Iphone 3g - omrežje
|
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 11.06.2009 07:24:45 Iphone 3g - omrežje |
|
Živjo!
Imam Ipohne 3g 2.2.1 2.30. baseband. telefon je odklenjen z rebel sim card-om. Telefon deluje, samo včasih ga primejo neke "težavice"
Imam dva problema:
1. npr: danes se je telefon odločil, da ne bo več našel mobitelovega omrežja. poizkusil sem vse klasične trike, samo enostavno ne gre. Ima kdo kakšen predlog (včeraj zvečer je zadeva še lepo delala). Zanimivo je to, da mi v settings-> carrier najde omrežja samo poveže se pa ne?!
2. če grem s tem telefonom npr na Hrvaško, se mi noče povezati na omrežje. Ni variante. Potem sem kupil hrvaško prepay sim kartico in zadeva je delala? Ima kdo kakšen nasvet?
hvala za pomoč
lp
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 11.06.2009 11:08:09 |
|
Slaba stran x-sim oz. rebele kartice.
|
 |
Jabuček
Kraj: Kranj |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 11.06.2009 11:50:22 |
|
tudi meni se je zgodila podobna stvar... sem probaval na vse razne načine, ki so ponavdi delovale, pa ni bilo nič... nato pa sem izklopil location services in data roaming, ugasnil telefon, dal sim v drug (delujoč) telefon, dal sim nazaj v iphone, prižgal in če mi sam ne zazna omrežja grem pod carrier in izberem mobitel in dela...nato še nazaj vklopim location services in data roaming za edge...
sem opazil da če imam ročno na mobitel je omrežje veliko bolj stabilno...
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 11.06.2009 19:54:26 |
|
Tudi jaz sem potem naredil isto kot predlagaš Sharx in zadeva deluje.
@cheff: jaz imam iphone na 2.2.1, moja draga pa 2.2 in je softwersko odklenjen in tudi njej na hrvaškem ni delalo omrežje.
Ima kdo kakšno razlago za to? Dvomim, da noben uporabnik iphone ne more na hrvaškem telefonirat!?
Hvala vama za odgovore..
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 11.06.2009 21:07:14 |
|
Jaz mam tudi 2.2. softwaresko odklenjen pa me zanima če je imel še kdo težave v tujini z nedelujočim omrežjem?
LP
|
 |
Jabuček
Kraj: Lesce, Slovenia |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 20.06.2009 19:28:55 |
|
je kdo od vas ze nalozil nov os 3.0? se vam je napaka se kdaj pojavila???
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 21.06.2009 12:40:49 |
|
jaz sem vceraj dal nov sistem po navodilih http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4301
vse ok vse dela le omrezja mi ne najde... ko grem v nastavitve niti ni okvirčka kjer lahko izbiram omrezje "carrier"
mi lhako kdo pomaga?
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 21.06.2009 12:42:13 |
|
Kateri iPhone? Jezaklenjen ali je tovarniško odklenjen? Si probal restart?
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 21.06.2009 12:50:24 |
|
iphone je ze odklenjen ni nov ga imam ze od novega leta do sedaj sem imel sistem 2.2 - in mi je delovalo vse brezhibno vkljucno z cydijo...
sem probal restartat a je isto...
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 21.06.2009 12:51:54 |
|
trezegol je napisal/a: | iphone je ze odklenjen ni nov ga imam ze od novega leta do sedaj sem imel sistem 2.2 - in mi je delovalo vse brezhibno vkljucno z cydijo...
sem probal restartat a je isto... |
Je bil odklenjen s pomocjo yellowsn0w (torej softversko) ali je bil nezaklenjen (kupljen recimo v Italiji)? ...
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 21.06.2009 12:55:30 |
|
kupljen je bil v italiji januarja sem ga jailbrejkov z pwnagetool
sedaj pa sem naredil po navodilih
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4301
in se pojavi to...
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 21.06.2009 13:25:55 |
|
poskusil sem tudi dat sim ven in v drug telefon a se vedno ni nic...
sedaj u bistvu ima moj iphone funcijo ipoda .... deluje vse normalno le omrezja mi ne najde...
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 21.06.2009 13:31:29 |
|
trezegol je napisal/a: | poskusil sem tudi dat sim ven in v drug telefon a se vedno ni nic...
sedaj u bistvu ima moj iphone funcijo ipoda .... deluje vse normalno le omrezja mi ne najde... |
Sicer ne poznam tocno postopka, ker ga se nisem delal zdaj z novim SWjem... vendar je v vecini primerov bil problem v tem, da iPhone ni bil pred jailbreakom aktiviran (torej, da ga nisi po uspesni uradni nadgradnji prikljucil na itunes in pocakal, da se je aktiviral... ter potem probal, ce najde omrezje)... ali pa da si v softveru oznacil, da naj ga tudi aktivira... (Nevem, ce to ta novi redsn0w sploh ima ... )
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 21.06.2009 13:33:50 |
|
Sem sel pogledat tutorial na iClarified... nima sploh opcije, da izklopis aktivacijo... To pomoje pomeni, da sam naredi... torej, ce pred zacetkom jailbreaka ni aktiviran, ga poskusa on aktivirat... ce pa je ze prej aktiviran (kar bi moral narediti pri tistih iPhone-ih, ki so tovarnisko nezaklenjeni - taki so recimo tudi tisti iz ITA)... pa to opcijo preskoci...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 21.06.2009 13:41:23 |
|
Jest je napisal/a: | Sem sel pogledat tutorial na iClarified... nima sploh opcije, da izklopis aktivacijo... To pomoje pomeni, da sam naredi... torej, ce pred zacetkom jailbreaka ni aktiviran, ga poskusa on aktivirat... ce pa je ze prej aktiviran (kar bi moral narediti pri tistih iPhone-ih, ki so tovarnisko nezaklenjeni - taki so recimo tudi tisti iz ITA)... pa to opcijo preskoci... |
telefon ni nov sem ga ze uporabljal in to BP ...
a ima kdo kak nasvet kako naprej?
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 21.06.2009 13:44:43 |
|
Jest je napisal/a: | Sem sel pogledat tutorial na iClarified... nima sploh opcije, da izklopis aktivacijo... To pomoje pomeni, da sam naredi... torej, ce pred zacetkom jailbreaka ni aktiviran, ga poskusa on aktivirat... ce pa je ze prej aktiviran (kar bi moral narediti pri tistih iPhone-ih, ki so tovarnisko nezaklenjeni - taki so recimo tudi tisti iz ITA)... pa to opcijo preskoci... |
Ne more ga aktivirati, če ne vtipkaš PIN za SIM 
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 21.06.2009 13:51:10 |
|
trezegol je napisal/a: | Jest je napisal/a: | Sem sel pogledat tutorial na iClarified... nima sploh opcije, da izklopis aktivacijo... To pomoje pomeni, da sam naredi... torej, ce pred zacetkom jailbreaka ni aktiviran, ga poskusa on aktivirat... ce pa je ze prej aktiviran (kar bi moral narediti pri tistih iPhone-ih, ki so tovarnisko nezaklenjeni - taki so recimo tudi tisti iz ITA)... pa to opcijo preskoci... |
a ima kdo kak nasvet kako naprej? |
Saj je vseeno, ce telefon ni nov... Ce si ga restoral (Step Two v Iclarified vodicu), potem je softversko NOV. In ga moras najprej OBVEZNO prikljucit na iTunes in aktivirat... To pomeni, da moras imeti v iPhone 3G iz Italije vstavljeno delujoco SIM kartico, racunalnik mora imeti povezavo z inernetom, ce imas vklopljeno PIN kodo na SIM kartici, jo moras vpisat in pocakat, da se iPhone prijavi v omrezje... in potem sledis navodilom v iTunesu... dokler ne dobis na iPhone-u obestilo, da je telefon aktiviran:
Potem za vsak slucaj se probas poklicat eno stevilko, da vidis, da vse dela... in sele nato nadaljujes s tretjim korakom (postopkom jailbreaka)...
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 21.06.2009 14:13:43 |
|
Jest je napisal/a: | trezegol je napisal/a: | Jest je napisal/a: | Sem sel pogledat tutorial na iClarified... nima sploh opcije, da izklopis aktivacijo... To pomoje pomeni, da sam naredi... torej, ce pred zacetkom jailbreaka ni aktiviran, ga poskusa on aktivirat... ce pa je ze prej aktiviran (kar bi moral narediti pri tistih iPhone-ih, ki so tovarnisko nezaklenjeni - taki so recimo tudi tisti iz ITA)... pa to opcijo preskoci... |
a ima kdo kak nasvet kako naprej? |
Saj je vseeno, ce telefon ni nov... Ce si ga restoral (Step Two v Iclarified vodicu), potem je softversko NOV. In ga moras najprej OBVEZNO prikljucit na iTunes in aktivirat... To pomeni, da moras imeti v iPhone 3G iz Italije vstavljeno delujoco SIM kartico, racunalnik mora imeti povezavo z inernetom, ce imas vklopljeno PIN kodo na SIM kartici, jo moras vpisat in pocakat, da se iPhone prijavi v omrezje... in potem sledis navodilom v iTunesu... dokler ne dobis na iPhone-u obestilo, da je telefon aktiviran:
Potem za vsak slucaj se probas poklicat eno stevilko, da vidis, da vse dela... in sele nato nadaljujes s tretjim korakom (postopkom jailbreaka)... |
hvala najlepsa... sicer mi ga sedaj restora ampak omrezje je ze zaznal... res hvala se enkrat...
lp
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 21.06.2009 14:56:51 |
|
Tako je, telefon je treba pred JB aktivirat, to sem jaz zasral taprvič (na Ita 3G-ju), zato sem moral postopek ponoviti in sedaj dela.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 21.06.2009 17:09:38 |
|
jaz imam enak problem..prosm pomagajte...sedaj ga tretjič že restoram..
in upam da mi bo pokazalo tole omrežje resničnoooo!?!?!?
telefon je odklenjen tovarniško...
če sedaj nebo pa res nevem več kaj narest...mogoče rač. ugasnt in spet iPhone priklopit in užgat itunes in dat shift+restore...a je kaka razlika če dam (updates)
|
 |