Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Izdelava računov
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trebnje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 31.03.2009 07:52:27
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
PRVA OCENA gledano s stališča uporabnika:

Poslovanje LIGHT --> www.datastudio.si

Prva ocena po nekaj minut uporabe oz. po bolj podrobnem pregledu vmesnika. Aplikacija moram reči da je zanimiva (če že ne drugega gledano iz stališča da je plod slovenskih razvijalecev) in pogojno je vredna cene 1 letnega najema. Čeprav bi tukaj takoj navedel eno slabost da nisem opazil možnosti (tako da mogoče je to možno) nakupa tega programa. Na voljo za nakup, kakor sem videl je samo PRO verzija.

Kot rečeno sem si program ogledal res dokaj hitro in se še nisem prav pretirano poglabljal vanj. Do sedaj lahko tako napišem samo par stvari ki so me zmotile (pač ljudje smo takšni da najprej opazimo tisto kar nas zmoti Embarassed )

- Ni narejen na Coco-i ker malenkost upočasni delovanje programa (takšen imam občutek)
- vmesnik: preveč so gledali na birokrat-a oz. podobne programe ostalih slovenskih win razvijalcev tovrstnih programov, kar je morda iz stališča marketinga in pridobivanja win userjev dobro kot mac user pa jim to štejem v slabo saj bi lahko delali na OsX vmesniku in načinu delovanja (tukaj primerjam z Invoice3 ki ima tipični OsX vmesnik)
- nekaj felerjev s šumniki v vmesniku

Skratka po hitrem testu / pregledu kot navedeno me je več ali manj vse zmotilo pri vmesniku kar je seveda do sedaj logično ker več kot to programa še nisem testiral

Moram pa izpostavti tudi pluse:
- program uporablja FileMaker bazo za shranjevanje podatkov
- plod naših domačih razvijalcev (čeprav kot rečeno morda malo preveč copy/paste na momente)

Moram pa napisati tudi da me je presenetil link oz. vsebina strani. Zakaj? Če se ne motim so ti fantje prej razvijali pod imenom Twistednails sedaj pa so vse preimenovali v Data Studio kar po eni strani razumem po drugi pa ne kot drugo pa da interesentov za ta program niso obvestili ob njegovem izzidu. (Lahko pa da se motim (čeprav dvomim) da so to eni in isti razvijalci)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 31.03.2009 08:20:23
vau! tale obeta še bolj. pa še plod domačih mandeljcev. morda je to to, kar iščem.

Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 31.03.2009 17:02:34
Glede nakupa jah kontaktiraš jih pa ti pošlejo licenco pa je Very Happy ali je problem poslat mail he he he Very Happy

Glede vmesnika hmm ne vem ne vem če je ravno podobno birokratu Very Happy tisto je tema ... tole je supr progy ... (sam sm sicer uporabnik PRO verzije, light se pa iz firbca že vleče dol in pa da pogledam) sicer sem pa imel možnost videti nov vmesnik, ki bo res fin. FANTJE DEJTE ZMIGAT!!!!!! tole nekateri hočemo !!!! Very Happy

glede twistednails pa jih razumem, ker kako boš ene jožetu po telefonu razložu oz črkoval twistednails Very Happy sej ne bo noben mail prišel na pravi naslov Very Happy he he he sem pa tudi slišal da se fantje širijo kar je edino pravilno, firma, ki se ne razvija propada ...

lp Avi

imamo je napisal/a:
PRVA OCENA gledano s stališča uporabnika:

Poslovanje LIGHT --> www.datastudio.si

Prva ocena po nekaj minut uporabe oz. po bolj podrobnem pregledu vmesnika. Aplikacija moram reči da je zanimiva (če že ne drugega gledano iz stališča da je plod slovenskih razvijalecev) in pogojno je vredna cene 1 letnega najema. Čeprav bi tukaj takoj navedel eno slabost da nisem opazil možnosti (tako da mogoče je to možno) nakupa tega programa. Na voljo za nakup, kakor sem videl je samo PRO verzija.

Kot rečeno sem si program ogledal res dokaj hitro in se še nisem prav pretirano poglabljal vanj. Do sedaj lahko tako napišem samo par stvari ki so me zmotile (pač ljudje smo takšni da najprej opazimo tisto kar nas zmoti Embarassed )

- Ni narejen na Coco-i ker malenkost upočasni delovanje programa (takšen imam občutek)
- vmesnik: preveč so gledali na birokrat-a oz. podobne programe ostalih slovenskih win razvijalcev tovrstnih programov, kar je morda iz stališča marketinga in pridobivanja win userjev dobro kot mac user pa jim to štejem v slabo saj bi lahko delali na OsX vmesniku in načinu delovanja (tukaj primerjam z Invoice3 ki ima tipični OsX vmesnik)
- nekaj felerjev s šumniki v vmesniku

Skratka po hitrem testu / pregledu kot navedeno me je več ali manj vse zmotilo pri vmesniku kar je seveda do sedaj logično ker več kot to programa še nisem testiral

Moram pa izpostavti tudi pluse:
- program uporablja FileMaker bazo za shranjevanje podatkov
- plod naših domačih razvijalcev (čeprav kot rečeno morda malo preveč copy/paste na momente)

Moram pa napisati tudi da me je presenetil link oz. vsebina strani. Zakaj? Če se ne motim so ti fantje prej razvijali pod imenom Twistednails sedaj pa so vse preimenovali v Data Studio kar po eni strani razumem po drugi pa ne kot drugo pa da interesentov za ta program niso obvestili ob njegovem izzidu. (Lahko pa da se motim (čeprav dvomim) da so to eni in isti razvijalci)

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 31.03.2009 17:33:19
Avian - brez zamere ampak očitno nisi prebral ali dobro razumel mojega posta. Jasno so bile navedene besede: hitri pregled, hitra ocena, nekaj minut, prvi vtis.... itd.

In kot napisano moja osebna ocena!

Čeprav bi tukaj takoj navedel eno slabost da nisem opazil možnosti (tako da mogoče je to možno) nakupa tega programa. Na voljo za nakup, kakor sem videl je samo PRO verzija

Tega stavka in podnaslova Poslovanje LIGHT tudi nisi razumel? Ja sem napisal PRO verzijo je moč kupiti LIGHT verzije očitno ne ali pa jaz nisem zasledil.

vmesnik: preveč so gledali na birokrat-a oz. podobne programe

tole tudi ni šlo? napisal sem VMESNIK ne kot program celota.... nisem ocenjeval programa ker za to nisem prava oseba (birokrata nisem resno nikoli uporabljal prav tako tudi še ne tega programa) poznam pa oba ta hitri pregled in sama postavitev določenih stvari me je sumljivo priklicala spomin na birokrata...

Twistednails --> sem napisal da jih po eni strani razumem! Glede jožeta je pa tako da Jože verjetno tudi Mac-a ne uporablja Razz če pa že potem verjetno tudi razume besedo... pa to niti nima veze.

Da tukaj še napišem pohvalo fantom ker so danes poslali tudi mail (interesentom ki smo že pred letom in še nekajkrat vmes povpraševali po tem programu) z obvestilom o izzidu programa in novem imenu (čeprav mi je sumljivo ker je priletel nekaj ur po tistem ko sem svoj komentar na to tukaj napisal Smile ).

Super čimboljši in čimhitrejši razvoj jim tudi jaz želim saj bomo tako morda končno dobili resnega razvijalca programske opreme za OsX v Slo!

Glede na to da si me že direktno citiral sem se čutil dolžnega da ti tudi odgovorim Razz in pojasnim nejasnosti.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 31.03.2009 19:31:38
http://www.minimax.si/site/mobilni_minimax/328/mobilni_minimax.aspx
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 31.03.2009 19:43:23
micom je napisal/a:
http://www.minimax.si/site/mobilni_minimax/328/mobilni_minimax.aspx

Za to smo pa že enkrat rekli, da je slabo, da si odvisen od interneta Smile Poslovanje mora teči naprej, četudi ni neta.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #27   Objavljeno 31.03.2009 21:32:24
glede poslovanje LIGHT mam prvo izjemno neprijetno izkušnjo.
pa naj najprej začnem s pozitivnimi vtisi;

snel program, aktiviral zahtevek po trial licenci, vmes šel pojest in otroka pocartat, pridem nazaj licenca aktivirana. super.

odprem program čekiram levo, desno. hitro uvidim sistem delovanja in začnem šopat bazo. še pred tem brišem baze (šifranti, stranke). brisanje vsakega posebej me utruja. okay.

naposled le poštimam vse skupaj, super. program zelo všečen. pritisnem knof za testni izpis in program se usuje. usuje tako zelo, da baze ni več sploh (vsaj tako izgleda). program se od tedaj niti ne zažene več. med tem, ko tole pišem program stagnira v ozadju. mogoče bo kaj odmlel vendar dvomim.

sicer pa nekaj prvih kritik na račun bodisi hroščnatosti oziroma nedodelanosti. al pa samo jest ne najdem korekcij:
- copy / paste v vrstice kopira tudi font styling, ki se ga ne da spreminjat v samem programu kasneje. rezultat = briši vrstico popolnoma (ne le vsebine, ker si zapomne formating) in piši na roko
- resize zaslona ne deluje. se pravi celice se ne povečujejo proporcionalno pač pa se povečuje le "canvas", ki ne koristi ničemur in nikomur
- pomen nekaterih ikon ni samo po sebi umeven. pri tem pogrešam "hint" oziroma "help" balonček, ko se zafuraš na ikonco (ne vem kako se temu strokovno reče)

toliko za enkrat. če sem kaj kiksnil bom zelo vesel, če se me popravi.
sicer pa sem vseeno navdušen nad programom... bom poizkusil znova Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 31.03.2009 21:47:00
okey. očitno je samo na prvem uporabniškem računu nekej sedlo. preko novega sem prišel notri. vse je na mestu Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 01.04.2009 09:18:48
Evo danes sem se še malo bolj resno spravil testirati ta programček. Sedaj si sproti lepo zapisujem stvari potem v kontakt z razvijalci Wink

Evo še tisti feler ki sem ga omenil glede šumnikov Wink da ne bo kdo rekel da si izmišljam ....

Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #30   Objavljeno 01.04.2009 09:54:17
imamo je napisal/a:
Evo danes sem se še malo bolj resno spravil testirati ta programček. Sedaj si sproti lepo zapisujem stvari potem v kontakt z razvijalci Wink

Evo še tisti feler ki sem ga omenil glede šumnikov Wink da ne bo kdo rekel da si izmišljam ....

Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch

enako sem tudi sam že opazil. sam sem že na vezi z njimi, ker resno razmišljam o nakupu. sicer pa mislim, da prebirajo tale prispevek Wink

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 01.04.2009 11:05:53
Odgovori s citatom
hm še vedno mi niso dodelili licence za testno uporabo Confused očitno me ne marajo Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 01.04.2009 12:01:24
Ja se je tudi meni zazdelo včeraj da so na liniji z telim forumom in da čekirajo zadeve Wink kar je seveda edino pravilno in jim dam prav.

Ok sedaj sem malo bolj pretestiral zadevo in postavil ravzijalcem nekaj vprašanj nekatere (tudi kakšnega noob Smile ampak je treba da vidiš odnos). Upam da razvijalci ne bodo jezni ko bom objavil njihove odgovore na moja vprašanja. To opravičujem z dejstvom da morda bo to še komu pomagalo in da jih ne bo klikal po nepotrebnem Wink

------------------------------------------------------------
1. Urejanje predloge izpisa

Vse kar v izpisu lahko urejaš je glava in noga lista. Oboje lahko oblikuješ v programu za oblikovanje slik in potem pod nastavitvami vstaviš na dokument.

Osebno mi to dopušča premalo svobode pri oblikovanju dokumenta, vendar pa se bi dalo tudi z tem potrpeti Wink

2. Urejanje osnovnega izpisa noge

pro registraciji je potrebno izpolniti vsa polja, ni pa rečeno da želiš da se ti vsi podatki izpišejo tudi na dokumentu

Izbris teh podatkov se uredi tako da jih v nastavitvah pobrišeš se odjaviš in prijaviš in zadeva deluje.

čisto ok varianta samo moraš vedeti glede odjave in prijave, za mac userje morda nekoliko nejasno za win userje čisto jasno saj morajo za vsako spremembo v programo narediti ponovni zagon računalnika Razz

3. Export v PDF obliko

LIGHT verzija direktnega exporta ne omogoča (ne zaradi samih ravijalcev temveč zaradi FileMaker programa ki se uporablja v ozadju). Obstaja seveda preprosta rešitev za Mac uporabnike: Print --> tukaj potem izbereš da ti shrani kot PDF. Lepo opisano tudi v njihovem Help-u.

PRO verzija omogoča tako direktno pošiljanje preko maila kot direktno shranjevanje na disk.

vse lepo in prav za LIGHT mi je razumljivo sicer okrog in okrog do rešitve pa vendar... PRO pa boste lahko prebrali v nadaljevanju.

4. Sprememba prve št. dokumetov - pričetek uporabe programa sredi poslovnega leta

Po defoultu je da program prične pri 00001-2009. To se spremeni tako da pri prvem dokumentu (predračun, račun, ...) spremenite zaporedno številko (desni gumb --> izreži -->vpišeš novo št. npr 00259-2009) program bo pri naslednjem dokumentu samodejno nadaljeval pri naslednji zaporedni št. torej pri 00260-2009

Ponovno rešitev enostavno preprosta vendar pa nikjer zavedena v njihovem help-u. Verjamem da bo tudi to v prihodnje urejeno Wink

5. dodajanje novih oblik dokumentov (npr. avansni račun)

Sam uporabnik novih oblik dokumentov ne more dodajati bodo pa razvijalci glede na odgovor te oblike dodali v naslednjih posodobitvah.

6. ali je program uporaben tudi brez povezave z netom glede na to da je preverjanje licence preko neta

Da program je uporaben tudi brez povezave z netom.

Sklepam da mora biti net prisoten najmanj pri registraciji programa ter pri podaljšanju licence

7. ali se lahko program uporablja na dveh računalnikih z eno licenco (npr: desktop in prenosnik)

Na enostaven trenutno še ne ker ni omogočen prenos podatkovne baze programa iz enega računalnika na drug računalnik. Mrežna verzija tudi trenutno še ni na voljo bo pa v prihodnje, prav tako tudi rešitev z dvema računalnikoma in prenosom podatkovne baze.

Upam da bodo to rešitev uredili zelo kmalu ker je to pri meni skorajda predpogoj za zakup/nakup programa

8. Ali je mogoč nakup programa LIGHT

Ne možen je samo najem!

No ja z dodatno obrazložitvijo ki je ne bom pisal tukaj se načeloma celo strinjam z njimi, odgovor pa pokaže da fantje tudi mislijo resno z samim programom.

9. Nakup in cena PRO programa

Izzid PRO programa je začasno prestavljen prav tako ni še znana cena ker se pripravljajo večje posodobitve.

no tukaj pa pridemo do težave saj PRO program omogoča nekatere funkcije ki v LIGHT verziji niso enostavene ali možne kar pa je malo tako tako. Ampak mi je popolnoma jasno in fante razumem

------------------------------------------------------------

Trenutna moja splošna ocena programa LIGHT (od 1 do 10) = 7

Pri uporabi se mi je enkrat sesul (pri izbiri tiskanja dokumenta) drugače načeloma dela ok. Moram še stestirati vpliv na rame in procesor....

Trenutno se bom nakupa oz. najema programa vzdržal ker kot sem v komentarjih pri vprašanjih navedel določenih stvari še ni, ki pa so zame bistvenega pomena pri delu.

Bom pa še naprej testiral, ker mi je sam program resnično interesanten in če bodo vse porihtali tako je treba jim rade volje namenim tistih 115 evrov (z DDV) za letni najem programa.

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 01.04.2009 12:03:22
sebastijan je napisal/a:
hm še vedno mi niso dodelili licence za testno uporabo Confused očitno me ne marajo Wink

Če si vnesel fake podatke ti je ne bodo omogočili Very Happy , če si vnesel prave jih kontaktiraj pa povprašaj kaj je sedaj z tem Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #34   Objavljeno 01.04.2009 12:11:42
@ imamo,

točka 7.
ZELO POMEMBNA TUDI MENI! bojda pripravljajo...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #35   Objavljeno 01.04.2009 12:39:53
V odgovor sem tudi jaz dobil ja da se pripravlja samo da zagotovo to ne bo v naslednji posodobitvi. Vedo, da je to potrebno narediti vendar pa še ne vedo koliko potegne za sabo ostalih stvari tako da....

Ni navedeno

Prispevek: #36   Objavljeno 01.04.2009 13:08:22
Odgovori s citatom
imamo je napisal/a:
sebastijan je napisal/a:

Če si vnesel fake podatke ti je ne bodo omogočili Very Happy , če si vnesel prave jih kontaktiraj pa povprašaj kaj je sedaj z tem Wink

Znam brati Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #37   Objavljeno 01.04.2009 14:22:37
no, sam se močno nagibam k tejle aplikaciji, ker imam občutek, da ima zelo zdrave temelje. poleg tega vseeno zadostuje že v tej obliki. ker z excelom si bom roke polomu.

Laughing
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #38   Objavljeno 03.04.2009 08:33:54
mimogrede naj povem, da sem si omislil program in da sem IZREDNO ZADOVOLJEN s podporo! imel sem kar nekaj težav z oblikovanjem, ki res ni moje področje in ne le da so me tolerirali z mojim cviljenjem, res so mi rešili problem. pri tem pa ostali voljni in prijazni.

ah... kje so časi malih podjetij, ki se čutijo odgovorne za kvaliteto storitev...
POHVALE!

Cool
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #39   Objavljeno 03.04.2009 10:06:37
Program za ponudbe/račune
Pozdravljeni, naj sam povem, delam že 15 let na mecih in po dolgem času me je program za meca res presenetu... PROGRAM JE ZAKON!!!
V firmi imam vedno norišnico in sem imel probleme okrog delovnih nalogov/ponudb/računov. Do pred kratkim sem vse delal v iworku, še prej v exelu in je vedno bil kakšen problem okrog datumov ali številk računa.
Odkar uporabljam program "poslovanje Light" - www.datastudio.si, vse štima, zadnje čase presenetim tudi stranke z profi pripravljeno ponudbo ali izstavljenim računom, računovodjo spoh ne slišim več, ker vse štima in že pogrešam reševanje problemov z njim ob pivi Smile. Začel sem živam v izstavljanju ponudb in računov... PROGRAM JE NORO DOBER IN LAHEK ZA UPORABO!!! dela na OSXu in je v slovenskem jeziku...

Vse pohvale fantom iz Loga pri brezovici!!!!!

P.S.: Program res priporočam vsem, ki bi radi imeli v nulo poštelane papirje!!!!!
Jablanator

Jablanator

Kraj: iMb & iLj
Moški

Prispevek: #40   Objavljeno 03.04.2009 10:30:26
Mene pa zanima kako je z licenco za Poslovanje Light od datastudio.si. A je treba za vsak računalnik posebej najet ga ali lahko isto podjetje uporablja program z eno licenco na več računalnikih?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani