Ja se je tudi meni zazdelo včeraj da so na liniji z telim forumom in da čekirajo zadeve

kar je seveda edino pravilno in jim dam prav.
Ok sedaj sem malo bolj pretestiral zadevo in postavil ravzijalcem nekaj vprašanj nekatere (tudi kakšnega noob

ampak je treba da vidiš odnos). Upam da razvijalci ne bodo jezni ko bom objavil njihove odgovore na moja vprašanja. To opravičujem z dejstvom da morda bo to še komu pomagalo in da jih ne bo klikal po nepotrebnem
------------------------------------------------------------
1. Urejanje predloge izpisa
Vse kar v izpisu lahko urejaš je glava in noga lista. Oboje lahko oblikuješ v programu za oblikovanje slik in potem pod nastavitvami vstaviš na dokument.
Osebno mi to dopušča premalo svobode pri oblikovanju dokumenta, vendar pa se bi dalo tudi z tem potrpeti
2. Urejanje osnovnega izpisa noge
pro registraciji je potrebno izpolniti vsa polja, ni pa rečeno da želiš da se ti vsi podatki izpišejo tudi na dokumentu
Izbris teh podatkov se uredi tako da jih v nastavitvah pobrišeš se odjaviš in prijaviš in zadeva deluje.
čisto ok varianta samo moraš vedeti glede odjave in prijave, za mac userje morda nekoliko nejasno za win userje čisto jasno saj morajo za vsako spremembo v programo narediti ponovni zagon računalnika
3. Export v PDF obliko
LIGHT verzija direktnega exporta ne omogoča (ne zaradi samih ravijalcev temveč zaradi FileMaker programa ki se uporablja v ozadju). Obstaja seveda preprosta rešitev za Mac uporabnike: Print --> tukaj potem izbereš da ti shrani kot PDF. Lepo opisano tudi v njihovem Help-u.
PRO verzija omogoča tako direktno pošiljanje preko maila kot direktno shranjevanje na disk.
vse lepo in prav za LIGHT mi je razumljivo sicer okrog in okrog do rešitve pa vendar... PRO pa boste lahko prebrali v nadaljevanju.
4. Sprememba prve št. dokumetov - pričetek uporabe programa sredi poslovnega leta
Po defoultu je da program prične pri 00001-2009. To se spremeni tako da pri prvem dokumentu (predračun, račun, ...) spremenite zaporedno številko (desni gumb --> izreži -->vpišeš novo št. npr 00259-2009) program bo pri naslednjem dokumentu samodejno nadaljeval pri naslednji zaporedni št. torej pri 00260-2009
Ponovno rešitev enostavno preprosta vendar pa nikjer zavedena v njihovem help-u. Verjamem da bo tudi to v prihodnje urejeno
5. dodajanje novih oblik dokumentov (npr. avansni račun)
Sam uporabnik novih oblik dokumentov ne more dodajati bodo pa razvijalci glede na odgovor te oblike dodali v naslednjih posodobitvah.
6. ali je program uporaben tudi brez povezave z netom glede na to da je preverjanje licence preko neta
Da program je uporaben tudi brez povezave z netom.
Sklepam da mora biti net prisoten najmanj pri registraciji programa ter pri podaljšanju licence
7. ali se lahko program uporablja na dveh računalnikih z eno licenco (npr: desktop in prenosnik)
Na enostaven trenutno še ne ker ni omogočen prenos podatkovne baze programa iz enega računalnika na drug računalnik. Mrežna verzija tudi trenutno še ni na voljo bo pa v prihodnje, prav tako tudi rešitev z dvema računalnikoma in prenosom podatkovne baze.
Upam da bodo to rešitev uredili zelo kmalu ker je to pri meni skorajda predpogoj za zakup/nakup programa
8. Ali je mogoč nakup programa LIGHT
Ne možen je samo najem!
No ja z dodatno obrazložitvijo ki je ne bom pisal tukaj se načeloma celo strinjam z njimi, odgovor pa pokaže da fantje tudi mislijo resno z samim programom.
9. Nakup in cena PRO programa
Izzid PRO programa je začasno prestavljen prav tako ni še znana cena ker se pripravljajo večje posodobitve.
no tukaj pa pridemo do težave saj PRO program omogoča nekatere funkcije ki v LIGHT verziji niso enostavene ali možne kar pa je malo tako tako. Ampak mi je popolnoma jasno in fante razumem
------------------------------------------------------------
Trenutna moja splošna ocena programa LIGHT (od 1 do 10) = 7
Pri uporabi se mi je enkrat sesul (pri izbiri tiskanja dokumenta) drugače načeloma dela ok. Moram še stestirati vpliv na rame in procesor....
Trenutno se bom nakupa oz. najema programa vzdržal ker kot sem v komentarjih pri vprašanjih navedel določenih stvari še ni, ki pa so zame bistvenega pomena pri delu.
Bom pa še naprej testiral, ker mi je sam program resnično interesanten in če bodo vse porihtali tako je treba jim rade volje namenim tistih 115 evrov (z DDV) za letni najem programa.
lp