IPHOTO - prava izbira za organiziranje fotografij?
|
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 23.06.2009 21:58:56 IPHOTO - prava izbira za organiziranje fotografij? |
|
Pozdravljeni!
Tudi sam sem presedlal na Apple. Ker sem še bolj na začetku bi vas prosil za nasvet glede primernega programa za organiziranje fotografij.
Ponavadi fotografije zgolj preimenujem, ali opravljam bolj osnovne popravke kot so korekcija rdečih oči in ostale osnovne "magic" korekcije. Predvseme pa mi je bistveno, da mi to ne prevzeme preveč časa in da je vse skupaj lepo organizirano.
Sedaj vprašanje:
- Za uvoz uporabiti Iphoto (na imacu imam 08 na Macbooku imam 09) ali Image capture??
- Je pri importu smiselno nastaviti na kopiranje v Iphoto Libary ali imeti kake druge mape?
- Predlagate kak drugi urejevalnik, ki bi na enak način omogočal tudi pošiljanje in organiziranje fotk (Aperture)?
Hvaležen bom za vsak nasvet!
LP
P.S.
A kak slovenski ponudnik omogoča tiskanje izdelanih fotoknjih z iPhoto-m?
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 23.06.2009 22:01:53 |
|
iPhoto je čist kul, najboljše da pustiš da ti jih sam kopira in organizira - kot iTunes. Če se ne okvarjaš resno z fotografijo potem je iPhoto kul, če pa ja, pa priporočam Lightroom ali Aperture. Sam uporabljam Lightroom in sem maksimalno zadovoljen.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 23.06.2009 22:05:50 |
|
P.S. odgovor je ne!
Druge maš picaso, maš ACDSEE maš Aperture tega tudi sam uporabljam mi je zakon.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Horjul |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 24.06.2009 07:20:33 Re: IPHOTO - prava izbira za organiziranje fotografij? |
|
merbau je napisal/a: | Pozdravljeni!
Tudi sam sem presedlal na Apple. Ker sem še bolj na začetku bi vas prosil za nasvet glede primernega programa za organiziranje fotografij.
Ponavadi fotografije zgolj preimenujem, ali opravljam bolj osnovne popravke kot so korekcija rdečih oči in ostale osnovne "magic" korekcije. Predvseme pa mi je bistveno, da mi to ne prevzeme preveč časa in da je vse skupaj lepo organizirano.
Sedaj vprašanje:
- Za uvoz uporabiti Iphoto (na imacu imam 08 na Macbooku imam 09) ali Image capture??
- Je pri importu smiselno nastaviti na kopiranje v Iphoto Libary ali imeti kake druge mape?
- Predlagate kak drugi urejevalnik, ki bi na enak način omogočal tudi pošiljanje in organiziranje fotk (Aperture)?
Hvaležen bom za vsak nasvet!
LP
P.S.
A kak slovenski ponudnik omogoča tiskanje izdelanih fotoknjih z iPhoto-m? |
Men se iPhoto ne zdi napačen, čeprav sam uporabljam Aperture., amapak samo zato, ker ima večje možnosti obdelave fotke. Drugače pa tudi iPhoto ni švoh...
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: radomlje |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 24.06.2009 08:43:35 |
|
Jaz uvažam z iPhoto, imam pa nastavljeno tudi kopiranje v iPhoto library.
Jaz sem z programom več kot zadovoljen, in če boš program uporabljal za to, kar si naštel, bolj enostavnega ne boš našel. Pa še dela vse kot mora.
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 24.06.2009 17:42:50 |
|
iPhoto še kar, če si bolj resen fotograf Lightroom
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 24.06.2009 18:12:31 |
|
gartnkle je napisal/a: | iPhoto še kar, če si bolj resen fotograf Lightroom |
Js uporabljam Picasa + arhiv na PicasaWEB
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 24.06.2009 18:40:36 |
|
iPhoto ti bo za našteto vsekakor dovolj. ful je enostaven za uporabo, original slike ti vedno ohrani, tako da se lahko vedno zajebavaš in nimaš kj zaj.... sploh pa se program poklapa tudi z drugimi apple programi, slike ti bodo tako na voljo povsod, vedno enako dobro organizirane..
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana) |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 24.06.2009 22:36:39 |
|
Ah ja, čar Appla je po mojem ravno v tem, da obstaja peščica (lahko tudi več) zelo kvalitetnih programov za vsak task. Za razliko os windowsev, kjer je milijon sort plevela in druge solate. 
|
 |