Jabuk
London
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Velika Nedelja
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 18.06.2009 15:15:07
London
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdrav!

Po zgledu potovalne teme nekoga drugega, svojo s približno enakimi vprašanji posvečam Londonu.

Čez meseca odpotujem v London, za kratek čas. Veliko časa ne bo, pa me vseeno zanima nekaj osnovnih znamenitosti, čeprav nisem ravno muzejski človek. To poemni, da ne maram maratonskih sprehodov po muzejih in, da za zabavne stvari še nisem prestar.
Še bolj me zanima nastanitev; katere hotele priporočate, kakšne so minimalne cene za štiri osebe?

Hvala in LP,
BIG_Yack
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 18.06.2009 16:13:44
Splaca se ti morda kaksne malo manj znamenite znamenitosti pogledat. Jaz sem npr. sel v RAF muzej. Imajo notri vse od masivnih bombnikov iz 2. svetovne, do prvega prototipa eurofighterja. Seveda ce ti je to zanimivo Smile

Nad tistim British museum se bil razocaran (to je tist k majo mumije notr). Je cist prevec guzva in res par zanimivih stvari. Sel sem pogledat se nek "tehnicni muzej". Tudi zelo znana zadeva, samo se imena ne spomnim. Ta je bil tudi zanimiv, imas notr se mehanske racunalnike in podobno.

Drugace pa sem ugotovil, da se najbolj splaca hodit pes po mestu po stranskih ulicah (google maps rocks). Na ta nacin najdes ogromno zanimivih stvari, dobre hrane itd. Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: *HeAvEn*
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 18.06.2009 17:49:51
Moje najljubše znamenitosti v Londonu:

1. Greenwich: to je tisti del mesta, kjer je nulti poldnevnik in je kot eno majhno obmorsko mestece. Zraven je tudi muzej o navigaciji itd. Meni je bilo zelo všeč, ker je nekaj drugačnega. http://www.greenwich-guide.org.uk/observ.htm

2. Natural history museum. Imajo dinozavre Smile Tam je bil posnet spot za Hay boy, hey girl od the Chemical brothers in lahko doživiš feeling potresa, spremljaš življenje mravljic, se sprehodiš po človeškem telesu...superca skratka

3. Madame Tussauds muzej voščenih lutk in planetarij...lutke so mi bile bedne, planetarij pa fuuuullll dober...stvar okusa verjetno...

4. Imperial war museum...veliko več kot vojni muzej...po ogledu zbirke o holokavstu sem neutolažljivo jokala, ampak je bilo vredno ogleda. info: http://london.iwm.org.uk/server/show/nav.182

5. Sprehodi po mestu...nujen ogled Picadilly circusa, Trafalgar Square-a, Buchingamske palače, Hyde parka, Harrods, Houses of Parliament in Big Bena.

Nisi povedal za koliko dni boš tam, zato je težko povedati kaj vse bi se dalo videti. Jaz sem bila tam 1 teden in sem videla ogromno, en dan pa smo šli celo do Stonehenge-a(če imaš čas, zelo priporočam).

Kar se tiče nastanitve pa jaz nisem imela sreče in ti težko priporočam iz prve roke, so pa nam priporočali tale hostel, ki je krasno lociran, baje zelo zgleden in ok cena: http://www.travelstay.com/pages/HydeParkInn.htm

Za prevoz se najbolj splača vzet Oyster card za Metro, ker je super, ni tako zelo drag, lahko ga je pogruntat in prideš res povsod.

Upam, da sem ti kako pomagala, če imaš še kako vprašanje pa kar povej.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani