Jabuk
MS Excell 2004 - decimalna vejica in format datuma
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 02.01.2007 12:39:16
MS Excell 2004 - decimalna vejica in format datuma
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ravnokar se ubadam z decimalno vejico in slovenskim formatom datuma v Excellu (MS Office for Mac 2004). A se je kdo s tem že pozabaval, da ne bom odkrival Amerike? Kljub temu, da imam nastavljeno v sistemskih preferencah Slovenijo, mi Excel uporablja ameriški način zapisa datuma in decimalno piko namesto vejice.

Thanks!
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 02.01.2007 22:43:47
Živjo. Tudi jaz sem pri sebi preizkusil to, kar si zgoraj napisal, in je enako. Prav tako imam v sistemu nastavljeno slovensko lokalizacijo, ki sem jo le malce modificiral (tako, da mi recimo datuma ne piše kot YYYY.MM.DD, ampak kot DD.MM.YYYY. In če recimo hočem v iWeb naredit "blog page" in kot datum izberem recimo 02.01.2007, mi izbrani datum napiše na stran v obliki 2007.1.7. Od aplikacije kot je iWeb, ki je Apple-ova, bi pričakoval, da se podreja sistemskim nastavitvam, če se že Excell ne...
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 03.01.2007 08:44:24
Praznični torek je dal približno rešitev problema:
Excell ni "Unicode" aplikacija, zato uporabi "zadnjo znano" "ne-Unicode" državo nastavljeno v sistemskih preferencah. Zato sem Macbooka prelisičil tako, da sem nastavil na nemško lokalizacijo in zagnal excell. Težava je izginila. Potem pa sem nastavil nazaj na slovensko in stvar deluje, vsaj kar se tiče decimalne vejice in datumskega zapisa v Office aplikacijah.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 03.01.2007 09:58:31
blazko je napisal/a:
Praznični torek je dal približno rešitev problema:
Excell ni "Unicode" aplikacija, zato uporabi "zadnjo znano" "ne-Unicode" državo nastavljeno v sistemskih preferencah. Zato sem Macbooka prelisičil tako, da sem nastavil na nemško lokalizacijo in zagnal excell. Težava je izginila. Potem pa sem nastavil nazaj na slovensko in stvar deluje, vsaj kar se tiče decimalne vejice in datumskega zapisa v Office aplikacijah.

O super! Hvala! Zadeva deluje! Smile

Škoda, da se recimo kar v Office ne da za posamezni dokument nastavljat zadevščin kot je lokalizacija (kot se to da v OpenOffice).
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 03.01.2007 13:26:35
Ja, na žalost je res tako. No, morda se bodo tudi pri MS in Applu kaj zmigali v to smer in naredili slovensko lokalizacijo kot se šika.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani