Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Vrednost rabljenega PowerMac/a
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 22.04.2009 08:26:11
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Vem, da je bil na neki firmi nevem pa na kateri, mogoče na uredništvu Financ, SD-ram še imam doma iz mojega prvega pc-ja, tudi IDE disk se mora nekje kotalit, grafično pa bi že nekako zrihtal, od lastnika sem zvedel to, da 100% deluje, če pa je res pa nevem

Zdaj pa še nekaj vprašanj:
Kako deluje ta mac? (če je hiter ali počasen)
Kje se dobi operacijski sistem in če je komplicirano naložit?
Je mogoče kakšen prostovljec, ki ima ustrezne komponente, da bi stestirali tega mac-a (mb ali pa ms...)?
Kako ugotovim, kateri je pravi tip oz. s koliko Hz tik-taka?

Glede cene vidim, da ste ga ocenili z gajbo pira, torej ene 30-40€? Very Happy Jaz pa sem mislil, to še je ziher ene 100-150€ vredno Embarassed Rolling Eyes

Nazadnje urejal/a cheff Sre 22. Apr 2009 08:28; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #42   Objavljeno 22.04.2009 08:27:52
Sam osebno ne bi vlagal denarja v ta racunalnik, da bi ga usposobil No razen v primeru, da bi kje staknil kake rame in disk od kakega prijatelja. Boljse je potem se malenkost dati zraven pa mas mac minija. Saj ohisje je lepo pa sama zasnova tudi ampak je prestara zadevica.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #43   Objavljeno 22.04.2009 08:30:54
Na zadnji sliki pri vtičih za kable ti lepo piše Smile

300 MHz, 512k CACHE, etc ... jaz ne bi dal več kot recimo 10 EUR za to ... maš pa v MS-ju in okolici kar nekaj machackerjev

Gor lahko daš Mac OS 9 ti bo najlepše delal, pa še klasične špile boš lahka igral.

OS lahko dobiš na *** Embarassed ali pa povprašaš kakšnega izmed že omenjenih machackerjev.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #44   Objavljeno 22.04.2009 08:37:16
cheff je napisal/a:
Zdaj pa še nekaj vprašanj:
Kako deluje ta mac? (če je hiter ali počasen)

Dandanes je že počasen. Niti za brskanje po internetu ga ne moreš več uporabljati, ker ti bo pri Flash reklamah zaribal.

Je pa tako, kot je macuser napisal: naložiš si MacOS 9.x in bo deloval super s starimi programi, predvsem pa igrami iz macintoshgarden. Smile

cheff je napisal/a:
Kje se dobi operacijski sistem in če je komplicirano naložit?
Je mogoče kakšen prostovljec, ki ima ustrezne komponente, da bi stestirali tega mac-a (mb ali pa ms...)?

Kakšen disk se že najde. Bolj problematična je grafična...
OS se že nekje stakne. Seveda sem pripravljen zadevo pretestirati, če se kaj oglasiš.

cheff je napisal/a:
Glede cene vidim, da ste ga ocenili z gajbo pira, torej ene 30-40€? Very Happy Jaz pa sem mislil, to še je ziher ene 100-150€ vredno Embarassed Rolling Eyes

30-40€? Si nor?! Sem mislil na najcenejšo pivo, tam okoli 10-15 € za en six-pack (recimo v Lidlu) ... Rolling Eyes
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: MS
Moški

Prispevek: #45   Objavljeno 22.04.2009 12:31:40
@macuser: mam jaz ponovno nekaj pomanjkljivih iMacov (crt), ene štiri, moram pogledat. Te zanima? Very Happy

 MBP13 M1, 16GB, 1TB, macOS Sonoma /27" iMac 3.4GHz i7, 16GB, 2TB SATA+256GB SSD, AMD Radeon HD 6970 2GB /Apple TV 3rd Generation /Apple Watch Series 6 GPS 44 mm Space Gray /iPod classic 160GB /iPod nano 16GB /iPad 9 64GB /iPad Air 2 64GB /iPad Air 32GB /iPad 3 32GB /iPad 2 16GB /iPad 16GB /iPhone 12 Pro 512GB /iPhone X 256GB /iPhone 7 128GB /iPhone 6S 128GB /iPhone 6 128GB /iPhone 5S 64GB /iPhone 5 64GB /iPhone 4S 64GB /iPhone 4 32GB /iPhone 3GS 32GB /iPhone 3G 8GB /iPhone
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #46   Objavljeno 22.04.2009 12:41:24
opeter je napisal/a:

Dandanes je že počasen. Niti za brskanje po internetu ga ne moreš več uporabljati, ker ti bo pri Flash reklamah zaribal.

Je pa tako, kot je macuser napisal: naložiš si MacOS 9.x in bo deloval super s starimi programi, predvsem pa igrami iz macintoshgarden. Smile

Eh če pa še za brskanje po internetu ni uporaben, za kar sem ga mislim met pa bom rajše šparal za enega prenosnika od appla...

EDIT: bi pa si mogoče naložil MacOS na moj PC, da vidim kako to zgleda...
Je kje kakšen vodič, kako se to nalaga?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: MS
Moški

Prispevek: #47   Objavljeno 22.04.2009 12:50:23
cheff je napisal/a:
opeter je napisal/a:

Eh če pa še za brskanje po internetu ni uporaben, za kar sem ga mislim met pa bom rajše šparal za enega prenosnika od appla...

Lahko kupiš PB-ka, ga ravno prodajam. Poglej male oglase, več kot dovolj za net Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ruše
Moški

Prispevek: #48   Objavljeno 22.04.2009 13:03:12
Feren je napisal/a:
cheff je napisal/a:
opeter je napisal/a:

Lahko kupiš PB-ka, ga ravno prodajam. Poglej male oglase, več kot dovolj za net Smile

ali pa mojga Macbooka
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #49   Objavljeno 22.04.2009 14:27:16
cheff je napisal/a:

Ne kupit staro PPC tehnologijo v skorajšnji sredini leta 2009. Raje šparaj.

Če si kak zbiratelj oz. nostalgik je OK (tako kot sva z Macuserjem že zgoraj omenila), ampak če si želel računalnik za splošno uporabo, si raje omisli kakšnega Mac minija ali kaj podobnega z Intelovim CPU-jem.

cheff je napisal/a:

Obstaja forum www.insanelymac.com
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani