Finder - velikost oken
|
Stevie Jabuk
Kraj: Lavrica |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 01.03.2009 19:08:16 Finder - velikost oken |
|
Pozdrav,
kot (še) relativno nov uporabnik Mac-a sem naletel na manjšo nelagodje pri uporabi sistema. Namreč ob odpiranju Finder oken, ima vsako posebej svojo velikost okna oz. jo lahko spreminjaš. Nevšečnost je ta, ker moraš premajhna okna za vsako povečavat. Alernativno lahko shraniš pogled pod "View options", vendar je to le rešitev za vsako okno posebej.
Ali torej obstaja rešitev, da lahko nastaviš privzeto velikost vseh Finder oken podobno, kot se to naredi v MS Win Explorer-ju... ?
_________________ MacBook Pro
iPad
iPhone
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 01.03.2009 20:37:20 |
|
...
Nazadnje urejal/a togrizek Tor 08. Sep 2009 08:00; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 01.03.2009 20:54:01 |
|
Se mi je zdelo. Ok, bom že. Še vedno se mešajo okusi iz PC sveta... 
_________________ MacBook Pro
iPad
iPhone
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Lendava |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 02.03.2009 09:35:18 |
|
Ja, nekatere zadeve so v Windows svetu bolje rešene (čeprav die-hard Mac-fanatiki ti bodo rekli, da ne), druge pa spet ne.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 02.03.2009 17:02:49 |
|
opeter je napisal/a: | Ja, nekatere zadeve so v Windows svetu bolje rešene (čeprav die-hard Mac-fanatiki ti bodo rekli, da ne), druge pa spet ne. |
Če kaj pogrešam iz oken je raziskovalec.. Vse drugo že davno pozabl
Zdaj si pomagam s ForkLiftom.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 02.03.2009 17:19:44 |
|
Pa saj obstaja morje alternativ Finderju. Malo poguglaj.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 02.03.2009 18:46:19 |
|
Raziskovalec je še najmanjši problem. Obstajajo neprijetne malenkosti, kar manjka MacOS-u glede Windows OS.
Sicer pa izvoli:
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=2396
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Novo mesto / Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 26.06.2009 15:19:45 Re: Finder - velikost oken |
|
borut-t je napisal/a: | Pozdrav,
Ali torej obstaja rešitev, da lahko nastaviš privzeto velikost vseh Finder oken podobno, kot se to naredi v MS Win Explorer-ju... ? |
Za tole verjetno še vedno ni neke enostavne rešitve, ne?
_________________ Lp
Bench
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 26.06.2009 20:04:27 |
|
Ob tej priliki bi še vprašal, če se da v Finderju kako urediti, da se v ikonah prikažejo sličice katere so v mapah, ker iskanje slik z "naslovnimi" modrimi mapami je prav zamudno.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 27.06.2009 08:27:32 |
|
Kot v Windows XP oz. Windows Vista / Windows 7?
Ne. Imaš pa v MacOS marsikatero drugo prednost (npr. QuickLook).
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 27.06.2009 09:39:58 |
|
opeter je napisal/a: | Kot v Windows XP oz. Windows Vista / Windows 7?
Ne. Imaš pa v MacOS marsikatero drugo prednost (npr. ). |
Ja, to sem mislil.
Kaj mi rabi QuickLook, če ne pokaže katere slike so v mapi, ampak kaže samo mapo. Se da to kje vklopiti? Ker je res nadležno iskanje, sploh če imaš kakšnih 100 map in je potrebno klikniti čisto vsako, da vidiš kaj je v njej.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 27.06.2009 10:29:09 |
|
Sam uporabljam tole:
http://d.hatena.ne.jp/t_trace/20071124/p3
Obstaja še enaka zadeva za .zip datoteke:
http://d.hatena.ne.jp/t_trace/20071125/p2
Upam da ti kaj pomaga
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Murska Sobota |
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 27.06.2009 14:11:29 |
|
RisPo je napisal/a: | opeter je napisal/a: | Kot v Windows XP oz. Windows Vista / Windows 7?
Ja, to sem mislil.
Kaj mi rabi QuickLook, če ne pokaže katere slike so v mapi, ampak kaže samo mapo. Se da to kje vklopiti? Ker je res nadležno iskanje, sploh če imaš kakšnih 100 map in je potrebno klikniti čisto vsako, da vidiš kaj je v njej. |
Hja možno je, da Mac ni zate. Verjamem, da si navajen na dobre strani Windowsow. Imam brata, ki je presedlal na Maca, pa hoče, da je vse tako kot je blo na Windowsih. A je potem sploh pametno menjat računalnik?
Men ( osebno-pa brez zamere) se zdi, kot da bi prešaltal z renaulta na mercedesa ( primerljiv model), ker pa je mercedes bolj robusten, ne bi bil zadovoljen, ker ni tako narejen kot renault. 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 27.06.2009 18:04:41 |
|
borut-t kaj pa Right Zoom? http://www.blazingtools.com/downloads.html#RightZoom
Mislim da ravno to iščeš... jaz ga že kar nekaj časa uporabljam in je super.
Ko klikneš na zelen "+" gumb gre okno v fullscreen oz. čez cel ekran (kot v Win), če še enkrat klikneš gre pač nazaj na prejšno "default" velikost.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 27.06.2009 18:38:00 |
|
blaster je napisal/a: | borut-t kaj pa Right Zoom? http://www.blazingtools.com/downloads.html#RightZoom
Mislim da ravno to iščeš... jaz ga že kar nekaj časa uporabljam in je super.
Ko klikneš na zelen "+" gumb gre okno v fullscreen oz. čez cel ekran (kot v Win), če še enkrat klikneš gre pač nazaj na prejšno "default" velikost. |
Ga uporabljam in je super...
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 28.06.2009 17:09:05 |
|
George je napisal/a: | RisPo je napisal/a: | opeter je napisal/a: | Kot v Windows XP oz. Windows Vista / Windows 7?
Ja, to sem mislil.
Kaj mi rabi QuickLook, če ne pokaže katere slike so v mapi, ampak kaže samo mapo. Se da to kje vklopiti? Ker je res nadležno iskanje, sploh če imaš kakšnih 100 map in je potrebno klikniti čisto vsako, da vidiš kaj je v njej. |
Hja možno je, da Mac ni zate. Verjamem, da si navajen na dobre strani Windowsow. Imam brata, ki je presedlal na Maca, pa hoče, da je vse tako kot je blo na Windowsih. A je potem sploh pametno menjat računalnik?
Men ( osebno-pa brez zamere) se zdi, kot da bi prešaltal z renaulta na mercedesa ( primerljiv model), ker pa je mercedes bolj robusten, ne bi bil zadovoljen, ker ni tako narejen kot renault.  |
Lej, če človeku kakšna malenkost ne odgovarja še to ne pomeni, da mu zadeva na odgovarja kot celota.
Tudi na Mercedesa da marsikdo druge felge, kakšen spojler,...
Pač vprašal sem, če, da zadevo kako prilagoditi in pričakujem kunkretno informacijo in ne pametovanja ali je OS X primeren zame ali ne.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 28.06.2009 18:27:13 |
|
RisPo je napisal/a: | Ob tej priliki bi še vprašal, če se da v Finderju kako urediti, da se v ikonah prikažejo sličice katere so v mapah, ker iskanje slik z "naslovnimi" modrimi mapami je prav zamudno. |
Bi rekel da je tipično windows da se dajo slike v mapo, in to' jo daš kjerkoli, in to je ok.
Jaz dam vse mape z slikami v iPhoto in tam lahko hitro pregledam kaj je notri v mapi pred da jo odpiram.
Pozabim na Windows ko delam z Mac-om.
Saj,
Windows je super. 
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana) |
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 28.06.2009 20:32:29 |
|
RisPo je napisal/a: | Ob tej priliki bi še vprašal, če se da v Finderju kako urediti, da se v ikonah prikažejo sličice katere so v mapah, ker iskanje slik z "naslovnimi" modrimi mapami je prav zamudno. |
Obstaja en quicklook plugin, če se ne motim.... Folder.qlgenerator
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Murska Sobota |
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 28.06.2009 21:59:50 |
|
RisPo je napisal/a: | George je napisal/a: | RisPo je napisal/a: | opeter je napisal/a: | Kot v Windows XP oz. Windows Vista / Windows 7?
Ja, to sem mislil.
Men ( osebno-pa brez zamere) se zdi, kot da bi prešaltal z renaulta na mercedesa ( primerljiv model), ker pa je mercedes bolj robusten, ne bi bil zadovoljen, ker ni tako narejen kot renault.  |
Lej, če človeku kakšna malenkost ne odgovarja še to ne pomeni, da mu zadeva na odgovarja kot celota.
Tudi na Mercedesa da marsikdo druge felge, kakšen spojler,...
Pač vprašal sem, če, da zadevo kako prilagoditi in pričakujem kunkretno informacijo in ne pametovanja ali je OS X primeren zame ali ne. |
Ja sej te razumem, pa tudi če tak plugin obstaja, lahko ob naslednji posdobitvi sistema pričakuješ probleme, ker je Finder zelo pomemben del sistema. Žal ti res ne morem pomagati pri stvari ( kot si že sam ugotovil), ki na windowsih dela odlično - 100% po defaultu, na macu pa pač ne. Obstaja pa par drugih učinkovitih načinov organiziranja vsebine v skupine in folderje, glasba - iTunes, fotografije-iPhoto, video iMovie vse searchable in dostopno direktno v večini applovih aplikacij. Po podobnem sistemu je to tudi organizirano v Final Cut Studiu. Ampak kot že rečeno gre za drugačen sistem organiziranja.
|
 |