na drugi lokaciji, tako da je bila napaka neodvisna) in da imam zdaj doma Time Capsule (dobila za darilo, še v garanciji), ki se je začel zelo zelo zelo čudno obnašat. Bodisi ne dela internet bodisi ne dela priklopljen tiskalnik (odvisno od tretje decimalke temperature v vzhodnem Zuluju ... dela samo ena od obeh stvari). Garancijsko so mi menjali še zunanji disk, in ko sem ga končno po neštetih zapletih z nesposobno firmo dobila nazaj (kupljen je bil v Nemčiji, zato sem morala prositi znance, da so mi ga nesli tja na servis), mi je ob prvem testiranju spet crknil (in potem ga nisem več pošiljala nazaj). Zdaj mi nagaja tudi ohišje zunanjega diska, pa v trgovini govorijo, da z njim ni nič narobe (načeloma dela, ampak izgleda, da je fuč napajanje in se sredi dela prekine povezava, ne da bi se dotikala USB povezave ... razen če je fuč USB priključek na mojem Mac-u, kar tudi ni izključeno).

To je slaba aura ... ne more biti drugega. Ni mogoče. Znak z nebes, naj neham uporabljati elektroniko in počnem v življenju kaj pametnejšega.

Ne uničujem stvari. Od stacionarnih računalnikov, ki sem jih imela prej, se *noben* ni tako kvaril.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 05.07.2009 16:47:13
gizmo je napisal/a:
ŽIVJO, tako kot Polarcek, sem tudi sam mnenja, da če je izdelek v garanciji več kot 3x na servisu, pripadata 2 možnosti:
- popravilo starega
- nadomestilo (identični laptop, oz. če takih ne delajo več, ti je serviser primoran zagotoviti novega, ki je vsaj toliko sposoben kot tvoj)
Jest upam da je to res in da ne klobasam neumnosti.
Sicer pa moram rečti da sočustvujem s tabo, ker vem da si dala 3x preveč denarja, v upanju da greš iz bede, sesuvanjna, sklopa tipk alt-delet-escape; na boljše.
Res upam da boš zrihtala tole svojo situacijo.
aja, čisto en off vprašanje, kater ram pa si dala notr, ker sm na nekem avstralskem forumu zasledil, da je imel nekdo (približno) podobne probleme kot ti, samo da se njemu računalnik sploh ni pobral, dokler ni zamenjal rama nazaj.
lp

Hvala za ta super nasvet. Malo se bom pozanimala, v Mac in izven Mac trgovin. Nisem vedela, da lahko tako hitro zahtevaš nov izdelek. In morda res ne bi bilo slabo, če bi poslala kakšen dopis malo višje kot samo kakšni trgovinci v Sloveniji (in zahtevala, naj mi pošljejo takega z alu ohišjem, ker je plastika za v smeti Smile.

Za RAM ne vem več, kakšno znamko imam noter (v "about this mac" ne piše znamke, samo kapaciteto, in račun imam doma). Skušala si bom sposoditi ram od koga drugega in takrat bom pogledala še to.

opeter je napisal/a:
Mi je zelo žal, da se ti to dogaja. Apple je nekoč res bil poznan po kvaliteti, dandanes pa je le eden izmed podjetij, ki prodajajo izdelke s premium ceno.

Po pravici povedano sumim za te napake:
1.) RAM module
2.) matično ploščo

Na servisu so mi rekli, da je gotovo kriv RAM, v trgovini, kjer sem kupila ram pa, da je gotovo kriva matična plošča Smile Smile Smile

Bom poskusila korak za korakom eliminirati različne možnosti.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 05.07.2009 16:59:18
Ej vsda čast ti da se si tolk potrpežljiva... med bi se snel tm v prodajalni...
Kako je pa z pravnega vidika z to zamenjavo oz. vračilom denarja?
Če se ti trikrat pokvari v garanciji pa to?
Lahko mogoče kakšne pravnik malo pokomentira?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 05.07.2009 17:00:11
Evo Mojca roka! Svaka čast da zdržiš vse to Smile)) Jaz bi zahteval menjavo že pri drugem obisku servisa Smile Za tak denar se spodobi da dobiš nekaj kar dela! Tko da.. Veliko sreče in uspeha in pa sporoči kaj si uštimala, ok ? Wink
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 05.07.2009 18:02:59
Mojca, tvoje težave me spominjajo na naše težave z belo tehniko. Sad
Kar koli kupimo, se pokvari. Najraje par dni po izteku garancije.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 06.07.2009 10:22:46
Na telefonski številki 080080321 sem prečepela nekje med uro in pol do dve uri. Oglasil se je nek zelo prijazen fant.

- Zastonj mi bodo menjali display bezel (30 evrov) in bottom case (90 evrov) - za prvega so se na iStyle-u že pogovarjali, pa jim je Apple odgovoril, da to ni krito (sogovornik mi je odgovoril, da je videl, da so se pogovarjali), za drugega pa do par dni nazaj nisem niti vedela, da je polomljen. Navadno se nič od tega ne krije, ampak očitno je moj prenosnik zlomljen na ravno posebnih in magičnih mestih. Najprej mi je tudi ta na helpdesku odgovoril, da se to ne krije, ko pa sem vztrajala in mu poslala fotografije, mi je povedal, da je posebna izjema zapisana v nekem tajnem dokumentu, ki je dostopen samo njim, in moj prenosnik je polomljen na eni od tistih tajnih izjemnih lokacij. Vzdih olajšanja. Še dobro, da se nisem odločila zadnjič naročit tega dela. Bottom case-a ne bi nikoli sama menjala, ker je premalo polomljen.

- na servisu moram pustit prenosnik, da pogledajo, kaj je narobe z DVD enoto; mogoče je prašna, mogoče je decentrirana

- povedal mi je malo morje načinov, kako naj pobrišem vso šaro (Caches na treh mestih, popravim pravice v Disk Utility-ju, par stvari, ki jih ne vem več, izbrišem ram - to se naredi tako, da se odklopi elektriko, odstrani baterijo, 10 sekund drži gumb za prižiganje, vrne baterijo in elektriko ter boota z Alt-Apple-P-R - držiš štiri knofe do onemoglosti in pritisneš še power ter počakaš, da se trikrat na novo zaštarta); zdaj me čaka testiranje zunaj servisa in potem bom s prenosnikom letela na isti moment, ko se mi sesuje

- Zapisal si je defekt glede nezbujanja. To pomeni, da če se mi zdaj računalnik ne ravno pokvari, pa se mi pokvari, ko bo garancija mimo, in če bo šlo za isto napako, ki sem jo že opisala, mi bodo lahko priznali kot "napako v garancijskem roku".

- Za disk moram še ugotoviti, ali je težava zgolj softverska ali hardverska.

Glede novega računalnika pa v naslednjem postu.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 06.07.2009 10:57:33
Samo cukrček: http://www.mrsmicah.com/2009/06/15/dell-extended-warranty-replacement-laptop/

O novem računalniku razmišljajo, ko se ti *tri* drage komponente pokvarijo v medsebojnem razmiku manj kot eno leto (npr. matična plošča, ki so mi jo zamenjali oktobra, in če se mi je zdaj pokvaril disk in se mi prej kot v enem letu pokvari še ena draga komponenta ... potem začnejo razmišljati). Deli ohišja ne štejejo za drage komponente.

O tem določa PR oddelek.

Če bi kupila nov računalnik namesto garancijskega popravila, bi mi dali samo sto evrov popusta. (To se ne splača, ker je premalo.) Mi je pa prijazen sogovornik ponudil, da mi da poseben popust (ne more povedati koliko - poslati mu moram željeno konfiguracijo in bi mi povedal, po kakšni ceni jo lahko proda), če računalnik kupim v online trgovini. (Samo ... EPL zdaj nudi petletno garancijo za 138 EUR, v Nemčiji je triletna garancija 250 EUR, in četudi bi bila osnovna konfiguracija nekaj cenejša, sem zgliha po doplačilu garancije.)

O tem, koliko časa in stroškov so imeli v Applu samo zaradi tega mojega zadnjega klica, raje ne razmišljam. Nekdo, ki se na Jabolka dejansko zelo dobro spozna in mora imeti primerno dobro plačo v tujini, je v dve uri svojega dragocenega časa zabil za neko nesposobno dušo (svojega časa zdaj niti ne štejem).

Cena (potencialno) zamenjanih delov z nekega cenika, ki sem ga našla na googlu:

topcase 99.00 x 2
http://www.applemacparts.co.uk/store/product_info.php?cPath=7847_7848_8163_8165&products_id=65531
mainboard 445.00 exchange / 810.00 new
http://www.applemacparts.co.uk/store/product_info.php?cPath=7847_7848_8163_8165&products_id=65545
power adapter 50.00 (new low price) x 2
http://www.applemacparts.co.uk/store/product_info.php?cPath=7847_7848_8163_8165&products_id=66099
battery 90.00
http://www.applemacparts.co.uk/store/product_info.php?cPath=7847_7848_8163_8165&products_id=65529
------------------
costs so far: 1198 POUNDS (6 repairs + 1 didn't-see-the-error service)

battery 90.00
http://www.applemacparts.co.uk/store/product_info.php?cPath=7847_7848_8163_8165&products_id=65529
display bezel 27.00
http://www.applemacparts.co.uk/store/product_info.php?cPath=7847_7848_8163_8165&products_id=65566
bottom case 89.00
http://www.applemacparts.co.uk/store/product_info.php?cPath=7847_7848_8163_8165&products_id=65550
superdrive 120.00
http://www.applemacparts.co.uk/store/product_info.php?cPath=7847_7848_8163_8165&products_id=66205
hard-drive 50.00
--------------------
expected new costs: 371 POUNDS (5 repairs left)

total: 1569 POUNDS

--------------------

Za baterijo sem pozabila tečnarit, samo mislim, da bo problem, ker ima že > 600 ciklov, garancija pa se upošteva samo, če je ciklov pod tristo. Predolgo sem čakala.
Jabuček

Jabuček

Kraj: Koper
Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 12.08.2009 10:11:29
OJ!
Ko sm to prebral me je skori kap, ko sm ugotovu da nisem edini na tem planetu, ki se mu dogajajo takšne stvari!..
kot da je nad mano neko preklestvo..usaka tehnološka stvar, ki jo kupim, je nekako pokvarjena..to se mi je zgodilo že na dveh telefonih, fotoaparatu, nintendotu, kompjutru..ma use kr češ..
Js sm si glihkar nameravau kupit nov macbook white..sicer sem še na glupih windowsih, ampak hočem vztrajno migrirati.. Very Happy Very Happy
zanima me, ali mi vi, uporabniki macbook white-a osebno priporočate nakup tega izdelka, ste zadovoljni z njim(razen teh težav..s tem niste zadovoljni Cool), ali vam te karateristike grejo kdaj na živce..malo rama, trdi disk...
..hvala..
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 12.08.2009 13:36:08
andrew11 je napisal/a:

Js sm si glihkar nameravau kupit nov macbook white..sicer sem še na glupih windowsih, ampak hočem vztrajno migrirati.. Very Happy Very Happy
zanima me, ali mi vi, uporabniki macbook white-a osebno priporočate nakup tega izdelka, ste zadovoljni z njim(razen teh težav..s tem niste zadovoljni Cool), ali vam te karateristike grejo kdaj na živce..malo rama, trdi disk...
..hvala..

Sam, sem uporabnik macbooka white dobro leto in pol. Večji disk in 4gb rama, sem dokupil že na začetku. Skoraj bi lahko rekel, da dela vse kot je treba. Skoraj, pa zato, ker mi je kakšen mesec nazaj crknil matshitin superdrive. To je pa edina slaba izkušnja z macbookom.
Drugače pa zelo zadovoljen z njim!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 12.08.2009 20:16:27
Meni je šel (v letu in pol) zdaj že drugi superdrive (ja, matŠITa) ...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 12.08.2009 20:24:13
matsushita... maŠHITa... haha, kakšne mate.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani