Ali se da AE kako dopovedat koliko downloada in uploada lahko ima določen uporabnik če ne gre na uporabnika(računalnik) pa se skupaj. Še boljše če bi imel kakšne profile oz da bi bilo to enostavno preklapljat.
| Airport extreme dual band - omejitev uporabnika? | |||||||
Ali se da AE kako dopovedat koliko downloada in uploada lahko ima določen uporabnik če ne gre na uporabnika(računalnik) pa se skupaj. Še boljše če bi imel kakšne profile oz da bi bilo to enostavno preklapljat.
|
|||||||
Nihče ne ve...?
|
|||||||
Airport Extreme nima možnosti QOS-a. Če želiš take funkcije, si nabavi kak bolj profesionalni router (npr. vigor).
|
|||||||
oz. npr. Linksys WRT54GL z DD-WRT (ali Tomato) firmwarom... |
|||||||
Ampak WRT54GL oz. noben router z naloženim Open/DD/vstavi_poljubno/WRT sistemom ne podpira 802.11n "standarda". Nekateri ga sicer podpirajo, a z instalacijo custom firmware-a zgubijo to funkcionalnost (mislim, da še ni driverjev za WRT linux sisteme). Vigor (prava verzija seveda) pa podpira vse out of the box. Ampak mislim, da je brezveze menjati Extreme-a za drug router samo zaradi tega... sploh pa za slabši router (ala wrt54gl).
|
|||||||
Ok lahko potem vsaj omejim hitrost neta za vse recimo če imam 4/1 na 1/1? Ali tudi to spada pod QOS?
|
|||||||
Saj zdaj tudi original firmware od Linksys-a podpira QoS. |
|||||||
Kot sem gledal AEBS mislim, da tudi to ni možno... AEBS je stabilen, hiter, meni osebno user friendly, ki mu pa žal manjkajo številne dodatne nastavitve... Tako kot pri nekaterih drugih proizvodih Appla... |
|||||||
Ja jaz imam EAX , pa edino kar mu manjka je antena nic drugega.
|
|||||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |