Jabuk
spletne domene
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 28.04.2009 19:07:24
spletne domene
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo!

Za informatiko sem si izbrau projekt - spletna stran. Danes sm jo dokončau a ko sem mau pogledau za hosting pa domene sm se odloču da raj mau okol pouprašam. No mene zanima če poznate kašno dobro domeno, ki bi jo men priporačal.
Rabu bi sorazmerno veliko prostora; da bi mela stran "končnico" .si; da ne bi blo preveč drago.

PS: opazu sm da je nekje linux pa microsoft domena... a za Mac-e rabmo tut kšne posebne ponudbe??

Hvala, Kus
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trebnje
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 28.04.2009 19:34:26
Človek kaj ti želiš vprašat? Sem trikrat prebral tvoj post pa te še vedno ne razumem kaj natačno želiš?!

1. Želiš spletno gostovanje DA / NE
2. Želiš SI domen DA / NE

Ne razumem kaj sedaj zraven mešaš še linux pa micro$oft

Ne vem kaj točno bi rad tako da malo bolj jasno napiši kaj točno želiš pa ti bomo lahko pomagali predvsem pa tudi koliko so pripravljen plačati ter koli prostora želiš na strežniku brez tega ne gre.

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ruše
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 28.04.2009 19:49:08
strežnik lahko maš svoj - neomejen prostor
domene pa so tudi 10€-20€ LETNO! torej zelo poceni.
http://www.gigaspark.com/ - domene in hostanje
sicer pa bom jaz tudi čez par mescev končal spletno stran ki sem jo pred kratkim začel (domena bo verjetno www.mooty.org)
ciljam pa v smer facebook/twitter

veliko sreče pri izdelavi Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 28.04.2009 21:17:51
Nima veze Win, Mac, UNIX

Domena je ime, ki ga zakupiš pri registrarju za leto, dve, ali več.
jebuk.si je recimo tako ime (domena).

Potem rabiš še server, ki bo gostil tvojo domeno. To pomeni, da bo računalniku (klientu), ki bo hotel gledat tvojo spletno stran (preko interneta) poslal file, ki sestavljajo tvojo spletno stran. Taka storitev se imenuje spletno gostovanje (web hosting).

Ponudnik teh storitev (service provider) ti ponavadi v enem paketu omogoča nakup domene, gostovanje in še cel kup drugih storitev. Paketi se ločijo po obsegu servisov (GB prostora, število domen, število mailov...)

Večinoma ti ponudijo več kot rabiš za začetek, edino, kar ti ne povejo, je na kakšno hitrost (mb/s) bo omejen promet iz/do tvoje strani ... tukaj pa ni instant recepta kako se odločit. Če rabiš dobre performanse, ponavadi pristaneš pri dražjem service providerju.

Jaz delam s podjetnem Amadej (ker smo pač eden na drugega navajeni).

Od odstalih pa imam izkušnje še s hitrost.com, megasplet.com, siol.net, amis.net in t-2.net, vendar jih pre malo poznam, da ti lahko rečem, kateri je pravi zate. Ni pa noben ekstremno zanič.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 28.04.2009 21:41:18
Za gostovanje imaš več možnosti. Za začetek lahko preizkusiš kakšno brezplačno gostovanje, lahko vprašaš, če ima šola urejeno gostovanje pri arnesu, lahko pa tudi zakupiš gostovanje. V tem primeru priporočam domovanje.com (http://www.domovanje.com/) - veliko prostora, ugodna cena, odlična podpora... Pri njih lahko kupiš tudi domeno.

Lp,
Martin
Jablanator

Jablanator

Kraj: Vodice
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 05.05.2009 16:05:26
živjo...

mene pa zanima...
jst sm s programom iweb začeu si delat to kao spletno stran in mi res ni jasn kaj morm nardit da bo lohka folk lohka gledu mojo spletno stran...ubistvu mi ni nč jasn glede teh domen..tlele gledam mal po forumu in eni govorite o brezplačnih domenah...
No če bi biu kdo tok dobr pa mal razložu kako se to nardi pa mam u mislih brezplačno...

TNX

lp Luka
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 05.05.2009 17:09:23
Nekaj sporocil gor imas vse razlozeno.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani