Kaj je iPhone - mnenja | |||||||
Pa me vseeno zanima kaj za vas predstavlja ta "čudežni" telefon in kaj menite v katero smer se Apple s to igračo obrača... Razvoj in tehnologija sta se včasih po polžje premikala delno tudi zaradi denarcev in velikih zaslužkov, konkurenca je potem vse skupaj malo pospešila... ampak konkurenca pri iPhone-u.. hm... to kar danes zna ta telefon, znajo mnogi že dolgo... Kar se tiče kvalitete je res eden prvih, katerega tudi čas ne povozi (kompakten, lep, pameten..). Čez 11 dni bo šele druga obletnica te naprave pa je zunaj že tretji model, ki je naredil še večjo evforijoin in to z osnovno funkcijo MMS... iPhone 2G je še vedno noro hud, toda kaj naj z njim naredijo miljoni in miljoni uporabnikov, skoraj nobena funkcija novega software-a na njem ne pride v poštev... Očitno so se pri Apple-u totalno predali $$$, nas smrtnike pa bodo vsake pol leta rajcali z novimi "osnovnimi" triki na "čudežnem" telefonu, medtem ko konkureca vse to že ponuja... vaša mnenja? |
|||||||
![]() |
|||||||
"Amerikojnerji" že v štartu MMSjev niso nudili in ker je iPhone primarno bil delan samo za ZDA enostavno tega niso nudili polek. BlackBerry-ji, Palm-i ... vse to so raje uporabljali, pošiljali fotke pa preko mailov, kar tudi sam počnem .... Mail je cenejša in bolj prijazna rešitev kot MMS. Meni osebno je MMS bolj sekundarna zadeva, velik raje uporabljam mail za te posle ... ne spomnim še, kdaj bi nazadnje poslal MMS ... tudi, ko sem imel še Symbian telefone. MMS ... why not, ampak to je pa tudi to. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Apple res zna vsako stvar, ki je že tako samoumevna narediti res čist revolucionarno. Seveda je najjači telefon, samo mislite, da "dodatkov", ki so jih zdaj dodali v 3GS-a nebi mogli dati že v Iphone 2g? Drugo leto pa si bodo zmislili fleš pa spredno kamero pa bo spet tako revolucionarno, ker tega nima že vsaka nokia, SE, LG,... čeprav roko na srce, Iphone brez app-stora nebi nikoli bil tak dober telefon kot je, temveč bi več ali manj bil za en k****. ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Mogoče se sliši hecno, ampak imam ipod touch in vse mi je bilo všeč razen tega, da nima telefona. Drugih OSjev nisem niti gledal (razen Symbiana, ki mi ne sede - pa sem bil hudo za Symbian, dokler je še tekel na ne-telefonih). |
|||||||
![]() |
|||||||
Pri iPhonu pa vse kar naj bi delalo dela praktično takoj. In zraven tega da počne pač vse, lahko še telefoniram z njim:D Bal sem se da mi bo njegov battery life premajhen, pa pridem čez dan tkao kot pri vsakm telfonu, če pač dosit blebetaš pkuriš baterijo. Meni je noro fajn recimo silent knofek, nobenih menijev samo prestaviš en hard key in telfon utihne. Pa zadeva je pratkično scracth proof, pravim o sprednji strani, zadaj se je res malo orajsal, sprednja stran pa je še vedno taka kot je bila. Menim da je bistvo tega telefona tudi to da ga uporablja toliko ljudi, to nato omogoča razvoj novih in novih aplikacij zanj. Skratka iPhone je industrija, ostalo pa so telefoni. |
|||||||
![]() |
|||||||
men osebno je zelo všeč spletni brskalnik (nisem še ga uporabil, ampak izgleda super!) komaj čakam da ga dobim ![]() da se totega SE G502 znebim... (ja, to je poceni fon...) |
|||||||
![]() |
|||||||
Kdaj pa je Symbian tekel na ne-telefonih? Oz. kaj si s tem mislil? Mislis Epoc? |
|||||||
![]() |
|||||||
Ja Epoc. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
1.) Dober desktop, slabsi notebook, xyz telefon 2.) Dober laptop, smartphone Sedaj imam MBP in iPhone tako da je ocitno katero sem izbral ![]() Kar se tice featurjev. Jaz sem se odlocil za telefon, ki mi ponuja to, kar rabim. MMS-ov v zivljenju nisem potreboval, hotel sem dober browser in hiter uporabniski vmesnik. Hotel sem tudi na avtobusu pogledati kaksno serijo brez vecjih problemov, ter imeti dovolj spomina za VSE svoje slike in VSO muziko. Tako lahko kolegom pokazem/predvajam karkoli, kjerkoli ce debata na to nanese ![]() Tako, da meni je iPhone idealna resitev. V sluzbi gre skozi moje prste prakticno vsak novejsi telefon, ki pride k nam, pa me se noben ni zamikal, da bi zanj zamenjal. Pa se kaksna slaba stvar: Na zivce mi gre pocasnost EDGE (pac 2G) in pa sesipanje Safarija. Prav tako nezmoznost sprejema klicev v casu brskanja po internetu. Zelo prav bi mi prisel tudi GPS, vendar pa z neko uporabno aplikacijo. Ce TomTom to bo, morda saltam na kaj novejsega. |
|||||||
![]() |
|||||||
Seveda pa pogrešam kup stvari ki sem jih mel na nokiji. Predvsem me nervira, da ne opozarja na zgrešene klice ali neprebrane SMS. Povezljivost (kot modem) je naslednja šibka točka vsaj do trenutka ko bom lahko spet pdanet namestil. Potem pa je še kup malenkosti kot so profili, različna zvonjenja za različne kontakte, pošiljanje vizitk ..... Skratka zaradi uporabniškega vmesnika ga ne bom menjal. Zaenkrat. |
|||||||
![]() |
|||||||
Prej sem vsa leta furala Nokio, ki je bila ok, ampak mi je uporaba Nokia Suite požrla toliko živcev, da sem nehala uporabljati fotoaparat na telefonih in tudi glasbe si nisem nalagala pa nič. Vedno sem imela telefon, MP3 predvajalnik in fotoaparat ločeno. Nato pa je kolegica iz ZDA prinesla iPhone in ko sem ga imela prvič videla ter spoznala funkcije, je bila ljubezen na prvi pogled. Tako enostavnega, user-friendly interface-a še nisem videla. Seveda imajo svoj čar tudi touchscreen funkcije pa razne finte, kot npr. nore igrice, ampak najbolj me je prepričalo to, da je neverjetno enostavno nalgati glasbo, filme itd. Zdaj namesto 3 naprav s sabo prenašam eno samo in sem več kot zadovoljna. Ne menjam za noben denar ![]() Je pa res, da ga uporabljam v privatne namene, v službene pa imam še vedno eno simple Nokio, ki omogoča vse ostalo, česar iPhone ne(pošiljanje vizitk itd.). |
|||||||
![]() |
|||||||
Tole pa zveni kot TopShop oglas hehehe ![]() Jaz lahko vse skupaj o iPhonu povzamem v samo eno besedo: Top! |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() Obenem pa sem že vse navdušila za tole mašinco, kar roko na srce niti ni tako zelo težko. Samo pokažeš par for s fotkami, filmi in eno hudo igrico(ponavadi najbolj zapalijo rally variante) pa že maš novega Apple fana :win |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |