Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Mac Mini in media center
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 22.04.2009 12:21:06
Mac Mini in media center
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zanima ali je kdo povezal Mac Minija s TV in naredil media center?
Kako je s kabli? Mini DV - HDMI deluje?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: MS
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 22.04.2009 12:36:42
Re: Mac Mini in media center
Matevz je napisal/a:
Zanima ali je kdo povezal Mac Minija s TV in naredil media center?
Kako je s kabli? Mini DV - HDMI deluje?

Prebrskaj po forumu, MitjaP ima to kar tebe zanima.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 22.04.2009 13:19:50
Re: Mac Mini in media center
Jaz imam tole:

Mac mini early 2009 model

Nanj je na mini display port prek Applovega mini display port - DVI adapterja priključen 5 meterski kabel, ki vodi do Samsung 2343BW (z resolucijo 2048 x 1152).

In nanj je na mini DVI port priključen Philips LCD TV, ki je sekundarni zaslon, na njem se prikazuje samo frontrow oz. deluje kot sekundarni ekran. LCD TV je priključen preko mini DVI - DVI adapterja, na katerem je še meter in pol dolg DVI-HDMI kabel.

Za nastavitev frontrowa na drugi ekran se uporabi tole: http://sites.google.com/site/robijnx/products/tvrow201
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 22.04.2009 14:29:40
O čem se sploh pogovarjamo?

Ali imaš klasični CRT televizor, ali pa novejši LCD/plazma televizor ki ima razen scarta, kompozitnega še po možnosti komponentnega, HDMI, morda VGA vhod?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: blizu
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 22.04.2009 15:17:03
Jaz imam prejšnji model Minija, povezanega na receiver, ta pa potem usmeri na TV ali Projektor. Uporabljam DVI-D -> HDMI kabel.

Malo sem se "prejebal", da sem uspel najt resolucijo, ki ustreza tako TV-ju, kot projektorju in pristal na 1280 x 768 @ 60Hz, kar zadošča za 720p video vsebine predvajane s Plexom.

Za audio sem uporabil optični kabel iz Monster kompleta, ki deluje odlično, receiver avtomatično zazna signal (stereo ali 5.1) in temu primerno "izliva" signale na zvočnike.

Super zadeva!

Apple TV se mi pa sedaj praši Sad Kdo kupi?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 23.04.2009 09:02:51
opeter je napisal/a:
O čem se sploh pogovarjamo?

Ali imaš klasični CRT televizor, ali pa novejši LCD/plazma televizor ki ima razen scarta, kompozitnega še po možnosti komponentnega, HDMI, morda VGA vhod?
Imam novejši LCD televizor HDMI + ostali priključki. In me zanima, če lahko povežem Mac Minija in LCD televizor + sound sistem.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 23.04.2009 09:06:47
Seveda. Rabiš le ustrezni pretvonik oz. kable.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Lavrica
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 23.04.2009 16:12:42
muse je napisal/a:
Jaz imam prejšnji model Minija, povezanega na receiver, ta pa potem usmeri na TV ali Projektor. Uporabljam DVI-D -> HDMI kabel.

Malo sem se "prejebal", da sem uspel najt resolucijo, ki ustreza tako TV-ju, kot projektorju in pristal na 1280 x 768 @ 60Hz, kar zadošča za 720p video vsebine predvajane s Plexom.

Za audio sem uporabil optični kabel iz Monster kompleta, ki deluje odlično, receiver avtomatično zazna signal (stereo ali 5.1) in temu primerno "izliva" signale na zvočnike.

Super zadeva!

Apple TV se mi pa sedaj praši Sad Kdo kupi?

Za kuk ga daš (kuk placa ma)??
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 17.06.2009 18:21:05
Pa da še jaz uporabim to temo za eno vprašanje.

Zanima me, če je kdo priklopil mac mini (pred prenovo - DVI-D izhod) na tv, ki je HD-Ready (1366x768). Skrbi me predvsem zato, ker ne vem, ali bo mini uporabil to dejansko ločljivost ali bo uporabil 1280x720?

Vprašanje se je porodilo zato, ker po tem, ko sem si sam pred cca 2 mesecema nabavil iMac 20" 2.4Ghz za "za apple skromnih" 840€ in zdaj sem mac minija priporočil sosedu, ki bi ga rabil predvsem za predvajanje filmov in glasbe ter zmerno brskanje po internetu (cca urca neta na dan). Ima že Sony Bravia HD-Ready tv in ali bi lahko le-to uporabil kot primarni in edini monitor za minija?

Nazadnje urejal/a Race_84 Sob 18. Jul 2009 10:48; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 17.06.2009 19:13:14
Race_84 je napisal/a:
Pa da še jaz uporabim to temo za eno vprašanje.

Zanima me, če je kdo priklopil mac mini (pred prenovo - DVI-D izhod) na tv, ki je HD-Ready (1366x768). Skrbi me predvsem zato, ker ne vem, ali bo mini uporabil to dejansko ločljivost ali bo uporabil 1280x720?

Vprašanje se je porodilo zato, ker po tem, ko sem si sam pred cca 2 mesecema nabavil iMac 20" 2.4Ghz za skromnih 840€ in zdaj sem mac minija priporočil sosedu, ki bi ga rabil predvsem za predvajanje filmov in glasbe ter zmerno brskanje po internetu (cca urca neta na dan). Ima že Sony Bravia HD-Ready tv in ali bi lahko le-to uporabil kot primarni in edini monitor za minija?

Mini bo uporabil tisto, ki jo bo mel kot idealno TV, v tvojem ali sosedovem primeru sem prepričan da 1366 x 768. Tudi jaz imam Sony Bravio in, ko sem priklopil na VGA vhod (torej DVI - VGA), se je mini sinhroniziral na 1366.

lp,
muse
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 17.06.2009 19:13:58
borut-t je napisal/a:
Za kuk ga daš (kuk placa ma)??

Uf, šele zdele vidu post Smile Sem ga že prodal ... 40GB je bil.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 17.06.2009 22:11:31
muse je napisal/a:

Mini bo uporabil tisto, ki jo bo mel kot idealno TV, v tvojem ali sosedovem primeru sem prepričan da 1366 x 768. Tudi jaz imam Sony Bravio in, ko sem priklopil na VGA vhod (torej DVI - VGA), se je mini sinhroniziral na 1366.

lp,
muse

Hvala za hiter odgovor. Sam sem sicer predlagal sosedu, da če že priključi na LCD tv, da uporabu dvi-d to hdmi kabel.

Na koncu je pomembno le to, da bo tako zadovoljen s svojim mac-om kot sem jaz po dveh mesecih od kar sem kupil prvi mac Smile

Lp,
Sašo
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 16.07.2009 20:27:48
muse je napisal/a:

lp,
muse

Torej danes sem prevzel minija in ga priklopil na sosedovo bravio (Kdl-32v4200) in sem naletel na kar dve težavi Sad
Naj se osredotočim na prvo - slika ni ok, ker jo tv očitno malo odreže in se v bistvu ne vidi zgornje menijske vrstice in pa odreže toliko tudi na obeh straneh. Kaj storiti? Mini je bil kupljen prav zato, da bi normalno deloval na takem ekranu (tv) ampak očitno temu ne bo tako.... Povezava je narejena preko DVI-hdmi kabla (dvi-vga nisem poskusil (škoda, lahko pa jutri poskusim).
Me prav mori dejstvo, da sem sam predlagal mac minija in zdaj da ni to tisto, mi ni ok. Jutri sicer še preizkusim z enim pc prenosnikom dell xps, ki ima hdmi, da vidim kakšno sliko naredi z visto.

Druga težava, ki se je pojavila pa je domet komplata Logitech DeskTop EX110, ki mu zmanjka dosega pri vsega 1,5 m razdaliji Sad

Sprašujem se, ali sem zgrešil, da sem predlagal apple? Sam imam iMac-a in je vreden vseh pohval, ampak tisto je all-in-one optimalen sistem.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 16.07.2009 21:08:43
Uporabi DVI-VGA pa bo vse v redu.
Je pa res, da boš rabil ločen kabel z zvok.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 16.07.2009 21:39:06
opeter je napisal/a:
Uporabi DVI-VGA pa bo vse v redu.
Je pa res, da boš rabil ločen kabel z zvok.

Kaj potem naj ne bi odrezalo sliko? Nekako sem mislil da je hdmi najboljša izbira, pa očitno ni Confused Sicer pa zdaj komaj čakam, da jutri še to preverim, da vidim če bo rešilo stvar....upam da jo, ker drugače bo huda dilema kaj storiti.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 17.07.2009 00:03:09
No, ne sedaj tako hitro obupat. Zadeva včasih ni ravno plug&play pri teh zadevah. Z VGA kablom se ti bo verjetno takoj postavila prava resolucija, pri DVI-HDMI pa je včasih potrebno malo več nastavitev. Preveri še kako izmed spodnjih:

- izbira resolucije na macu (poglej v navodila od tv-ja katere podpira)
- opcija overscan
- na tv-ju v nekem meniju je funkcija za computer signale, "full" ali nekaj takega
- resX programček

Upam, da ti bo kaj v pomoč.

Vsekakor je mac dobra izbira za media center, le nastaviti je potrebno vse pravilno.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 17.07.2009 06:47:34
Če ima kdo možnost; na to temo je v Julijskem Macworld-u (USA) članek z opisanimi težavami in priporočili... zadeva je dosti OK, le čas si je treba vzet in šiba...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: 1 Infinite Loop
Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 17.07.2009 07:26:24

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 17.07.2009 16:36:40
torej, preizkusil bom z naštetimi rešitvami oz. kar se bo dalo (nastavitve na TV) in pa dvi-vga priklop.

Tudi sam sem bil do sedaj mnenja, da bi tak mini bil zelo dober htpc, zdaj pa se more dokazat Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 17.07.2009 17:26:09
Sem šel malo brskat na tuje forume in sem naletel na tole: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=240074

malo mi je v oči zbodel zadnji post, kjer naj bi to bil mac-problem Surprised

zna kdo to potrdit?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani