Nasvet glede nakupa | |||||||
Prosim za nasvet glede nakupa / funkcionalnosti. Odločam se za nakup: MB air 13,3" 2.13GHz + monitor Apple 24" LED Cinema ali MBP 17" 2.8Ghz Večina uporabe bo v pisarni, vendar sem vsak mesec vsaj teden dni na poti in mi takrat pride prav prenosljivost. Kako prenosljiv je MBP 17"? Je 17" velikost preveč okorna? Uporaba bo klasična pisarniška s tem da bom poganjal tudi VirtualBox z Windows XP. Ali je MB Air dovolj zmogljiv za sočasno poganjanje VirtualBoxa? Potrebujem pri prvi varianti še dodatno tipkovnico? Ali dela MB Air tudi če je pokrov zaprt (torej je slika na drugem monitorju)? Hvala za pomoč... |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() Mbp 17 je stroj in ga boš lahko mel kar en čas. Air ti bo sčasoma verjetno že malo šepal.S čim se pa ukvarjaš? Boljša se mi zdi kombinacija kerga mbpja in cinema displeya, morda tudi della. Predvsem pa zato, ker air je kr drag glede na to kaj ponuja. Če pogledaš mbp modele,, so precej elegantni in jih ni problem naokol nost.. |
|||||||
![]() |
|||||||
jaz osebno ne prenašam 17", ampak poznam enga ki ga ogromno prenaša, in nima problemov. pomoje je 17" boljša odločitev, že zato ker je bolj močen ampak to je moje mnenje. na koncu se boš mogel odločiti sam če pa res hočeš prenosljivost in več moči, je nov 13" MBP tudi super, bolj močen, sicer bolj debel, ampak ima več funkcij in dobiš več za svoj denar. |
|||||||
![]() |
|||||||
Ideja o MBP 13" in Cinema Displayu sploh ni slaba. 13" na poti, Cinema pa v pisarni. Odločitev bo morala biti 17" ali ta kombinacija... Ima kdo še kakšno boljšo idejo? Cocky, s čim se ukvarjam? Nič posebnega. Pisarniške aplikacije in splet. Že nekaj časa sem okužen z mac idejo pa jo sedaj probam realizirati. Prosim še za en odgovor. Ali je lahko pokrov prenosnika zaprt če imam Cinema Display in uporabljam dodatno tipkovnico? Neka varianta docking station torej... |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Se strinjam... Air je bolj igračka in ni ravno za primarno uporabo. Jaz bi definitivno vzel 13" MBP in pa 24" Cinema. |
|||||||
![]() |
|||||||
Baje da ne, ker gre v sleep mode, in tudi pregreva se drugače ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Je možno, samo res pa je da se pregreva... no odvisno od tega kaj delaš... kakšnih bolj zapletenih zadev (procesorsko požrešnih) ne bi priporočal pri zaprtem (npr. Video konvertiranje, predvajanje videa, virtualne mašine...). Za surfanje po netu, pisanje, mail, slike ipd. pa mislim da lahko brez problema zapreš "pokrov". |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Ideja prenosnik-LCD je odlična, problem je le v segrevanju prenosnika, če se uporablja dlje časa (več kot 2 uri na dan). Macbook Proji so veliko tišji in hladnejši od HPjev, ker aluminij pač bolje porazdeli toploto kot plastika na PCih. Odvisno kaj delaš. Če veliko računaš in kuriš procesor, potem bo prenosnik kar trpel. Če samo tipkaš, brskaš ipd., potem bo prenosnik dovolj. 17" prenosnik pa ni prenosnik. Pozabi, da bi to prenašal naokoli. To je stacionarni prenosnik, ki se prenaša le, če imaš fajn močne roke in res dobre razloge za fizično trpljenje. Je pa še vedno prenosnik, ki se ravno tako segreva. Tako da odločitev niti ni zelo težka. Moj glas gre za 13" + 24" LCD. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Torej....zelo dobra izbira za na pot (macbook je za to idealna rešitev). Ko pa si doma oz. v pisarni pa imaš zunanji monitor. p.s.: pišem pa drugače iz AIR-a. |
|||||||
![]() |
|||||||
Po mojem stvar mobilnosti in še dodatnega pribitka pribl. 500 EUR. Glede na to, da bo doma na zunanjem monitorju, vprašanje, če se dodatni večji zaslon in dodatna teža in strošek splača. |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() laptopov display komaj da uporabljam (v resne namene samo na terenu) drugače pa skos na zunanjih monitorjih. je pa res da drugi (laptopov) ekran uporabljam za drugi monitor in je zadeva nadvse priročna, tut pomislim ne da bi mel zaprtega ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
A uporaljaš prenosnikovo tipkovnico ali dodatno? |
|||||||
![]() |
|||||||
hvala in lp Bench _________________ Lp Bench |
|||||||
![]() |
|||||||
Na tvojem mestu bi se sam raje odločil za MBP 13 in dodaten zaslon (cinema). MBP 13, ti bo za to, kar si opisal da boš na njem delal, služila brez kakorkolišnih problemov (sam imam še tastarega MB 13 in ga uporabljam kot 1 računalnik, pa laufa kot urica). Je pa res da gledanje filmov na njem ni ravno užitek; saj ne da bi bila grafika slaba (ker res ni), samo 13' je malce premalo za prave filmske navdušence. tako da se mi kombinacija MBPja in cinema zaslona zdi odlična izbira, veliko boljša od MBP 17', ker je predobra za v izy pisarniško delo (vsaj to je moje majhno mnenje). ![]() |
|||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |