Zaslon je bel :(
|
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 26.06.2009 11:10:10 Zaslon je bel :( |
|
Imam iPhone 3G naložen s softwareom 3.0. Včeraj mi je zaslon iz neznanega razloga postal bel. Vsake toliko časa se pojavi kaka črna linija to pa je vse kar se pokaže na ekranu. Zaslon je nedotanjem in nima niti praske. Ko sem na pamet klikal na ekran po istem vrstnem redu kot je potrebno za odklep telefona se zvoki in vse slišjo in po tem sklepam da software dela in tudi pri kliknju na tipke tudi reagira, vendar enkran je pa skos bel. Kak predlog kaj narediti, razen tega da ga dam na servis? In če ne kje bi lahko uveljavljal garancijo. Telefon je kupljen v Italiji.
Lp
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 26.06.2009 11:16:30 |
|
Najboljša opcija je servis (v garanciji seveda). 100% je kak slab stik na konektorju od zaslona... ali pa kaj podobnega. Malo pobrskaj po pooblaščenih serviserjih v Italiji in ga zapelji tja...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 26.06.2009 18:27:19 |
|
Meni se je isto zgodilo pozimi, kjer sem na smučanju dokaj grdo padel z iPod Touchem v žepu. Tak "pretres" je verjetno izklopil kakšen konektor ekrana. Vse je delovalo, tudi backlight, samo barvni zaslon ni deloval, tako da je bila samo bela slika.
Potem je sledil servis, kjer so mi ga zamenjali...
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 26.06.2009 21:57:10 |
|
Ok, hvala za odgovora. Vidim da mi servis ne uide
Lp
|
 |
Jablanator
Kraj: Lj. |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 08.09.2009 23:25:58 |
|
Da ne odprem nove teme ...
mene je že dvakrat (obakrat se je zgodilo pri/med polnjenjem) pričakal "white screen" ... nič ne pomaga, razen reseta.
Tukaj vsi omenjate hardware - kaj software bi pa težko bil? Kakšna aplikacija ali kaj nebi moglo biti krivo?
Telefon me srednje mika nosit na servis (nimam računa, dolga in nezanimiva štorija z nezrelim bivšim), tako da bi bila zelo vesela, če bi obstajala še kakšna druga možna rešitev.
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 08.09.2009 23:29:51 |
|
Probaj restorat software... če bo po restoru problem še vedno prisoten, je problem v hardware-u (lahko je tudi kabel, ali pa napajalnik). Če reset odpravi težavo in se zadeva pojavi redko (enkrat, dvakrat na mesec), se jaz ne bi sekiral. Če pa je problem pogost (večkrat na teden), pa res servis (če restore ne pomaga).
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 08.09.2009 23:31:47 |
|
Apii je napisal/a: | Da ne odprem nove teme ...
mene je že dvakrat (obakrat se je zgodilo pri/med polnjenjem) pričakal "white screen" ... nič ne pomaga, razen reseta.
Tukaj vsi omenjate hardware - kaj software bi pa težko bil? Kakšna aplikacija ali kaj nebi moglo biti krivo?
Telefon me srednje mika nosit na servis (nimam računa, dolga in nezanimiva štorija z nezrelim bivšim), tako da bi bila zelo vesela, če bi obstajala še kakšna druga možna rešitev. |
Račun ne bi smel bit problem, saj se lahko veljavnost garancije preveri na spletu.
|
 |