Time capsule
|
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 15.05.2009 10:45:16 Time capsule |
|
Pozdravljeni.
Že kakšen mesec imam Iphone in me je kar navdušil. Zato sem začel ogledovati za appli, no tudi ali pa predvsem zato ker imam windowsov vista poln kufer.
Ker sem ravno rabil zunanji disk sem kupil Time capsule. Uspešno sem zadevo povezal v mrežo kot extended network, instaliral printer preko nje sedaj pa me zanima dvoje: backup in doostop do kapsule z druge lokacije. Če prav razumem je za backup potreben program ki pa je le v mac računalnikih?
Še bolj me muči omenjeni dostop z druge lokacije. Ali je sploh možen ob trenutnih nastavitvah kapsule? Ali bi moral instalirati kapsulo namesto routerja? Skratka vsak nasvet bo dobrodošel, ker v navodilih ni prav dosti.
lp
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 15.05.2009 11:33:52 |
|
Backup lahko delas tudi iz Windowsov.
TimeCapsule lahko nastavis tudi kot router. Zadeva preprosto dela, ceprav osebno pogresam kaksen web vmesnik.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 15.05.2009 11:40:43 |
|
zee je napisal/a: | Backup lahko delas tudi iz Windowsov.
TimeCapsule lahko nastavis tudi kot router. Zadeva preprosto dela, ceprav osebno pogresam kaksen web vmesnik. |
Ravno zato je nisem dal kot router. Nikjer nisem bral, videl, da lahko kaj nastavljaš. Čeprav nekje piše da imaš lahko kao dve mreži, eno recimo zaščiteno eno free
Ja vem da lahko delaš backup iz windowsov. Ampak najbrž samo ročno tale time mašin ali kaj je že se mi sliši bolj fensi.
Še vedno pa ne vem kako je z oddaljenim dostopom. Nekje sem bral da moraš registrirati apple napravo pa potem na mobile.me .....  a ima kdo to poštimano? A je kapsula sploh dovolj za registracijo?
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 15.05.2009 12:37:37 |
|
Ti imaš malo pomešane pojme.
1.) TimeCapsule je primarno router z vgrajenim diskom in ne disk s funkcijo routerja.
2.) TimeMachine je pač backup aplikacija za OSX. Obstajajo tudi avtomatične backup aplikacije za windowse. TimeCapsule je v tem primeru le mrežni disk.
3.) Mobile.me je popolnoma ločena (in plačljiva) storitev. TimeCapsule ima le vgrajeno funkcijo, da lahko preko mobile.me accounta dostopaš do diska. Imaš pa tudi druge možnosti oddaljenega dostopa.
4.) Če še nisi, si naloži AirPort Utility in si oglej podrobne nastavitve, ki ti jih omogoča:
http://www.apple.com/downloads/macosx/apple/application_updates/airportutility531forwindows.html
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 15.05.2009 13:07:56 |
|
Citiram: | TimeCapsule je primarno router z vgrajenim diskom in ne disk s funkcijo routerja. |
Ja seveda imam pomešane pojme, ker ni nobenih pametnih navodil. Imam instaliran airport utility ampak ne vidim, da bi tam lahko router nastavljal kot je to pri klasičnih routerjih. 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 15.05.2009 13:18:40 |
|
To mi gre najbolj na k***c!
Tip kupi iPhone in ker je navdušen, kupi TC za zunanji disk(!?) in ker nima blage veze in ker ni nikjer nič prebral počasi koleba proti zaključku, da je Apple za en drek.
Na drugi strani pa prodajalec, ki bi ga tisti moment odpustil... kako lahko nekomu, ki kupuje zunaji disk proda TC?????
http://www.apple.com/timecapsule/ in kaj ti sedaj ni jasno o TC-ju?
_________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro
http://sitemile.com/ref/faganel
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 15.05.2009 13:32:41 |
|
Goran je napisal/a: | Citiram: | TimeCapsule je primarno router z vgrajenim diskom in ne disk s funkcijo routerja. |
Ja seveda imam pomešane pojme, ker ni nobenih pametnih navodil. Imam instaliran airport utility ampak ne vidim, da bi tam lahko router nastavljal kot je to pri klasičnih routerjih.  |
Lahko nastavljaš vse stvari kot pri klasičnih routerjih, le ne preko browserja, temveč preko Airport Utility programa. Seveda moraš biti priklopljen na mrežo od TimeCapsule-a, da ti ga bo sploh zaznalo. Kako približno zgleda, si pa poglej tukaj:
http://www.tuaw.com/photos/airport-admin-utility-5-0/145209/
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 15.05.2009 16:57:15 |
|
bom izkoristu temo. se da omrežje na TC tako zaščitt, da sosedje v bloku na primer ne vidju wi fi omrežja?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 15.05.2009 17:22:29 |
|
Citiram: | in ker nima blage veze in ker ni nikjer nič prebral počasi koleba proti zaključku, da je Apple za en drek. |
Kje si pa prebral kam kolebam? In kaj gre tebi prijaznež na kurac meni dol visi. Zadevo sem kupil za svoj in ne tvoj denar, Če bi mislil, da je apple zanič sploh ne bi bil tu gor.
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 15.05.2009 18:01:27 |
|
Stark je napisal/a: | bom izkoristu temo. se da omrežje na TC tako zaščitt, da sosedje v bloku na primer ne vidju wi fi omrežja? |
Seveda se da... to zna narediti vsak wifi router.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: 1 Infinite Loop |
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 16.05.2009 21:12:43 |
|
mikrohard je napisal/a: | Stark je napisal/a: | bom izkoristu temo. se da omrežje na TC tako zaščitt, da sosedje v bloku na primer ne vidju wi fi omrežja? |
Seveda se da... to zna narediti vsak wifi router. |
če misliš dat SSID na hidden to ni rešitev, saj ti vsak wifi scaner najde tudi skrita omrežja. Prava rešitev je, da zmanjšaš moč oddajanja na toliko, da ne "šprica" signala čez tri nadstropja. No lahko tudi stene premažeš s posebno snovjo, ki ne spušča wifi signala skozi... 
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 16.05.2009 21:33:13 |
|
Načeloma ni treba skrivati SSID-ja. Enostavno vklopiš WPA2-PSK AES pa se lahko vsi samo po riti praskajo, ko najdejo mrežo. Z močjo se je pa brezveze igrati, ker je vpliv minimalen oz. ničen.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 16.05.2009 23:23:02 |
|
mikrohard je napisal/a: | Načeloma ni treba skrivati SSID-ja. Enostavno vklopiš WPA2-PSK AES pa se lahko vsi samo po riti praskajo, ko najdejo mrežo. Z močjo se je pa brezveze igrati, ker je vpliv minimalen oz. ničen. |
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 16.05.2009 23:25:35 |
|
mikrohard je napisal/a: | Načeloma ni treba skrivati SSID-ja. Enostavno vklopiš WPA2-PSK AES pa se lahko vsi samo po riti praskajo, ko najdejo mrežo. Z močjo se je pa brezveze igrati, ker je vpliv minimalen oz. ničen. |
Moč je še kako pomembna, enako velja za antene... Še posebej če imaš okoli sebe veliko domačih wifi omrežij (št.kanalov je pa omejeno).
|
 |