Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
jailbreak 3G na 3.0
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 29.06.2009 11:01:24
jailbreak 3G na 3.0
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Okej js sm že kr nekej cajta nazaj kupu iphone 3G...prek TUŠ-mobil ampak v prosti prodaji, notr mam sim-kartico od mobitela tako da uporablam mobitelovo omrežje

Zdej pred neki cajta sm se odloču d bi mogoče jailbreakov use skupi samo nism sigurn glede ene par stvari(brez skrbi sj sm prebrau use take teme tle gor samo zrd velik postov ni najbl pregledn, pa ne da kritizeram samo znajdem se pa ne =)

Sepravi kupu sm prek tuš-a...ko sm ga dobiu je bil že jailbreakan in to sm vedu samo se ob tistem času nism s tem ubadou pa sm pač sam posodobiu..in je stvar ql delala normalno naprej.

1. a so te nihovi telefoni iz italije??...kr so zravn italjanska navodila, je pa znan da so italjanski že tovarniško odkleneni..

2. Zdej zanima me zakaj so oni to jailbreakal če je bil telefon res odklenjen(kr je bla cydia pa installer na meniju =)

3. Zdej pa jailbreak ja...am js sm posodobiu stvar na 3.0 orek itunes, dela ql ampak kolikor razumem bi mogu stvar restorat in šele potem jailbreakat spet zarad nekega modem firmwara...kaj točno to je?(sori k res ne žvim tolk u tem pa nvem)

4. in pol ko bi to naredu bi se pač držu postopka na iclarified...kakšna so tveganja da pokvarm telefon?

5. ja prebrou sm spotoma d misljo izdt jailbreak šele za 3.0.1 tko d za 3.0 sploh nebojo...tko d nvem vretn torej nebom jailbreakov na 3.0 potem?

sej se bom spomnu vretno še kej samo če je kdo tko dobr d mi tele stvari razjasni?

hvala za razumevanje in odgovore
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 29.06.2009 22:37:56
1. Nekaj jih je bilo iz italije....
2. Če je v meniju cydia je telefon jaibreakan...
3. Če si posodobil na 3.0 (in maš res 3.0 na telefonu) je telefon iz ITA oz. je odklenjen oz. ni nikoli bil zaklenjen. Če maš na frišno narejen updejt ti ni treba restorat, lahko samo jailbreakaš... modem firmware te naj ne zanima (prej raje kaj preberi o samem telefonu)
4. Tveganja so velika (po tvojih vprašanjih sklepam). Za noramale ljudi, kateri kaj preberejo preden kaj delajo pa tveganja praktično ni!
5. Na bedasto vprašanje ne morem podati odgovora (Priporočam vsaj bežen prelet tega foruma...)

In če se ti zdi, da sem kaj nesramnega napisal, ti priporočam, da vsaj nekaj osnovnega znanja daš na sebe in ne samo iPhone v žep...
Recimo ena znana: Kaj ti bo torba, če si kupu kolo?....
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 29.06.2009 23:14:41
Kot prvo: forum postaja nepregleden zaradi takih kot si ti, ki odpirate novo temo medtem ko se ena in ista vprašanja postavljajo in ponavljajo vsak božji dan.

Kot drugo pa imaš na tem linku en tak vodič o tem kako izbrati pravi vodič za Jailbreak/Unlock. Na tej strani lahko tudi najdeš razno razne vodiče za iPhone. Pobrskaj malo.

http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=2311

PS: Pa brez zamere.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 30.06.2009 10:13:18
Kot prvo se vama zahvaljujem za odgovore. 

Se mi pa zdi da si me narobe razumel..cydie ni vec v meniju in seveda da vem zakaj je ni, zanimalo me je samo zakaj bi jailbreakali ce pa so ocitno prodajali odklenjen telefon, kot domnevam po tvoji razlagi =]. Da 3.0 je ze gor in dela

Drugace pa se mi ne zdi da bi napisal kaj nesramnega, kr razumem kko ti stvar zgleda. Ceprav ko govorimo o podrobnem branju, sem v svojem prispevku poudaril da sem prebral vse take teme tukej gor po najboljsih moceh. 

Sicer pa sem prebral tudi vodic od iclarified saj sem ga nenazadnje tudi omenil v svojem prispevku tako da nevem zakaj tocn mi alenbec prav d nism n pobrsku ane =]

Prosm ce mata v mislih poslovneza, ki nekako nima toliko zanimanja za take igracke, da bi se poglobil v veliko izrazov, a bi vseeno rad prisel do nekaj vec funkcij.

Brez zamere seveda, hvala za odgovore.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 30.06.2009 10:40:53
Za poslovneza imas zelo cuden nacin pisanja... Jaz bi iz tvojega prispevka prej sklepal, da gre za kaksnega mulca, ki je tam nekje na koncu osnovne sole ali pa na zacetku srednje Smile ...

Edino mogoce manjkajo se kaksne stevilke pa "dwojni w" Smile ...

Pa brez zamere... Laughing Very Happy

Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 30.06.2009 10:52:54
Poglej, kukr hočeš ane. Sicr pa, brez zamere, nevem kaj bi ti vedu o stilu pisanja poslovnežev na forumih?

Glede na to, da sm dobil odgovore na uprašanja, da je padu komentar o zapacanosti foruma zarad tem kt je moja, lahko moderator temo mirno zbriše.

Mimogrede, poznam dvojne w-je, kr se pojavljajo na raznih blogih, zdi se mi obupn Laughing
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 30.06.2009 13:01:03
Jailbreak so naredili verjetno za to, da so lahko naložili slovenski jezik...
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 30.06.2009 13:11:30
MajkelNajt je napisal/a:
Jailbreak so naredili verjetno za to, da so lahko naložili slovenski jezik...

Slovenskega jezika niso namestili... Ce prav vem, je Mitjev SLO vmesnik edini v SLO... in ce se prav spomnim, je Mitja enkrat omenil, da se niso hoteli pogovarjati o odkupu...

Verjetno pa so jailbreakali zgolj zato, da so namestili popravek za prikaz stevilk ...

Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 30.06.2009 13:40:15
Hvala MajkelNajt in Jest, okrog te stvari sm bil precej zmeden.

Slovenskega jezika sicr ne potrebujem tko nujno ampak ob tem se mi je postavilo še eno vprašanje..

oni so mi torej prodal jailbreakan telefon...torej če bi jim js jailbreakan telefon nesu npr. na servis a bi to veljal za poseg v telefon? (glede na to da trenutno nimam jailbreakan telefon)...mislm konec koncev so oni že naredili ta poseg, če ga jaz naredim še 1x?..se lahko sklicujejo na to, da mi potem ne bi hoteli šteti garancije?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 30.06.2009 17:39:07
Če ga neseš na servis ga restoraj na original software, ker če ne ti bodo jemali za poseg v telefon, in za garancijo se boš lahko pod nosom obrisu Smile
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 30.06.2009 20:17:34
jan_k je napisal/a:
Če ga neseš na servis ga restoraj na original software, ker če ne ti bodo jemali za poseg v telefon, in za garancijo se boš lahko pod nosom obrisu Smile

Ce ga bo nesel na Tusmobil oz. k Tusmobilovem pooblascenem serviserju, potem nimajo kaj srat... ce so mu ze tak telefon tudi prodali Smile ...

Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 30.06.2009 20:59:52
Jest je napisal/a:
jan_k je napisal/a:

Ce ga bo nesel na Tusmobil oz. k Tusmobilovem pooblascenem serviserju, potem nimajo kaj srat... ce so mu ze tak telefon tudi prodali Smile ...

Ja..to bi bila nekak zdrava logika Confused

samo po izkušnjah in govoricah bojo zadovolni z usako malenkostjo da jim ne bo treba upoštevat garancije Mad

sicer pa takih aparatur(telefonov) nism še nikol vozu na servis, ker sem z njimi zlo previden...zato tudi veliko dvomov glede jailbreaka Rolling Eyes
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 01.07.2009 07:06:30
Ampak glede na to da si poslovneš in če ti je iPhone primarni telefon, bi bilo dobro, da veš kdo te kliče... (prkaz številk)... Edino če maš cel imenik zdupliran.
Saj jailbreak ni tak bav bav... skoraj vsak, ki je na tem forumu še tako trdil, da ne bo jailbreakal je na koncu probal... Če rabiš je kul, če ne, pa telefon tudi zvoni Smile
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 01.07.2009 10:20:56
Provzaprov sem naredu z imenikom točno to in zdej s tem nimam problemov Very Happy ...zdi se mi zelo dobra rešitev za tiste ki jailbreaka nočejo, je pa nekoliko zamudno
Laughing

Sej js se sprašujem a rabm to v bistvu, ker je telefon vreden vsakega centa, moti me večinoma le onemogočeno dostopanje do pomnilnika telefona prek računalnika in pa nalaganje aplikacij, ki niso z itunesov

Neutral

Mislim da bom počakov z tem do naslednje nadgradnje OS, ki je kakor se govori, že na vidiku..

Pravš sicer da jailbreak ni noben bavbav pa tudi sam sm vretno že vsaj 20x prebral postopek na iclarified pa vseeno še nisem prepričan(sicer izgleda enostavno), vseeno pa 600eu ni majhna cena, v primeru težav
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 01.07.2009 16:37:23
Saj nemaš kaj za zapravit... če ne uspe ponoviš vajo.... Telefona pa vsekakor ne moreš uničiti z jailbreakom...
Naslednja verzija OSa je že na vidiku oz. popravek/nadgradnja 3.1... Samo tega verjetno ne bo šlo jailbreakat oz. vsaj ne takoj ob izidu....
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 01.07.2009 21:44:39
Vrjamem, nek kolega me že nekej časa prepričuje v to ker je to pač le softversko in da stvar samo restoraš če kej ni prov.

V dvome me spravlja kup komentarjev na iclarified(večina pravi da ima težave kot npr. izguba signala, onemogočeno dostopanje na internet, zmanjšana zmogljivost baterije, sesuvanje telefona..itd.)

ja, bral sem o OS 3.1..sicer vseh teh pomankljivosti ki naj bi jih popravil sam pri uporabi nisem opazil. Rolling Eyes
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 02.07.2009 06:49:53
Vouk je napisal/a:
Vrjamem, nek kolega me že nekej časa prepričuje v to ker je to pač le softversko in da stvar samo restoraš če kej ni prov.

V dvome me spravlja kup komentarjev na iclarified(večina pravi da ima težave kot npr. izguba signala, onemogočeno dostopanje na internet, zmanjšana zmogljivost baterije, sesuvanje telefona..itd.)

ja, bral sem o OS 3.1..sicer vseh teh pomankljivosti ki naj bi jih popravil sam pri uporabi nisem opazil. Rolling Eyes

Pomoje je vecina teh, ki imajo tezave z izgubo signala, dostopom do itnerneta,... takih, ki imajo zaklenjene iPhone 3G in nakdnadno odklenjene bodisi s turboSIM ali pa sedaj pri 3.0 z UltraSn0w ..

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana - Golo
Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 02.07.2009 11:01:43
Men vse lepo dela 3G 3.0. Res pa je, da sm gor inštaliral BossPrefs in mi je kr dobr žrlo baterijo, dokler nisem v ozadju ugasnil SSH. Zdj je poraba baterije normalna.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 02.07.2009 14:05:46
Torej če sem v redu razumel imam js odklenjen telefon sicer kupljen prek tuša ampak očitno izvira iz italije, glede na to da sem ga lahko v miru updatov do sedaj? in teh problemov z izgubo signala naj ne bi imel..

Preden se spravim to počet bi rd edino še naredil backup imenika.. v itunes sm najdu opcijo sync with outlook..če to naredim mi bo kontakte skopiralo v outlook?

ali pa bo tako kot če bi naredil sync pri slikah s prazno mapo na računalniku sepravi da bi vsi kontakti izginili? .. ker tega si namreč ne morem privoščiti
Laughing

sem prebral na tem forumu tudi neko temo o tem pa je že nekoliko starejša, mogoče je na voljo že kej novga?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 02.07.2009 15:51:00
Poglej proti koncu te teme poste med Jestom in mano...
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=9300
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani