SW 3.0 Jailbreak in yellowsn0w unlock
|
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #581 Objavljeno 21.06.2009 19:01:40 |
|
Pozdravljeni, danes sem uspešno na vinsih jailbreakal iphone 3g na os3.0, vse mi lepo deluje. Imam pa samo eno težavo, nikakor ne morem uvozit stikov preko itunesa (Sync contats in uvoz iz google contacts) na iphone, vedno mi javlja da "gconsynce.exe" ne deluje več oz. se ne odziva.
Probal sem na 3 računalnikih pa povsod isto javi.
Ne vem več kaj naredit, ali obstaja kaka druga rešitev s kakim drigim programom ?ali se bom moral ročno lotit pisat stike.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #582 Objavljeno 21.06.2009 19:37:07 |
|
Stricek Google je v trenutku pljunil ven tole  :
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2024780&tstart=0
Resitev je lahko tole:
The problem can be bypassed as follows:
For Windows XP
Use the following path to find the program "gconsync.exe": C:\Programme\Gemeinsame Dateien\Apple\Mobile Device Support\bin
right-mouse-click on the file gconsync.exe
choose "properties"
click on the "compatibility" tab
activate the tick box "compatibility mode" and chose "Windows 98"
You're done! No re-start of your computer necessary, just connect your iPhone to your computer, start iTunes, and experience syncing to work again.
For Windows Vista
I havn't tried this solution myself (as I am working with Windows XP) but other discussion threads on the web regarding this problem say you have to run the gconsync.exe as administrator in order to bypass the problem. That means:
Use the following path to find the program "gconsync.exe": C:\Programme\Gemeinsame Dateien\Apple\Mobile Device Support\bin
right-mouse-click on the file gconsync.exe
choose "Ausführen als ..." (I assume it is "run as ..." in English? It's the second option from the top)
activate the tickbox "administrator" and verify with the administrator password
You're done! No re-start of your computer necessary, just connect your iPhone to your computer, start iTunes experience syncing to work again.
in tole
I solved this problem changing my itune´s language to English.
On iTunes go to Edit/Preferences/General/Language: English (United States)
This must be a gconsync.exe issue with other languages.
Thanks to OlgaJ for help me to consider this solution.
ali tole
Hi,
Running VISTA, I did solve the issue by setting compatibility mode of gconsync.exe to Windows98.
Running as admin did not solve the issue: though the error message about gconsync crashing no longer appeared, there was no sync, and configuring the gmail account in iTunes had become impossible (name/password refused).
After setting compatibility mode to Windows 98 and not running it as admin, everything went back to normal (had to re-configure the gmail account in iTunes, and then everything went fine, I check bi-directionnal updates for addition, modification and deletion of contacts).
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #583 Objavljeno 21.06.2009 21:05:06 |
|
Vprašanje. Nadgradil sem iPhone 2G na 3.0, cydia je bila prisotna normalno. Potem sem ga sinhroniziral z iTunes in po tem je cydia izginila. Poskusil sem na novo restoreat z DFU mode, vendar mi ni uspelo (error 1600). Ali je možno, da je cydia še gor, ampak le skrita, in kako lahko to izvem?
LP
-J
EDIT: nevermind, sem inštaliral poof! iz iCya, in sedaj je cydia nazaj.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #584 Objavljeno 21.06.2009 21:15:33 |
|
St0rMl0rD je napisal/a: | Vprašanje. Nadgradil sem iPhone 2G na 3.0, cydia je bila prisotna normalno. Potem sem ga sinhroniziral z iTunes in po tem je cydia izginila. Poskusil sem na novo restoreat z DFU mode, vendar mi ni uspelo (error 1600). Ali je možno, da je cydia še gor, ampak le skrita, in kako lahko to izvem?
LP
-J
EDIT: nevermind, sem inštaliral poof! iz iCya, in sedaj je cydia nazaj. |
Ampak ce si naredil tako, kot si napisal, potem imas totalno "zasvinjan" sistem... in bos pomoje slej ko prej naletel na taksne in drugacne tezave... Nekatere neuradne aplikacije (preko Cydie" namrec sploh se niso zdruzljive z iPhone OS 3.0 ... in po lastnih izkusnjah lahko recem, da se pri takih nadgradnjah v vecini primerov pojavijo tezave... ce ne takoj na zacetku, pa cez cas  ...
Svetujem cisto namestitev iphone OS 3.0 (restore) in potem vse namestiti "iz nule"... seveda pa prej preverit, katera aplikacija lahko povzroca tezave... Recimo Winterboard je ze ena taka aplikacija, ki lahko povzroci sesutje sistema (potreben restore)... pa verjetno je se kaj...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Šerif
Kraj: |
|
 |
|
Prispevek: #585 Objavljeno 21.06.2009 21:35:25 |
|
Winterboard dela popolnoma cool - ni sesutja sistema (preverjeno)
Sicer pa za vse, ki ste radi "prehitri" in da ne bo sesutja sistema:
Not working:
Backgrounder – Work will start soon
BossTool
FontSwap
Homework Planner
iBirthdays
*iKeyEx and addons.
iRealsms – Being worked on should be done soon.
irealquicksms
Quickgold – being worked on as an integration into spotlight.
Lockdown – being worked on
LogoMe – dev team is too busy
MySMS
Notifier – status bar messages dont go away
*Searcher
SpringJumps
*textreader
SBSettings AutoLock
SBSettings Close Button
*SBSettings User Agent Faker
SBSettings Volume MC Widget
Winterboard – Works except keyboard theming does not work.
Recently updated and working:
AptBackup – Updated to avoid overwriting saurik’s repository, but not tested by me.
BiteSMS 4.0 or newer
BossPrefs v3.0.1 or newer
ClearCam 1.1.2
iBlacklist 3.0-1 or newer. (I had a packaging error in 3.0)
Insomnia 3.0.2
MobileDTA 3.1
Mobile Substrate – This is foundation for many apps like SBSettings & Winterboard. Recent bug was causing iTunes store to not load.
SBSettings iPod Widget 1.2-1
Working (not complete):
Categories – confirmed working. No 3.0 compatibility issues. If you have issues with this its not 3.0
CyDelete
Docs – confirmed working. No 3.0 compatibility issues. If you have issues with this its not due to 3.0
Flashlight
SBSettings 2.99-4 or better
SysInfo Plus
Voipoverip3g
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #586 Objavljeno 21.06.2009 21:37:26 |
|
Puck0 je napisal/a: | Winterboard dela popolnoma cool - ni sesutja sistema (preverjeno)
|
Pri iPhone OS 3.0 beta5 ni delal.. so bila opozorila, da naj se ne uproablja, ker se po rebootu pojavi jabcek...  ... Lahko pa, da je na voljo nova verzija, ki deluje...
|
 |
Šerif
Kraj: |
|
 |
|
Prispevek: #587 Objavljeno 21.06.2009 21:44:49 |
|
Hjaa, sem bil eden izmed tistih, ki je pri beta verziji prehiteval dogodke in sm po uporabi winterboarda, pristal na jabolčku ..
Winterboard in SBSettings delujeta na finalni verziji 3.0 brez problemov in jih lahko uporabljamo
(je pa res, da teme za uporabo v winterboardu, niso popolne ampak samo delne, ker je prišlo do nekaterih sprememb v OSu)
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #588 Objavljeno 21.06.2009 21:52:38 |
|
Očitno se nekaj na blog.iphone-dev.org dogaja, ker so zginli Unofficial mirrorji
Mislim da boste lastniki zaklenjenih iPhonov 3G prišli v kratkem na svoj račun 
|
 |
Jablanator
Kraj: Trbovlje |
|
 |
|
Prispevek: #589 Objavljeno 21.06.2009 21:58:02 |
|
Vem da mau smesno sam predn se lotm tega bi rad se 100% preprical. Imam iPhone 3G iz Anglije (torej bil je zaklenjen) zanima me ce ga lahko unlockam in jailbreakam ali je to samo za odklenjene?
sori ce to ze kje pise sam k je ze 30 strani se mi ni dal vse it brat.
Hvala za odgovor.
|
 |
Jabuček
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #590 Objavljeno 21.06.2009 21:59:36 |
|
Meni Winterboard tudi dela... le Macbook AIR keyboard tema mi ne dela... ampak to je itak že known issue.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #591 Objavljeno 21.06.2009 22:00:10 |
|
kasper je napisal/a: | Vem da mau smesno sam predn se lotm tega bi rad se 100% preprical. Imam iPhone 3G iz Anglije (torej bil je zaklenjen) zanima me ce ga lahko unlockam in jailbreakam ali je to samo za odklenjene?
Hvala za odgovor. |
Unlock za 3G in 3GS še ni zuni... jailbreak pa je.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #592 Objavljeno 21.06.2009 22:11:58 |
|
Upam, da bo tudi odklep kmalu izšel...
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #593 Objavljeno 21.06.2009 22:15:16 |
|
No ja, očitno še ne boste prišli na svoj račun. Izšla je samo popravljena verzija redsn0wa 0.7.2.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #594 Objavljeno 21.06.2009 22:18:41 |
|
micom je napisal/a: | kasper je napisal/a: | Vem da mau smesno sam predn se lotm tega bi rad se 100% preprical. Imam iPhone 3G iz Anglije (torej bil je zaklenjen) zanima me ce ga lahko unlockam in jailbreakam ali je to samo za odklenjene?
Hvala za odgovor. |
Unlock za 3G in 3GS še ni zuni... jailbreak pa je. |
Ja ampak Jailbreak je samo za 3G. za 3GS še ni. Al se motim?
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #595 Objavljeno 21.06.2009 22:19:52 |
|
Za 3G S še ni jailbreaka kar lepo piše na blog.iphone-dev.org.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #596 Objavljeno 21.06.2009 22:43:49 |
|
kasper je napisal/a: | Vem da mau smesno sam predn se lotm tega bi rad se 100% preprical. Imam iPhone 3G iz Anglije (torej bil je zaklenjen) zanima me ce ga lahko unlockam in jailbreakam ali je to samo za odklenjene?
Hvala za odgovor. |
Če je zaklenjen moreš počakat na ultrasn0w
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #597 Objavljeno 22.06.2009 00:00:03 |
|
Mam italjanski iphone. Ko ga hočem jailbreakat z redsn0w pridem do uploading ramdisk in nekje na sredini mi winsi napišejo da je prišlo do napake in morajo program zapreti. Imam pa svežo verzijo viste. A kdo pozna rešitev?
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #598 Objavljeno 22.06.2009 06:47:27 |
|
Goran je napisal/a: | Mam italjanski iphone. Ko ga hočem jailbreakat z redsn0w pridem do uploading ramdisk in nekje na sredini mi winsi napišejo da je prišlo do napake in morajo program zapreti. Imam pa svežo verzijo viste. A kdo pozna rešitev? |
Ce se prav spomnim, je na Windows potrebno namestiti .net framework... vsaj verzije 2...
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #599 Objavljeno 22.06.2009 10:46:24 PROBLEM!!!!!! |
|
Imam problem, in sicer.... ne morem naložit skoraj nobenega programa, recimo Facebook se mi ne pokaže na iphonu, torej ga ne morem zagnat. Xgps.waves.net, ta URL kao ne dela in še podobne stvari. Kje sem ga mimo vžgal?
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #600 Objavljeno 22.06.2009 10:59:52 |
|
Pa še nekaj. Če vklopim 3G na iphonu, izgubim telefonsko omrežje. Morda kdo vem čemu to?
|
 |